Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Óriási hajrában, majdnem a maximumnál zárt a RECASH kampánya! A Fehér Nyúl pedig már az első 4 napban hatalmasat ugrott. A Syrius pedig hegesztőversenyeken repeszt. :)

Ma Kanapé Pitch este ötkor! Egy fantasztikus alapítói és befektetői pályát ismerhetsz meg egyenesen a Szilícium-völgyből, és egy igen sikeres magyar női startuppert.

 

További témáink:

 • Legújabb képzésünkön Gerő Viktorral a „Hogyan Indítsd el Sikeresen a Startupodat?” legutóbbi alkalmával a befektetői oldalról volt szó.
 • A Befektetőképző június 15-i képzésére Csíki Lászlóval már regisztrálhatsz!
 • Hangos Kanapénkon visszahallgathatod a 50. adást Moll Jánossal és Horváth Balázzsal.
 • Bemutatkozik új mentorunk, Horváth Dániel üzletfejlesztési szakértő is.
 • Ősszel Ökoszisztéma Fesztivált szervezünk, várjuk a társszervezőket, résztvevőket!
 
 
 
 

KANAPÉ PITCH

Az 54. rész tartalmából

 
 
 
 

A mai adásban, mint mindig, a kampánygazdák pitcheit láthatjátok, valamint Tóth Zsófi a Volteum társalapítója, aki a műegyetemi tanulmányai alatt alapította meg a vállalkozást három másik társával. A Volteummal elektromos flották üzemeltetését optimalizálják vállalatok számára, az útvonalak megtervezésétől, a töltések menedzselésén át, a flotta teljes operációjáig.

Egy Szilícium-völgybeli történet kapcsán bemutatkozik Jared Schrieber, aki a völgyben felépített egy unikornist, a Numeratort. Családi okokból Magyarországra költözve, hosszútávon kívánja építeni a magyar startup ökoszisztémát. Ebbe beletartozik, hogy az első „super angel” befektetővé váljon, és olyan kulcsfontosságú kezdeményezéseket támogasson, amelyek növelni tudják a magyar alapítók sikerességét és növekedését. A Revolution Robotics Fundationnal pedig az a célja, hogy robotika inspiráló örömét eljuttassa minden gyermekhez az egész világon.

A Kanapé Pitch 54. epizódjában a már megszokott módon a Tőkeportál irodájából jelentkezünk be hibrid módon: az epizód egy részét korábban felvettük, ugyanakkor az adás időzítésével ugyanúgy lehetővé tesszük a kérdezést élőben, a szereplők pedig online, real-time válaszolnak! Tehát, ha közvetlenül kérdeznél Tőlük, ne habozz feltenni a kérdéseidet Youtube-csatornánkon, Facebookon, Messengeren vagy akár chat-en! Újdonság, hogy a Tőkeportál weboldalán is élőben nézheted a premiert!
 
 
 
  Olvasd el a következő adás tartalmát és regisztrálj!  
 
 
 

Az 50. Kanapé Pitch adás megjelent már podcast formátumban is, benne Moll Jánossal, az Ifjusági Vállalkozásélénkítő Egyesület elnökével, Horváth Balázs design thinking trénerrel, valamint a Befektetőképzésünk előadójával, finanszírozási szakértővel Csíki Lászlóval. Ezeket Hangos Kanapénak neveztük el. Így még kényelmesebb formában, futás vagy kertészkedés közben is meg tudod hallgatni.

 
 
 
  Meghallgatom a Kanapé podcastot!  
 
 
 

BEMUTATJUK MENTORAINKAT

Horváth Dániel

 
 
 
 

Szerződött mentoraink a kampánygazdákat támogatják az üzletfejlesztés, a jog, a marketing területén, továbbá segítik őket a befektetésre alkalmas cég kialakításában és a közösségi kampányra való felkészülésben. A Tőkeportál Mentorplatformján közelebbről is megismerhetitek a mentorainkat, olvashattok munkásságukról és bemutatják szakterületüket. Ma egyik legújabb mentorunkat ismerhetitek meg, aki az üzletfejlesztésben tud segítségére lenni a csapatoknak.

Jogi és pénzügyi területeken folytattam tanulmányokat, emellett régóta sok figyelmet fordítok a folyamatos önfejlesztésre. 15 éves folyamatos vállalkozói múlt van mögöttem vezetőként. Ebben az időszakban sok kihívással, megoldandó problémával, akadállyal találkoztam, melyeket gyors helyzetfelismerő és problémamegoldó képességem miatt, mindig sikeresen abszolváltam. Fontosnak tartom, hogy a jóban könnyű osztozni, de a nehézségek, akadályok esetében is ott kell lenni.

Erős vállalkozói szemlélettel rendelkezem, gyakorlati és kipróbált tanácsokkal, technikákkal tudok hozzájárulni a vállalkozások sikereihez. Kiemelt erősségem a jogi területek, nemzetközi és külkapcsolatok, közösség és kapcsolatépítés, gyártás és technológiák, kereskedelem és a biztonság/védelem területei. A közösségi finanszírozást azért tartom fontosnak, mert a korai fázisú vállalkozások számára alternatív tőkebevonási módot jelent az induláshoz, vagy a működéshez a következő befektetési körig.

 
 
 
 

FEHÉR NYÚL

Kapásból 80% fölött a kampány!

 
 
 
 

Péntek délután elstartolt a Fehér Nyúl kampánya, ami az első 5 nap alatt a kitűzött minimális tőkecéljának már 80%-át elérte köszönhetően a 60 befektetőjének! Ezzel gyorsasági rekordot is döntött, ami persze el is várható egy jólnevelt nyúltól. 🐇 Itt nincs megállás ugyanis a végcél 120 millió Ft, aminek eléréséhez várják a további főzdetulajdonos-társakat. A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően a kampány hamarosan nyílt szakaszba lép, de addig is érdemes előregisztrálni, hiszen így előbb értesülhetsz a limitált kedvezményekről.

Ha jobban megismernéd a csapatot vagy még a befektetés előtt kellene egy gyorstalpaló kisüzemi sörök témakörben, akkor javasoljuk elolvasni a Portfolio.hu által készített interjút az alapítókkal vagy hallgasd meg a HVG Podcast adásukat, melyben elmesélik, hogyan lett egy közös hobbiból vállalkozás.

Fektess be Te is a legmenőbb magyar kisüzemisör-márkába! Számos további kedvezmény vár még Rád ;-) s ha kíváncsi vagy ezekre, regisztrálj még most a zárt szakaszban!
 
 
 
  Befektetek a Fehér Nyúl kampányába!  
 
 
 

RECASH

Óriási sikerrel zárult a kampány!

 
 
 
 

Az utolsó napok nagy hajráját követően, végül 437 befektetővel, és több, mint 115 MFt befektetési szándéknyilatkozattal, 143%-os teljesítménnyel zárult a RECASH kampánya. Ahogy a mai Kanapén is elhangzik, az alapítók köszönik Nektek az aktivitásotokat, a kérdéseiteket, valamint, hogy ilyen nagy számban szavaztatok bizalmat a fintech szektor legújabb sikersztorijának!

Hátralévő lépések a kampánygazad részéről: a term sheet szerinti feltételek teljesítésének leigazolása, alaptőke-emelés, részvénykibocsátás - és a lényeg, hogy megvalósítsák a kampányban bemutatott terveiket!

S arról, mi még a befektetők teendője, mindenki megkapja a kampányzáró emailt holnapig, benne a részletes információkkal.

 
 
 
 

SYRIUS

Nyílt szakaszban a kampány

 
 
 
 

Itt az idő beszállni egy évtizedes múlttal rendelkező, a hazai nehézipari gépek gyártásában kiemelkedő minőséget képviselő vállalatba. Ahogy azt már korábban említettük Kondorosi Csaba személyében egy 10 milliós Ft-os befektetéssel beszállt az első vezető befektető is a kampányba. Dübörög a nyílt szakasz és közel a megállapodás egy újabb vezető befektetővel, akinek köszönhetően a minimális célösszeg elérésére már nem kell sokat várni.

A kampány során kommunikált, jelenleg több mint 350 milliós megrendelési állomány (ami jóval meghaladja az idei féléves terveket) kiteljesítése is megkezdődött. A gépek telepítésével és leszállításával már forgalomként mutatkozik meg a Syriusnál ez a jelentős megrendelési állomány.

Te se maradj le a nyílt szakasz limitált kedvezményeiről! Aki még ezen a héten befektet, annak jár a Syrius-póló mellé még a legutóbbi alkalom során szándékosan félretett Syrius csoki és sör is, kis kedvcsinálónak – a készlet erejéig.
 
 
 
  BEFEKTETEK a Syrius kampányába!  
 
 
 

BEFEKTETŐKÉPZŐ

 
 
 
 

Június 15-én újra  Befektetőképző webináriumon vehetsz részt. Az egy órás képzést tapasztalt mentorunk Csíki László tartja, aki maga is sikeres startupper, valamint az elmúlt években korai fázisú vállalkozások finanszírozásával foglalkozott.  

A képzés során az alábbi érdekes témákról lesz szó:

 • Mit várjunk a crowdfunding befektetésünktől? (Kockázati tőke, kockázatvállalási hajlandóság, megtérülés)
 • Mennyit ér egy vállalkozás? (Cégérték becslés.)
 • Melyik projekt passzol hozzám a leginkább? (Termék, piac, megvalósítók értékelése)
 • Támpontok a pénzügyi tervek gyors értelmezéséhez: növekedési ütem és profitabilitás
 • A vezető befektető szerepe
 • Kérdések és válaszok

Tehát ingyenes képzéssorozat következő időpontja június 15-én este ötkor lesz!

Nézd meg az előző alkalom rövid montázs videóját!

 
 
 
  Jelentkezek következő, június 15-i Befektetőképzőre!  
 
 
 

STARTUPPERKÉPZŐ

Hogyan indítsuk el jól a startupunkat?

 
 
 
 
Folytatódott a kezdő és nem csak kezdő startuppereknek szóló tanfolyamunk is. A 4+1 alkalmas képzés előadásait Gerő Viktor angyalbefektető, a Vatera.hu, majd később a meska.hu alapítója tartja. A második alkalom is érdekes, ugyanakkor nagyon informatív volt. Most a befektetői oldalról volt szó:
 1. Mikor és miért kell befektető? (Növekedés finanszírozása, akvizíció, működési költségek, exit)
 2. A befektetés időzítése, a befektetési folyamat átfutási ideje és befolyásolási tényezői
 3. A „táncrend”, avagy hogyan érdemes megkeresni a VC-t. (One Pager, Pitch Desk, Üzleti terv)
 4. A sikeres tárgyalás alapjai (Csapat, háttér, referenciák, USP, versenytársak ismerete)
 5. Hogyan dolgozzunk együtt? (Fontos a jó kapcsolat)
 6. Az exit már az első perctől (Exit terv fontos már a kezdő tárgyaláskor)

 

Ha Te is részt vennél a képzés előadásán, most még van rá lehetőséged. A következő alkalom csütörtökön 16:00-kor lesz a Müpával szembeni helyszínen, vagy online. Már csak néhány hely maradt, gyere és kapcsolódj be a tanfolyamba, mely ez alkalommal a cégértékelésről, a különböző értékelési módszerekről, azok megbízhatóságáról, illetve arról fog szólni, hogy mi befolyásolja a végeredményt.

 

A részletes programot itt tudjátok megnézni. Minden előadás önmagában is érdekes és értékes. Legközelebb Te is vegyél részt, és válj Te is sikeres startupperré!

 
 
 
  Jelentkezek a startupperképzésre!  
 
 
 

ÖKOSZISZTÉMA FESZTIVÁL

 

Szeptember közepére tervezünk egy fesztivált a startup ökoszisztémának. Az egy napos  esemény célja, amellett, hogy a magyar a szereplőket összehozza, az is, hogy feltárjuk, megértésük a fennálló problémákat, esetleg egy asztalhoz ültessük az érdekelt feleket és megoldási javaslatok is szülessenek. A szakmai előadások, kerekasztalbeszélgetések mellett, lehetőség lesz kiállítani, bemutatkozni is. Arra kérünk Benneteket, hogy aki szeretne részt vállalni a szervezésben, esetleg van olyan ötlete, amit fel lehetne venni a programba, jelezze felénk az alábbi formon.

 
 
 
  Érdekel sz Ökoszisztéma Fesztivál!  
 
 
 

HÁBORÚ

Segítsünk együtt a háborút elszenvedőknek!

 

Nyilván mindannyiunkat nyomaszt a hetek óta tartó háborús helyzet és az infláció. Nincs is más választásunk, mint a jobb jövőbe vetni a hitünket, s ennek megfelelően cselekedni. Ennek egyik lehetséges módja, ahogy egyik TikTok videónkban is alátámasztjuk, hogy a portfóliónkat, befektetéseinket jelentősen diverzifikáljuk, és a jövőben növekedni képes vállalkozásokba is befektetünk egy keveset. De közösen összefogva is van lehetőségünk jobbá tenni a világot!

A Tőkeportál továbbra is térítésmentesen indítja az ukrán háború megszüntetésére és a károk enyhítésére szolgáló kampányokat. Ha van ötletetek, ismertek ilyen kezdeményezést, amelynek gyűjtési célja van, és kihasználnátok a közösség erejét, írjatok nekünk a hello@tokeportal.hu címre!
 
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.