Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Heti témáink:

 • A RECASH elindította az új részvények kibocsátásához szükséges cégjogi eljárást.
 • A Fehér Nyúl rekord gyorsan fut.
 • A Syrius nagybefektetővel tárgyal.
 • Hallgasd meg utólag a legutóbbi Kanapét Jared Schrieberrel és Tóth Zsófival.
 • Legközelebb Angyal Ivett lesz a vendégünk.
 • Véget ért a „Hogyan Indítsd el Sikeresen a Startupodat?” képzésünk, már csak a vizsgán „izgulhatunk”.
 • A következő Befektetőképző holnap lesz, még regisztrálhatsz!
 • Ősszel Ökoszisztéma Fesztivált szervezünk, várjuk a társszervezőket, résztvevőket!
 • Eseményajánlónk a ma még startup-témára vágyóknak szól.
 
 
 
 

KANAPÉ PITCH

Az 55. rész tartalmából

 
 
 
 

A következő, 2022.06.15-i adásban két igazán érdekes témánk lesz: a körforgásos divat mellett a szellemi tulajdon.


Angyal Ivett | LiveRobe

25 évesen dolgoztam ki első vállalkozási ötletem, ami egy kávé ízű vitaminpor volt azoknak, akik pánikbetegség, vagy szorongás miatt nem kávézhatnak. A termékek el is készültek, és az első 500 darabot sikerült eladni, de végül 26 évesen úgy döntöttem, hogy a LiveRobe nevű vállalkozásába fektetem inkább minden erőm és időm. A Liverobeval akár kedvenc influenceredtől is megvásárolhatod a saját ruháit!

A startupok útját azóta is töretlenül járom, és hiszek abban, hogy a világban szükséges változások az emberek helyes irányú cselekedetein keresztül tudnak megérkezni.

A LiveRobe-bal a körforgásos divatot igyekszünk támogatni és az egyéni felelősségvállalás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet.


Pethő Levente | Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda

Elsősorban az innovációhoz és szellemi tulajdonokhoz kapcsolódó üzleti folyamatok területén segítem a DANUBIA cégcsoport ügyfeleit, így számottevő tapasztalatra tettem szert a szellemi tulajdon menedzsment folyamatok kialakításában és javításában, technológia transzferben és a szellemi tulajdonok piaci hasznosításához tartozó szakértői feladatokban. Nagyszámú szellemitulajdon-értékelési projektet vezettem, amelyek között megtalálhatók transzfer árazási, számviteli, befektetés előkészítési és tranzakcionális célú megbízások, számos iparágból és szellemi tulajdon formára vonatkozóan.

Ezek mellett számos vállalkozás és konzorcium K+F projektjének tervezésében és képviseletében vettem részt az SZTNH előtt folyó K+F minősítési eljárásokban.


A Kanapé Pitch 55. epizódjában a már megszokott módon a Tőkeportál irodájából jelentkezünk be hibrid módon: az epizód egy részét korábban felvettük, ugyanakkor az adás időzítésével ugyanúgy lehetővé tesszük a kérdezést élőben, a szereplők pedig online, real-time válaszolnak! Tehát, ha közvetlenül kérdeznél Tőlük, ne habozz feltenni a kérdéseidet Youtube-csatornánkon, Facebookon, Messengeren vagy akár chat-en! Újdonság, hogy a Tőkeportál weboldalán is élőben nézheted a premiert!

 
 
 
  Olvasd el a következő adás tartalmát és regisztrálj!  
 
 
 

Az 54. Kanapé Pitch adás is megjelent már podcast formátumban is, benne Tóth Zsófival a Volteum társalapítójával, valamint Jared Schrieberrel aki a Szilicium-völgyben épített fel egy unikornist, a Numeratort. Ezeket a podcasteket Hangos Kanapénak neveztük el. Ha lemaradtál róla, így még kényelmesebb formában, futás vagy kertészkedés közben is meg tudod hallgatni.

 
 
 
  Meghallgatom a Kanapé podcastot!  
 
 
 

FEHÉR NYÚL

Holnap online befektetői találkozó!

 
 
 
 

Alig egy hete, hogy elstartolt a Fehér Nyúl kampánya, ami az első 10 nap alatt a kitűzött minimális tőkecélját már bőven túlteljesítette 110%-ot elérve köszönhetően a 104 befektetőjének! Ezzel nem csak a befektetési összeget tekintve, de a befektetők számában is jelentős mérföldkőhöz értek. ☺️ Itt nincs megállás ugyanis a végcél 120 millió Ft, aminek eléréséhez várják a további főzdetulajdonos-társakat. A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően a kampány múlt héten már nyílt szakaszba lépett, ezzel pedig egy újabb kedvezményes befektetési időszak vette kezdetét.  

Amennyiben június 10. 23:59-ig 1 millió Ft feletti összeget fektetnél be a kampányba, akkor 10% kedvezményt kapsz a befektetett összeg 1 millió Ft feletti részből. A kedvezményeket bónuszrészvény formájában írjuk jóvá. (A bónuszrészvények száma korlátozott. A teljes fennmaradó keretösszeg 2 millió Ft, ami ebben a formában kedvezményként jóváírható.)

A héten 8-án, szerdán 19:00-tól tartják első online befektetői találkozójukat, melyen felteheted az esetleges kérdéseidet nekik. A találkozóra ezen a linken tudsz regisztrálni.

Fektess be Te is a legmenőbb magyar kisüzemisör-márkába! Számos további kedvezmény vár még Rád ;-) s ha kíváncsi vagy ezekre, fektess be még most és használd ki a nyílt szakasz kedvezményeit!
 
 
 
  Befektetek a Fehér Nyúl kampányába!  
 
 
 

RECASH

Felkészülés az alaptőke-emelésre

 
 
 
 

Rekorderedménnyel zárult a RECASH kampánya. 45 nap alatt 442 befektetési tranzakcióból összesen több, mint 115 millió forintnyi befektetési szándéknyilatkozat érkezett, ezzel elnyerve az eddigi legnagyobb kampányunk címet. A befektetések átlagértéke közel 280 ezer forint volt, a befektetők átlagéletkora pedig 38 év, és bár domináltak a férfiak, szép számú női befektető is akad!:)

A RECASH a kampány zárása óta a cégjogi munkálatain dolgozik, amely ahhoz szükséges, hogy az alaptőke-emelést be lehessen jegyezni a cégbíróságon. A bejegyzést követően a részvények keletkeztetése következik, amikor is már a befektetők értékpapírszámláira kerülnek a részvények. Fontos azonban, hogy egy többszereplős jogi folyamatról van szó, amely akár több hónapot is igénybe vehet, így mindenki szíves türelmét kérjük, ameddig a részvények megérkeznek az értékpapírszámlákra. A várható határidőről mihamarabb tájékoztatunk minden kedves Befektetőt!

Az egy héttel ezelőtti kampányzáró emailben minden befektető megkapta a szükséges információkat, de az előrehaladásról a RECASH a pontos hírlevelet fog küldeni mindenkinek.

 
 
 
 

SYRIUS

Csütörtökön online befektetői találkozó!

 
 
 
 

Itt az idő beszállni egy évtizedes múlttal rendelkező, a hazai nehézipari gépek gyártásában kiemelkedő minőséget képviselő vállalatba. A küszöbön a megállapodás egy újabb vezető befektetővel, akinek köszönhetően a minimális célösszeg elérésére már nem kell sokat várni.

A kampány során kommunikált, jelenleg több mint 350 milliós megrendelési állomány (ami jóval meghaladja az idei féléves terveket) kiteljesítése is megkezdődött. A gépek telepítésével és leszállításával már forgalomként mutatkozik meg a Syriusnál ez a jelentős megrendelési állomány.

A Syrius immáron hatodik alkalommal tart online befektetői találkozót 9-én, csütörtökön 18:00-tól. Ezen alkalommal Toma Zoltán mellett felszólal Bercsényi Miklós SYRIUS márkanagykövet is, aki megosztja tapasztalatát a Syrius gépekről a szakmai közönség számára. A találkozóra ezen a linken tudsz regisztrálni.

Te se maradj le a nyílt szakasz limitált kedvezményeiről! Aki még ezen a héten befektet, annak jár a Syrius-póló mellé még a legutóbbi alkalom során szándékosan félretett Syrius csoki és sör is, kis kedvcsinálónak – a készlet erejéig!

 
 
 
  BEFEKTETEK a Syrius kampányába!  
 
 
 

MENTORPIKNIK

Rendszeresen bemutatjuk mentorainkat itt is, valamint a Tőkeportál Mentorplatformján közelebbről is megismerheted őket, olvashatsz a munkásságukról és bemutatják szakterületüket. Szerződött mentoraink a kampánygazdákat támogatják a közösségi kampányra való felkészülésben.

Annak érdekében, hogy ezt a mentorközösséget a személyes találkozások által még jobban összekovácsoljuk, Mentorpikniket szervezünk, ahol bográcsozásra, kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre kerül sor a Római Parton, zöld környezetben, egy korábbi sikeres kampánygazdánk, a Las Vegans területén.
 
 
 
  Megnézem a Mentorplatformot!  
 
 
 

BEFEKTETŐKÉPZŐ

 
 
 
 

Holnap, szerdán, június 8-én újra  Befektetőképző webinárium indul. Az egy órás képzést tapasztalt mentorunk Csíki László tartja, aki maga is sikeres startupper, valamint az elmúlt években korai fázisú vállalkozások finanszírozásával foglalkozott.  

A képzés során az alábbi érdekes témákról lesz szó:

 • Mit várjunk a crowdfunding befektetésünktől? (Kockázati tőke, kockázatvállalási hajlandóság, megtérülés)
 • Mennyit ér egy vállalkozás? (Cégérték becslés.)
 • Melyik projekt passzol hozzám a leginkább? (Termék, piac, megvalósítók értékelése)
 • Támpontok a pénzügyi tervek gyors értelmezéséhez: növekedési ütem és profitabilitás
 • A vezető befektető szerepe
 • Kérdések és válaszok

 

Tehát ingyenes képzéssorozat következő eseménye holnap este ötkor lesz!

Nézd meg az előző alkalom rövid montázs videóját!

 
 
 
  Jelentkezek következő Befektetőképzőre!  
 
 
 

STARTUPPERKÉPZŐ

Véget ért az első kurzus

 
 
 
 

Örömmel számolunk be arról, hogy véget ért, és már csak a vizsga van hátra a „Hogyan legyünk jó vállalkozók a kezdetektől?” kurzus, melyet Gerő Viktor angyalbefektető, mentorunk, a vatera.hu és a meska.hu alapítója tartott, aki éppen a kurzus idején tette közzé új sikeres exitjét a Gravityből. A jó hangulatú, érdekes témákat gyakorlati és tapasztalati szempontból tárgyaló tanfolyam végigvezette a hallgatókat a startupok korai problémáin, úgy mint csapatépítés, működtetés, piackutatás,  finanszírozás és a tőkebevonással kapcsolatos „táncrend”. A vizsgára a résztvevőknek, akik különböző területről érkeztek (crypto, ételkiszállítás, insurtech, 3D nyomtatás, fantasy kocsma) egy onepagert kell összeállítaniuk, amelyet az utolsó alkalommal bemutathatnak.

Legközelebbi kurzusaink szeptembertől indulnak: a Hogyan legyek jó mentor I., és II, valamint egy coaching-témájú. Ezekkel majd a nyár 2. felében jelentkezünk 😊!

 
 
 
 

ÖKOSZISZTÉMA FESZTIVÁL

 

Október közepére tervezünk egy fesztivált a startup ökoszisztémának. Az egy napos  esemény célja, amellett, hogy a magyar a szereplőket összehozza, az is, hogy feltárjuk, megértésük a fennálló problémákat, esetleg egy asztalhoz ültessük az érdekelt feleket és megoldási javaslatok is szülessenek. A szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetések mellett, lehetőség lesz kiállítani, bemutatkozni is. Arra kérünk Benneteket, hogy aki szeretne részt vállalni a szervezésben, esetleg van olyan ötlete, amit fel lehetne venni a programba, jelezze felénk az alábbi formon.

 
 
 
  Érdekel az Ökoszisztéma Fesztivál!  
 
 
 

ESEMÉNYAJÁNLÓ

How to take off as a business angel?

 

Hét alkalomból álló sorozat a „Hogyan lépjünk fel üzleti angyalként?” témakörben. Ma este 18:00-kor, a HubHub-ban (Budapest, Király u. 26)  negyedik alkalommal Weiszbart Zsolt (Partner/angyal befektető, Day One Capital) lesz szakértő vendég. Zsolt jelenleg a Day One Capital partnereként tevékenykedik. Céljuk Közép- és Kelet-Európa legjobb tehetségeinek megtalálása és számukra az első intézményi pénz biztosítása álmaik megvalósításához.

Az este folyamán az alábbi témákat érintik:

 • A befektetési deal
 • A befektetés folyamata
 • Szindikált befektetések
 • Exit stratégia

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az összes foglalkozás angol nyelven zajlik majd. Ha sietsz még odaérsz! :)

 
 
 
  Regisztrálok a tréningsorozat 4. eseményére!  
 
 
 

HÁBORÚ

Segítsünk együtt a háborút elszenvedőknek!

 

Nyilván mindannyiunkat nyomaszt a hetek óta tartó háborús helyzet és az infláció. Nincs is más választásunk, mint a jobb jövőbe vetni a hitünket, s ennek megfelelően cselekedni. Ennek egyik lehetséges módja, ahogy egyik TikTok videónkban is alátámasztjuk, hogy a portfóliónkat, befektetéseinket jelentősen diverzifikáljuk, és a jövőben növekedni képes vállalkozásokba is befektetünk egy keveset. De közösen összefogva is van lehetőségünk jobbá tenni a világot!

A Tőkeportál továbbra is térítésmentesen indítja az ukrán háború megszüntetésére és a károk enyhítésére szolgáló kampányokat. Ha van ötletetek, ismertek ilyen kezdeményezést, amelynek gyűjtési célja van, és kihasználnátok a közösség erejét, írjatok nekünk a hello@tokeportal.hu címre!
 
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.