Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Mozgalmas délutánunk lesz: ma 6-kor tartja befektetői találkozóját a kampányhajrában a 111%-ot elért, eddig 88,88 M Ft- befektetési szándékot gyűjtő RECASH, és előtte, öt órakor kezdődik az első Befektetőképzés Csiki Lászlóval, mentorunkkal, sikeres startupperrel.

További témáink:

 • Csütörtök délig még regisztrálhattok új tanfolyamunkra: Hogyan indítsd el jól a startupodat? Megtudhatjátok az egyik legismertebb hazai vállalkozótól, a Vaterát alapító Gerő Viktortól az oklevelet is adó 5 alkalmas képzés során. S ha a jelentkezési határidőig egy befektetést is eszközölsz, akkor ingyenesen részt vehetsz! 🙂
 • beszámolunk a múlt pénteki miskolci befektetői találkozóról. Napokon belül indul a nyílt szakasz, tehát, most még él az 5% cégérték-kedvezmény is!
 • A Fehér nyúlnak már most szárnyai is nőnek? Hatalmasat ugorhat hamarosan!
 • A következő Kanapé adás igazi csemegét kínál: egy Budapesten élő, igen sikeres USA-beli vállalkozót, Unikornis-alapítót ismerhettek meg, Jared Schriebert, továbbá a Microsoft for Startups regionális díjazottját, a Volteumot alapító Tóth Zsófit!
 • Eseményajánló rovatunkban a Hungarian Startup University (HSUP) rendezvényére invitálunk.
 • Vidéki nők is váljanak vállalkozóvá! Ezt hirdeti az AWE Hungary. Görgess lejjebb a részletekért!
 
 
 
 

KANAPÉ PITCH

Az 54. rész tartalmából

 
 
 
 

Június 1-i adásban bemutatjuk nektek Jared Schriebert a Revolution Robotics Funadtiontól és Tóth Zsófit a Volteumtól, majd a kampánygazdák pitcheiből értesülhettek a legújabb hírekről is.


Jared Schrieber | Revolution Robotics Foundation

I’m a serial entrepreneur from Silicon Valley fortunate enough to have founded and grown a unicorn: Numerator. I am now firmly planted in Hungary and am taking a long-term approach to help build the Hungarian startup ecosystem. This includes becoming Hungary’s first ‘super angel’ investor and supporting key initiatives that can improve the odds and magnitude of success for Hungarian founders.  (e.g., Bringing SAFE notes to Hungary; Enabling proper employee stock options and grants)  Finally, true to my entrepreneurial spirit, I recently founded the Revolution Robotics Foundation to bring the inspirational joy of competitive robotics to all kids globally.


Tóth Zsófi | Volteum

A Volteum társalapítója és ügyvezetőjeként tevékenykedem. A Műegyetemen végeztem energetikai mérnökként és fizikusként, az egyetemi tanulmányaim alatt alapítottam meg a Volteumot három másik társammal. A Volteummal elektromos flották üzemeltetését optimalizáljuk vállalatok számára az útvonalak megtervezésétől, a töltések menedzselésén át a flotta teljes operációjáig.

A Kanapé Pitch 54. epizódjában a már megszokott módon a Tőkeportál irodájából jelentkezünk be hibrid módon: az epizód egy részét korábban felvettük, ugyanakkor az adás időzítésével ugyanúgy lehetővé tesszük a kérdezést élőben, a szereplők pedig online, real-time válaszolnak! Tehát, ha közvetlenül kérdeznél Tőlük, ne habozz feltenni a kérdéseidet Youtube-csatornánkon, Facebookon, Messengeren vagy akár chat-en! Újdonság, hogy a Tőkeportál weboldalán is élőben nézheted a premiert!

 
 
 
  Olvasd el a következő adás tartalmát és regisztrálj!  
 
 
 

FEHÉR NYÚL

Kukkants be Te is a Nyúlüregbe!

 
 
 
 

A Fehér Nyúl célja egyértelmű: "Azért döntöttünk a közösségi finanszírozás mellett, mert így nemcsak tőkebevonás történik, hanem egy kötődés is kialakul a kisbefektetőkkel, akik ezután jobban kapcsolódnak a főzdéhez, egyfajta márkaképviselőkké válnak."

A Fehér Nyúl csapata a Portfólió újságírójával beszélgetett az előregisztrációs időszakban lévő kampányukról. Ha még gondolkodsz azon, hogy miért is érné meg befektetni egy kisüzemi sörfőzdébe, akkor érdemes elolvasnod a cikket.

Az alapítóknak már a kezdetektől fontos volt a közösség, ezért is kerestek olyan helyszínt a sörfőzdének, ami alkalmas kóstoltatásra is. Így nyílt meg nem sokkal az alapítás után a Fehér Nyúl Taproomja, amit sokan csak Üregként ismernek. Ha te is ellátogatnál és megismernéd személyesen a csapatot, akkor itt az alkalom.

Szombaton országos rendezvény keretein belül számos programmal vár minden érdeklődőt a Fehér Nyúl csapata.

 Fektess be Te is a legmenőbb magyar kisüzemi sörmárkába! Számos további kedvezmény vár majd Rád;-) s ha kíváncsi vagy ezekre, regisztrálj most! A kampány hamarosan elindul.

 
 
 
  ELŐREGISZTRÁLOK a Fehér Nyúl kampányára!  
 
 
 

RECASH

111%-on már biztos a siker!

 
 
 
 

A RECASH egy nagyszerű applikáció, hiszen segítségével folyamatos pénzvisszatérítésben részesülhetsz, szó szerint teendők nélkül. Nem kell használni többé hűségkártyákat, gyűjtögetni hűségpontokat. Kapj vissza - szabadon felhasználható - pénzt a több mint 80 kereskedelmi partnereknél történő vásárlás után. A hasonló fintechek óriási sikereket arattak - gondoljatok csak a Revolutra - és a RECASH még náluk is jobb szolgáltatást nyújt. Ezt a piac is tudhatja, mert folyamatos az érdeklődés a RECASH kampány nyílt szakaszában is: a szándéknyilatkozatok összege meghaladta a minimum tőkecél 110%-át és majd 300 befektető jelezte befektetési szándékát.

Következő, egyben utolsó kampányhoz kapcsolódó befektetői találkozó ma este 18:00-kor lesz, amelyre itt tudsz regisztrálni.

 

Már csak néhány napod van a kampányból, nehogy lemaradj erről a nagyszerű lehetőségről! Fektess be még ma!

 
 
 
  Befektetek a RECASH kampányába!  
 
 
 

SYRIUS

Telephelybejárás, fogadás, ajándékok: első személyes befektetői találkozó

 
 
 
 

Most egy közel 15 éve jól működő "válságálló" vállalatból van lehetőségetek részesedést vásárolni. A kampány zárt szakaszban már 31 befektetőtől érkezett, több mint 12,5 millió forintot meghaladó befektetési szándéknyilatkozat, valamint folynak a tárgyalások a vezető befektetővel is.

Múlt pénteken egy igazán jó hangulatú személyes befektetői találkozót tartott a Syrius Toma Zoltán alapító tulajdonos köszöntőjével indult az esemény, aki bemutatta a céget, annak működését, és a benne rejlő lehetőségeket. Az előadás után, a gazdasági vezető Petró Anita prezentálta az érdeklődőknek a cég számadatait, és a jövőre kitűzött célokat, ezen felül szót kaptak a meghívott szakmai vendégek, és vezető befektetők is.  Elmondták, mit látnak ők a SYRIUSBAN, miért éri meg befektetőnek lenni?!

A kellemes hangvételű előadások után, telephely bejárásra invitálták vendégeket, ahol betekintést nyerhettek a mindennapjaikba, hogyan képviseli egy tucatnyi ember együtt a Syrius nevét.

A találkozó végére nyereményjátékkal egybekötött fogadást szerveztek, ahol minden résztvevőnek ajándékcsomaggal és svédasztalos vendéglátással kedveskedtek.

A “fináléban” kisorsolták a főnyereményt, a Sticky 120 hegesztőgépet, melyet Tóth István befektető nyert meg!

Még érdemes előregisztrálnod a kampányra, hiszen amíg a zárt szakaszban van elérhető a cégérték kedvezmény, valamint így minden friss hírről azonnal értesülhetsz. Most emellé még Syrius-os póló is jár azoknak, akik minimum 50 000 Ft-al beszállnak a kampányba, ne maradj le a lehetőségről!

 
 
 
  BEFEKTETEK a Syrius kampányába!  
 
 
 

BEFEKTETŐKÉPZŐ

Ma este ötkor indul az online Befektetőképző

 
 
 
 

Már sokan jelentkeztetek a ma esti egy órás online képzésünkre, amelyet leendő crowd befektetőknek indítunk. A webináriumot tapasztalt mentorunk Csíki László tartja, aki maga is sikeres startupper, valamint az elmúlt években korai fázisú vállalkozások finanszírozásával foglalkozott. 

A képzés során az alábbi érdekes témákról lesz szó:

-       Mit várjunk a crowdfunding befektetésünktől? (Kockázati tőke, kockázatvállalási hajlandóság, megtérülés)

-       Mennyit ér egy vállalkozás? (Cégérték becslés.)

-       Melyik projekt passzol hozzám a leginkább? (Termék, piac, megvalósítók értékelése)

-       Támpontok a pénzügyi tervek gyors értelmezéséhez: növekedési ütem és profitabilitás

-       A vezető befektető szerepe

-       Kérdések és válaszok

Tehát ingyenes képzéssorozat első időpontja ma este ötkor lesz! Még nem késő regisztrálni!

 
 
 
  Jelentkezek a képzésre!  
 
 
 

STARTUPPERKÉPZŐ

Hogyan indítsuk el jól a startupunkat?

 

Tanfolyamot indítunk kezdő és nem csak kezdő startuppereknek. A képzést Gerő Viktor angyalbefektető, a Vatera.hu, majd később a meska.hu alapítója tartja. A belvárosi helyszínen tartandó, személyes/hibrid képzés díja 29,900 Ft és a helyek száma limitált, de akik a keddi határidőig 30,000 FT-ot befektetnek az egyik kampányba, ingyenesen részt vehetnek.

A képzési program:

 1. A vállalkozói oldal – Az ötlettől a megvalósításig
  • A megvalósítás
  • A működtetés (KPI, rövidítések, logika)
  • A finanszírozás – A 3F-től az A round-ig
  • Gondok, problémák – „The failure is experience”
  • A csapat
  • Mentor – „Shortcut”
 1. A befektetői oldal
  • Miért és mikor kell befektető?
  • Az időzítés, az időtényező és a folyamat
  • „A táncrend” – avagy hogyan érdemes megkeresni a VC-t
  • Mi kell a sikeres tárgyaláshoz?
  • Hogyan dolgozzunk együtt?
  • Az exit, már az első perctől

A részletes programot itt tudjátok megnézni. Gyere el és válj Te is sikeres startupperré!

S itt és most, csak a hírlevél olvasóinak, a Tőkeportál felajánlja, hogyha egy kisösszegű befektetést végrehajtasz a RECASH vagy a Syrius kampányába és beírod a KÉPZÉS kódot, akkor térítésmentesen részt vehetsz az izgalmas, tanulságosnak ígérkező képzésen!

 
 
 
  Jelentkezek a startupperképzésre!  
 
 
 

ESEMÉNYAJÁNLÓ

HSUP Networking Esemény

 

Az Hungarian Startup University Programot (HSUP) megvalósító Express Innovation Agency, valamint a Dealroom.co startupokra és tech ökoszisztémákra koncentráló nemzetközi adatszolgáltatóval való szakmai kapcsolódásának köszönhetően hamarosan megnyílik a közös magyarországi platform, amelynek a célja, hogy fellendítse a magyar innovációt és vállalkozói szellemet. A kezdeményezés nem csak az ügynökségünknek, hanem az egész magyar startup-ökoszisztémának is jelentős mérföldköve, ezért egy networkinggel egybekötött rendezvény keretében kívánjuk mindezt megünnepelni. Az esemény fővédnöke Balogh Péter, szoftverfejlesztő, üzletember, az NNG navigációsszoftver-gyártó cég alapítója, angyalbefektető.

Az esemény ideje, helye: 2022. május 24. 14:00 -19:00 óra, Budapesti Gazdasági Egyetem, KVIK; 1055 Budapest, Markó u. 29-31.

A részvételi szándékodat legkésőbb 2022. május 20. 17:00-ig  itt tudod jelezni!

 
 
 
  Regisztrálok az eseményre!  
 
 
 

AWE HUNGARY

Vidéki nők is váljanak vállalkozóvá!

 

Vidéken élő nőknek indul vállalkozásfejlesztési program az Impact Hub szervezésében, az Academy for Women Entrepreneurs programja keretében.

Részletes információk: http://awehungary.com

https://www.facebook.com/fenntarthatovallalkozasokertalapitvany/posts/325128066367857

 
 
 
 

HÁBORÚ

Segítsünk együtt a háborút elszenvedőknek!

 

Nyilván mindannyiunkat nyomaszt a hetek óta tartó háborús helyzet és az infláció. Nincs is más választásunk, mint a jobb jövőbe vetni a hitünket, s ennek megfelelően cselekedni. Ennek egyik lehetséges módja, ahogy egyik TikTok videónkban is alátámasztjuk, hogy a portfóliónkat, befektetéseinket jelentősen diverzifikáljuk, és a jövőben növekedni képes vállalkozásokba is befektetünk egy keveset. De közösen összefogva is van lehetőségünk jobbá tenni a világot!

A Tőkeportál továbbra is térítésmentesen indítja az ukrán háború megszüntetésére és a károk enyhítésére szolgáló kampányokat. Ha van ötletetek, ismertek ilyen kezdeményezést, amelynek gyűjtési célja van, és kihasználnátok a közösség erejét, írjatok nekünk a hello@tokeportal.hu címre!

 
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.