Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Hamarosan zár a  RECASH kampánya, már csak néhány napig tudsz befektetni! Eközben a Syrius is beindult, már több, mint 50%-on áll, és a Fehér Nyúl is a rajtvonalhoz állt.

További témáink:

 • Bepillantást engedünk a Hogyan Indítsd el Sikeresen a Startupodat képzés első óráiba.
 • A Befektetőképző első webináriuma visszanézhető!
 • Fantasztikus alapítói pályát ismerhetsz meg, a következő #Kanapén egy igazi Szilikonvölgy-beli történet kapcsán, Jared Schriebertől.
 • Hangos Kanapénkon immár audio formátumban is visszahallgathatod a 51 adást, amiben a #HSUP, és a #Microsoft for Startups mutatkozott be.
 • #Tőkeblog rovatunkban bemutatjuk, hogy milyen negatív hatással vannak a kockázati tőkebefektetésekre az idén felerősödött geopolitikai és gazdasági kockázatok. A crowd tovább erősödik!
 • Bemutatkozik legújabb mentorunk, Schenkerik András IT guru, befektető is.
 • Szeptemberben Ökoszisztéma Fesztivált szervezünk, várjuk a társszervezőket, résztvevőket!
 
 
 
 

KANAPÉ PITCH

Az 54. rész tartalmából

 
 
 
 

Június 1-i adásban a kampánygazdák pitchei, valamint Tóth Zsófi a Volteum társalapítója mellett, egy igazi sorozatvállalkozót mutatunk be nektek. Jared Schrieber a #Szilicium völgyből érkezett, ahol felépített egy unikornist, a Numeratort. Magyarországra költözve hosszútávon kívánja építeni a magyar startup ökoszisztémát. Ebbe beletartozik, hogy az első befektetővé (lead investorrá) váljon és olyan kulcsfontosságú kezdeményezéseket támogasson, amelyek növelni tudják a magyar alapítók sikerességét és növekedését. A Revolution Robotics Fundationnal pedig az a célja, hogy a #robotika inspiráló örömét eljuttassa minden gyermekhez az egész világon.

A Kanapé Pitch 54. epizódjában a már megszokott módon a Tőkeportál irodájából jelentkezünk be hibrid módon: az epizód egy részét korábban felvettük, ugyanakkor az adás időzítésével ugyanúgy lehetővé tesszük a kérdezést élőben, a szereplők pedig online, real-time válaszolnak! Tehát, ha közvetlenül kérdeznél Tőlük, ne habozz feltenni a kérdéseidet Youtube-csatornánkon, Facebookon, Messengeren vagy akár chat-en! Újdonság, hogy a Tőkeportál weboldalán is élőben nézheted a premiert!

 
 
 
  Olvasd el a következő adás tartalmát és regisztrálj!  
 
 
 

Az 51. Kanapé Pitch adás is megjelent már podcast formátumban is. Ezeket Hangos Kanapénak neveztük el. Így még kényelmesebb formában, futás vagy kertészkedés közben is meg tudod hallgatni

 
 
 
  Meghallgatom a Kanapé podcastot a Hungarian Startup Universityvel és a Microsoft for Startupssal!  
 
 
 

TŐKEPORTÁL BLOG

Kockázati tőkebefektetések a globális gazdasági kockázatok árnyékában

 
 
 
 
A geopolitikai valamint a gazdasági kockázatok a kockázati tőkebefektetéseket is érintették globálisan. A CB Insights „State of Venture” című jelentése szerint 2022 második negyedévében az induló vállalkozások globális kockázati tőkefinanszírozása 19%-kal csökken az előző negyedévhez képest, a likviditás szűkülése és a technológiai részvények globális visszaesése miatt. A jelentés szerint az ügyletek száma megközelíti a 7000-et, ami 22%-os csökkenés az előző negyedévhez képest. Ezzel szemben a crowd befektetési képessége növekedett.
 
 
 
  Elolvasom a blogposztot!  
 
 
 

BEMUTATJUK MENTORAINKAT

Schenkerik András

 
 
 
 

Szerződött mentoraink a kampánygazdákat támogatják az üzletfejlesztés, a jog, a marketing területén, továbbá segítik őket a befektetésre alkalmas cég kialakításában és a közösségi kampányra való felkészülésben. A Tőkeportál Mentorplatformján közelebbről is megismerhetitek a mentorainkat, olvashattok munkásságukról és bemutatják szakterületüket. Ma egyik legújabb mentorunkat ismerhetitek meg, aki többek között a digitális felkészítésben tud segítségére lenni a csapatoknak.

Nagyvállalati rendszerszervezőként startup-októl (Falcon.io, DrPort) multi szintig (KÉSZ, Vodafone) tervezek IT és termékfejlesztési stratégiát. A specialitásom a digitalizációs folyamatok és IT/Szoftver fejlesztések gyors, olcsó és előrelátó tervezése (a megfelelő modern technológiák, előírások és üzleti modellek mentén) és auditálása. Ezen a területen 10 éves üzleti tapasztalattal segítem a vállalatok digitális elképzeléseit. Rendszeres USA tőzsdei befektető vagyok, open loan market befektetésekkel is foglalkozom.

Jelenleg szofverfejlesztő és tanácsadó cégem vezetem (külső tőkebevonás nélküli startup formátumban), aminek keretein belül többek között próbálunk szakmai befektetőként jelen lenni startup-okban és profi segítséget nyújtani non-profit szervezeteknek (ÉnProjekt, Vérlovagok) is.

 
 
 
 

FEHÉR NYÚL

 
 
 
 

Már az utolsó simítások folynak a kampány előkészülete körül. Ez azt jelenti, hogy hamarosan Te is főzdetulajdonossá válhatsz! Ha még nem regisztráltál elő a Tőkeportál oldalán, akkor érdemes ezt minél előbb megtenni, mivel így értesülhetsz leggyorsabban a zárt szakasz indulásáról és az ezzel járó limitált kedvezményekről! 

Hallgasd meg a legújabb HVG Brandlab-el készített podcastüket, amelyben Csepregi András és Meiszner Péter, a Fehér Nyúl társalapítói beszélgettek arról, hogy hogyan is indult a Fehér Nyúl, és milyen jövő vár rá. Többek között szó esik az otthoni sörfőzés kalandos kezdeteiről, a csapat alakulásáról és arról, hogy miért pont a Soroksári úti helyszínt választották a sörfőzde lokációjának.


Fektess be Te is a legmenőbb magyar kisüzemisör-márkába! Számos további kedvezmény vár majd Rád ;-)! Ha kíváncsi vagy ezekre, regisztrálj most: a kampány napokon belül elindul!
 
 
 
  ELŐREGISZTRÁLOK a Fehér Nyúl kampányára!  
 
 
 

RECASH

Last minute, nehogy lemaradj!

 
 
 
 

Már jól ismeritek a RECASH egyedülálló szolgáltatását, amit már több, mint húszezer elégedett felhasználó tud igazolni. A szolgáltatás lényege, hogyha partnereknél vásároltok a regisztrált kártyátokkal, akkor pénzt kaptok vissza.

Elindult a végső visszaszámláló: már csak öt nap van hátra a kampányból. Ennek alkalmából különleges kampányzárási promócióval biztatja befektetésre eddig kevésbé aktív követőit a kampánygazda: aki a kampány zárásáig még minimum 100,000.- Ft-ot befektet, az összeg 10%-a értékében 1-1, összesen 3 db levásárolható kupont kap:

 • a PENNY-be,
 • a Praktikerbe, és
 • a Foodpandához!

 

Tehát, például egy 500,000 Ft-os befektetés esetén mind a három felsorolt partnerhez egy-egy 50,000 Ft értékű levásárolható kupont lehet kapni, így összesen 150,000 Ft-ot költhetsz el! A kuponokat minden befektető a kampány zárása után fogja megkapni.

Már csak néhány napod van a kampányból, nehogy lemaradj erről a nagyszerű lehetőségről! Fektess be még ma!

A kampány során 5 befektetői találkozón volt lehetőség részt venni, 10-nél is több hírlevelet küldtünk, és 5 Kanapé Pitch adásban szerepelt a RECASH. Emellett, megannyi cikk megjelent róluk, és a Minner podcastjában is szerepeltek. Kattints az alábbi linkek valamelyikére, ha többet akarsz megtudni!

 
 
 
  Befektetek a RECASH kampányába!  
 
 
 

SYRIUS

Nyílt szakaszban a kampány

 

Itt az idő beszállni egy évtizedes múlttal rendelkező, a hazai nehézipari gépek gyártásában kiemelkedő minőséget képviselő vállalatba. Elindult a nyílt szakasz, már 43 befektetőtől érkezett, több mint 25 millió forintot meghaladó befektetési szándéknyilatkozat, valamint sikeresen lezajlott a tárgyalás Kondorosi Csabával, az egyik vezető befektetővel. Akik részt vettek a május 13-i Syrius személyes befektetői találkozón, megismerhették a másik, jelentős összeget befektetni kívánó vezetőbefektető-jelöltet is, akivel együtt a kampány a célegyenesbe juthat hamarosan.

 

 
 
 
 

A nyílt szakasz indulásán kívül egy másik friss esemény is történt a Syrius háza táján ugyanis múlt héten, május 19-21. között tartották meg a XXXI. Nemzetközi Hegesztési Konferenciát, ahol a szokásaikoz híven a Syrius is képviseltette magát. A jelenlévő több mint 120 fő szakmai vendég kíváncsian jött oda a standukhoz, köszönhetően annak, hogy a közösségi finanszírozási kampányukról is említést tettek a rendezvényen. A szakmai beszélgetések mellett egy értékes nyereményjátékkal is készültek a jelenlévőknek, ahol kisorsoltak egy STICKY 120 hegesztőinvertet azok között, akik kitöltötték a kampánnyal kapcsolatos tudástesztet.

 

Te se maradj le a nyílt szakasz limitált kedvezményeiről! Aki a nyílt szakasz első hetében befektet, annak jár a Syrius-póló mellé még a legutóbbi alkalom során szándékosan félretett Syrius csoki és sör is, kis kedvcsinálónak – a készlet erejéig!

 
 
 
  BEFEKTETEK a Syrius kampányába!  
 
 
 

BEFEKTETŐKÉPZŐ

 
 
 
 

Elindítottuk a Befektetőképző webináriumunkat, melynek első kurzusa múlt szerdán volt. Az egy órás képzést tapasztalt mentorunk Csíki László tartotta, aki maga is sikeres startupper, valamint az elmúlt években korai fázisú vállalkozások finanszírozásával foglalkozott.  

 

Az érdekes előadás során megtudhattuk, hogy a részvénycélú közösségi finanszírozás esetén a befektetés kockázata hogyan oszlik meg a sok, kisebb befektető között és ezzel arányosan nyereség is. Egy startup vállalkozásba történő befektetés mindig nagy kockázattal jár. Nem mindegy, hogy mibe, mikor, mennyit fektetünk be. Ha a kiszemelt befektetési lehetőséget a fő szempontok szerint megvizsgálunk, mint

 • az alapítók és a csapat kompetenciái, hitelessége, reputációja, tractionje
 • a cégérték; részvényesi jogok, várható hozam
 • az iparági sajátosságok
 • és az üzleti terv részletei,

akkor tudjuk megítélni, hogy az ígéretek teljesülésének mekkora lehet a realitása.

Az érdeklődésre való tekintettel az ingyenes képzéssorozatot folytatjuk! A következő alkalomra már tudtok regisztrálni!

Nézd meg a rövid montázs videót és az előadás diáit..

 
 
 
  Jelentkezek következő, június 15-i Befektetőképzőre!  
 
 
 

STARTUPPERKÉPZŐ

Hogyan indítsuk el jól a startupunkat?

 

Elindult a kezdő és nem csak kezdő startuppereknek szóló tanfolyamunk is. A 4+1 alkalmas képzést első Gerő Viktor angyalbefektető, a Vatera.hu alapítója, a meska.hu befektetője tartja. A hétfői első alkalommal, már a résztvevők bemutatkozása is izgalmas volt. Meghallgattuk ki, milyen vállalkozás indításában vagy fejlesztésében gondolkodik. A cryptotól az ételkiszállításig, az insurtechtől az informatikáig több projetkről lehetett hallani. Az előadásról nem készül felvétel, így ízelítőt nem tudunk nektek bemutatni, az előforduló, üzleti titok határát súroló konkrét példák miatt. De az elmondható, hogy már az első alkalom során sok fontos témát érintettük, csak néhányat ezek közül említve:

 1. A vállalkozás életciklus-fázisa és a befektetői tapasztalat és tőke fordított arányossága
 2. A versenyelőny és a versenytárs-elemzés (USP)
 3. Az üzleti modell újraépítése (pivot)
 4. A lecsúszó vállalkozás átszervezése (turnaround)
 5. A piacot elért, az ügyfélélményt már bemutató projekt (MVP)
 6. A csapatheterogenitás előnyei és hátrányai, a szerepváltozások és azok átélése
 7. Teljes Piac (Total Available Market - TAM), Ideális Piac (Serviceable Available Market - SAM) Reális Piac (Share Of Market - S)

 

Ha Te is bekapcsolódnál a képzésbe, most még van rá lehetőséged. A következő előadás csütörtökön 16:00-kor lesz a Müpával szembeni helyszínen. Már csak 1-2 hely maradt. A holnapi alkalommal egy startup működtetéséről, az üzleti model megalkotásáról, a mérés, elemzésről, illetve a marketing szerepéről fog szólni.

A befektetői kedvezmény még mindig él, tehát aki befektet az egyik kampányba, ingyenesen vehet részt.

A részletes programot itt tudjátok megnézni. Gyere el és válj Te is sikeres startupperré!

 
 
 
  Jelentkezek a startupperképzésre!  
 
 
 

ÖKOSZISZTÉMA FESZTIVÁL

 

Szeptember közepére egy olyan fesztivált szervezünk a startup ökoszisztémának, ahol a valós problémákkal szembesítjük egymást és megoldást keresünk az ökoszisztéma fejlesztésére. Az egy napos  esemény célja, amellett, hogy a magyar a szereplőket összehozza, az is, hogy feltárjuk, megértésük a fennálló problémákat, egy asztalhoz ültessük az érdekelt feleket és megoldási javaslatok is szülessenek. A szakmai előadások, kerekasztalbeszélgetések mellett, lehetőség lesz kiállítani, bemutatkozni is. Arra kérünk Benneteket, hogy aki szeretne részt vállalni a szervezésben, esetleg van olyan ötlete, amit fel lehetne venni a programba, jelezze felénk az alábbi formon.

 
 
 
  Érdekel sz Ökoszisztéma Fesztivál!  
 
 
 

HÁBORÚ

Segítsünk együtt a háborút elszenvedőknek!

 

Nyilván mindannyiunkat nyomaszt a hetek óta tartó háborús helyzet és az infláció. Nincs is más választásunk, mint a jobb jövőbe vetni a hitünket, s ennek megfelelően cselekedni. Ennek egyik lehetséges módja, ahogy egyik TikTok videónkban is alátámasztjuk, hogy a portfóliónkat, befektetéseinket jelentősen diverzifikáljuk, és a jövőben növekedni képes vállalkozásokba is befektetünk egy keveset. De közösen összefogva is van lehetőségünk jobbá tenni a világot!

A Tőkeportál továbbra is térítésmentesen indítja az ukrán háború megszüntetésére és a károk enyhítésére szolgáló kampányokat. Ha van ötletetek, ismertek ilyen kezdeményezést, amelynek gyűjtési célja van, és kihasználnátok a közösség erejét, írjatok nekünk a hello@tokeportal.hu címre!
 
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.