Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Ma este ötkor Kanapé! Velünk lesz Tarczali Patrícia HR-, és Nagy Dénes befektetési szakértő, akik a hazai VC piaci kutatásukat ismertetik.

Izgalmas hetünk van: szárnyal a RECASH – olvasd el az interjút! Vendégül lát a Syrius – regisztrálj! :) Kóstold meg a kampánysört a Fehér Nyúl Taproomban, miután regisztráltál a kampányra!

Befektetőink kérték: indulnak a képzéseink! Hogy indítsd jól a startupot – Gerő Viktorral, és hogyan legyél jó crowd befektető? Csiki Lászlóval!

További témáink:

 • Új tanfolyamunk indul: Hogyan indítsd el jól a startupodat? Megtudhatjátok az egyik legismertebb hazai vállalkozótól, a Vaterát alapító Gerő Viktortól az oklevelet is adó 5 alkalmas képzés során.
 • A Befektetőképző jövő héten rajtol! Tudj meg mindent egy helyen, egyszerűen, és kérdezz meg mindent a crowd befektetésről!
 • Bemutatjuk befektetőinket rovatban ma a kockázati tőkepiac szakértőjét, igazi tőkepiaci veteránt, mentort, Déri Viktort ismerhetitek meg.
 • Pénteken személyes látogatásra vár mindenkit a telephelyén a Syrius! Reméljük, napokon belül indul a nyílt szakasz, tehát, most még éppen él az 5% cégérték-kedvezmény is!
 • Programajánlónkban két eseményt mutatunk: Irány Vászoly: mától Startup Napok a Balaton-felvidéken, továbbá, május 11-én a Fintech Szalon vendége lesz Zádor Balázs, a Recash CEO-ja.
 
 
 
 

KANAPÉ PITCH

Az 53. rész tartalmából

 
 
 
 

A mai adásban a kampánygazdák pitchei mellett láthatjátok Tarczali Patrícia HR szakértőt, aki a Nestlé szervezetfejlesztési vezetőjeként az évtizedes nagyvállalati vezetői tapasztalatával támogatja az ökoszisztémát.  2019 végén Verő Barbarával alapították meg a Future Proof Consultingot, amely tevékenységének fő célja a humán fókuszú cégérték-növelés, a vezetők, csapatok és szervezetek értékelésén és fejlesztésén keresztül. Munkájukkal a befektetési döntésék előkészítését is támogatják a startup csapat és alapítói potenciál felmérésével VC-k, akcelerátorok és inkubátorok számára. Ismertetik, hogyan vizsgálják a humán faktort a hazai VC-k, illetve, hogy hogyan kellene vizsgálniuk ezt a híres tényezőt. Minden az embereken múlik!

 Másik vendégünk a i4P Informatics-tól Nagy Dénes lesz, aki privát és állami tőkealap-kezelőknél szerzett 10 év tapasztalatával teljes rálátást szerzett a tőke ágon történő vállalatfinanszírozásra, miközben lehetősége volt megismerni az alapok különböző fázisainak működését az alapkezelő felállásától egészen az alap zárásáig. Nyomon követhette a különböző érettségi fázisban lévő portfólió cégek életét a befektetések előkészítésétől a sikeres exitig. Jelenleg növekedési fázisban lévő cégek vezetését támogatja pénzügyi területen. Ő egy olyan kutatást ismertet, amely arra keresi a választ, hogy milyen területen, hogyan tudnak támogatást adni az intézményi befektetők? Milyen potenciális kockázatot jelenthet a vállalkozás számára egy befektetővel való együttműködés? Melyek azok a legfontosabb tényezők, amelyek befolyásolják a befektetők hozzáadott értékét, portfólió cégeikkel való együttműködés minőségét?

A Kanapé Pitch 53. epizódjában újra a Tőkeportál irodájából jelentkezünk be, a legutóbbi alkalommal is használt újfajta, hibrid módon: az epizód egy részét korábban felvettük, ugyanakkor az adás időzítésével ugyanúgy lehetővé tesszük a kérdezést élőben, a szereplők pedig online, real-time válaszolnak! Tehát, ha közvetlenül kérdeznél Tőlük, ne habozz feltenni a kérdéseidet Youtube-csatornánkon, Facebookon, Messengeren vagy akár chat-en! Újdonság, hogy a Tőkeportál weboldalán is élőben nézheted a premiert!

 
 
 
  Elolvasom a mai adás tartalmát!  
 
 
 

BEMUTATJUK BEFEKTETŐINKET

Déri Viktor

 
 
 
 

Sorozatunkban bemutatjuk befektetőinket, akik velünk együtt vállalják az úttörést, hogy a tőkéhez jutást és a befektetési lehetőségek megteremtését szolgáló Tőkeportállal karöltve a hazai ökoszisztémát együtt fejlesszük.

 

Pénzügyi informatikai területről indulva az 1990-es években a magyar értékpapír piacon tevékenykedő banki tulajdonú (Budapest Bank, CIB, MFB) befektetési szolgáltató cégeket vezettem, valamint számos értéktőzsdei területhez tartozó szakmai szervezet elnökeként/tagjaként dolgoztam a hazai tőkepiac fejlesztésében. A 2000-es évektől a hazai kockázati tőkepiac állami segítséggel történő fejlesztésének elindításában vállaltam szerepet. A kockázati tőkepiacon végzett 12 éves munkám során kiemelkedő tapasztalatra tettem szert a magyar kis- és középvállalati szektor működési körülményei, lehetőségei, problémái és befektetőkkel szembeni elvárásai, valamint a megfelelő céltársaságok kiválasztása és a szektorba történő kockázati tőkebefektetések speciális jellemzői tekintetében.

 

A közösségi finanszírozás során kisebb költséggel valósítható meg a tőkebevonás. Befektetőként egyszerűbb szabályok, rövidebb historikus adatok alapján is döntés hozható, a befektetett összegek tekintetében pedig az egyszerű diverzifikáció adja a kockázat megosztását.

A sorozat korábbi posztjai:

 1. Dintsér Andrea
 2. Verő Barbara
 3. Berecz Krisztián
 4. Byss Róbert
 5. Felfalusi Péter
 6. Font, Jean Christopher
 7. Kathi Sándor
 8. Sipos Zoltán
 9. Szakacsits Szabolcs
 
 
 
 

FEHÉR NYÚL

Írjuk együtt tovább a Fehér Nyúl történetét!

 
 
 
 

Mikor az alapítók, Sajgó Álmos, Meiszner Péter, és Csepregi András kedvtelésből elkezdtek sört főzni, aminek sikerein felbuzdulva egy saját sörfőzde nyitásán gondolkodtak, azt biztosan tudták, hogy a sörök készítésén túl egy sörkedvelő közösségnek is otthont akarnak adni. A Soroksári úti Taproom nyitása óta ez az álom megvalósult, és most itt az ideje az új mérföldkőnek, az új fejezetnek, amelyben van helye pár új embernek, így kinyitjuk a lehetőséget, hogy ebben részt vegyetek.

Sajgó Álmos és társai a Kanapén elmondják: „a közösségi finanszírozással két tervüket is megvalósítjuk: lehetővé válik, hogy a jelentős növekedéshez szükséges beruházást végrehajtsuk, másrészt, hogy egy igazi szeretetmárkát építsünk. Azt gondoljuk, hogy a kampány még inkább összehozza a Fehér Nyúl Brewery & Taproom körül formálódó közösséget. Bárki, pénztárcájának vastagságától függetlenül befektethet, ezzel a Fehér Nyúl tulajdonosa lesz, és még inkább részévé válhat a közösségnek.

A Fehér Nyúl szeretné megmutatni másoknak is, hogy a sör világa sokkal gazdagabb, varázslatosabb annál, mint amit korábban hittünk róla. A designunk is erről szól. A lehető legtöbb emberrel meg akarja osztani azt az örömöt, amit a felfedezés nyújt. Ezért jött létre a Fehér Nyúl Brewery & Taproom, ami kaput nyit azok számára, akiket állandóan hajt a kíváncsiság”.

Fektess be Te is a legmenőbb magyar kézművessör-márkába! Számos további kedvezmény vár majd Rád;-) s ha kíváncsi vagy ezekre, regisztrálj most! A kampány várhatóan gyorsan indul. Addig is, már megkóstolhatod a kampánysört velünk együtt a Kanapén!

 
 
 
  ELŐREGISZTRÁLOK a Fehér Nyúl kampányára!  
 
 
 

RECASH

Megvan a minimum tőkecél!

Olvasd el az alapítói interjút.

 
 
 
 

A RECASH app segítségével folyamatos pénzvisszatérítésben részesülhetsz, szó szerint teendők nélkül. Nem kell használni többé hűségkártyákat, gyűjtögetni hűségpontokat. Kapj vissza - szabadon felhasználható - pénzt a több mint 80 kereskedelmi partnereknél történő vásárlás után. A hasonló fintechek óriási sikereket arattak, és a RECASH még náluk is jobb szolgáltatást nyújt. Ezt a piac is tudhatja, mert gyors iramban folyik a RECASH kampány nyílt szakasza: elérte a minimum tőkecél 100%-át. Már 270 befektető jelezte befektetési szándékát.

Zádor Balázs a múlt szerdai befektetői találkozón beszámolt a külföldi terjeszkedési tervekről, az exit lehetőségekről, valamint a kampányban használt SPV struktúráról, illetve a RECASH rendszerigényéről is.

A mai Kanapén az informatikai rendszer lesz a középpontban.

A friss interjúban pedig még jobban megismerheted a RECASH sztorit!

Következő, egyben utolsó kampányhoz kapcsolódó befektetői találkozó időpontja: május 18, amelyre itt tudsz előregisztrálni.

Nehogy lemaradj erről a nagyszerű lehetőségről! Fektess be még ma!

 
 
 
  Befektetek a RECASH kampányába!  
 
 
 
 
 
 
  Elolvasom az alapítói interjút!  
 
 
 

SYRIUS

Pénteken kitárja kapuit és vendégül lát a Syrius!

 

Most egy közel 15 éve jól működő "válságálló" vállalatból van lehetőségetek részesedést vásárolni. A kampány zárt szakaszban már 31 befektetőtől érkezett, több mint 12 millió forintot meghaladó befektetési szándéknyilatkozat, és több tízmillió forintról folynak aktív tárgyalások, amik pár nap alatt zárulnak és a kampány nyílt szakaszba lép

Toma Zoltán alapító meghív egy Syrius-csokira, légy ott a május 13-án 14:00-kor megrendezésre kerülő nyílt napon, ahol rendhagyó személyes találkozóra kerül sor. Az eseményen vendégül látunk, bemutatjuk egyedülálló tudásunkat a hegesztéstechnika és gépgyártás területén

 
 
 
 

A miskolci, vendéglátással egybekötött találkozóra itt jelentkezhetsz.

Még most regisztrálj elő a kampányra, amíg a zárt szakaszban tart, mert így minden friss hírről azonnal értesülhetsz. Már nem sokáig elérhető a zárt szakasz cégérték kedvezménye, de most emellé még Syrius-os póló is jár azoknak, akik minimum 50 000 Ft-al beszállnak a kampányba, ne maradj le a lehetőségről!

 
 
 
  BEFEKTETEK a Syrius kampányába!  
 
 
 

BEFEKTETŐKÉPZŐ

Online crowdfunding befektetőképző indul

 
 
 
 

Már sokan jelentkeztetek a május 18-i, egy órás online képzésünkre, amelyet leendő crowd befektetőknek indítunk. A webináriumot tapasztalt mentorunk Csíki László tartja, aki maga is sikeres startupper, valamint az elmúlt években korai fázisú vállalkozások finanszírozásával foglalkozott. 

A képzés során az alábbi érdekes témákról lesz szó:

-        Mit várjunk a crowdfunding befektetésünktől? (Kockázati tőke, kockázatvállalási hajlandóság, megtérülés)

-        Mennyit ér egy vállalkozás? (Cégérték becslés.)

-        Melyik projekt passzol hozzám a leginkább? (Termék, piac, megvalósítók értékelése)

-        Támpontok a pénzügyi tervek gyors értelmezéséhez: növekedési ütem és profitabilitás

-        A vezető befektető szerepe

-        Kérdések és válaszok

Az ingyenes képzéssorozat első időpontja 2022. május 18, délután 5 óra.

 
 
 
  Jelentkezek a képzésre!  
 
 
 

STARTUPPERKÉPZŐ

Hogyan indítsuk el jól a startupunkat?

 

Tanfolyamot indítunk kezdő és nem csak kezdő startuppereknek.A képzést Gerő Viktor, a Vatera.hu, majd később a meska.hu alapítója tartja. A belvárosi helyszínen tartandó, személyes/hibrid képzés díja 29,900 Ft és a helyek száma limitált, de akik a keddi határidőig egy kis összeget befektetnek az egyik kampányba, ingyenesen részt vehetnek.

A képzési program:

 1. A vállalkozói oldal – Az ötlettől a megvalósításig
  • A megvalósítás
  • A működtetés (KPI, rövidítések, logika)
  • A finanszírozás – A 3F-től az A round-ig
  • Gondok, problémák – „The failure is experience”
  • A csapat
  • Mentor – „Shortcut”
 1. A befektetői oldal
  • Miért és mikor kell befektető?
  • Az időzítés, az időtényező és a folyamat
  • „A táncrend” – avagy hogyan érdemes megkeresni a VC-t
  • Mi kell a sikeres tárgyaláshoz?
  • Hogyan dolgozzunk együtt?
  • Az exit, már az első perctől

A részletes programot itt tudjátok megnézni. Gyere el és válj Te is sikeres startupperré!

 
 
 
  Jelentkezek a startupperképzésre!  
 
 
 

ESEMÉNYAJÁNLÓ

Startup Napok a Balaton-felvidéken

 

Három napos eseményt szervez a vászolyi PortusHome Coliving, a StartITup Győr, az Input program és a szingapúri székhelyű Draper Startup House innovátoroknak, ötletgazdáknak, befektetőknek és a startup világ iránt érdeklődőknek a Balaton-felvidéken 2022. május 11-13. között. A háromnapos rendezvénynek egyértelmű célja van: összekapcsolni és inspirálni a régiós, országos és nemzetközi startup közösséget. Az esemény kiváló lehetőséget kínál a hazai és nemzetközi kapcsolatok építésére, tanulásra, önfejlesztésre.

A részletes programot megtaláljátok az esemény honlapján.

 
 
 
  Regisztrálok az eseményre!  
 
 
 

ESEMÉNYAJÁNLÓ

Fintech Szalon

 

A Fintech Szalon minden alkalommal a pénzügyi ágazat egy-egy kiemelkedő és a digitalizációban érintett kérdéskörét vizsgálja meg egy egyetemi kutatói előadás keretében és egy, vagy több szakértői prezentációban. A Szalonokra a hazai digitális ökoszisztéma és pénzügyi szektor meghatározó képviselőit hívják meg.

A májusi Szalon témaköre a PSD2, vagyis a pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló irányelvre épülő nyílt bankolás előrehaladása, a bankok és fintech szolgáltatók közötti együttműködés helyzete, kitérve a magyar piaci jellegzetességekre, a hazai startupok részére az átalakuló piaci struktúra hozott-e növekedési lehetőséget az irányelv, uralják-e a piacot a bigtech vállalatok. Ezeket a kérdéseket járják körbe májusi eseményen, meghívott előadók segítségével.

A Szalon est első előadója Mudri György, a FintechX Technologies CEO-j, aki a PSD2 aktuális helyzetelemzésével vezeti fel az est programját, ezt követően Dén Mátyás András, a Proptech Digital Investment CEO-ja mutatja be kapcsolódó fejlesztéseiket az eHÁZ és eCÉG szolgáltatásokban, majd Londonból élőben jelentkezik Zádor Balázs, a RECASH CEO-ja, aki cashback szolgáltatásukat mutatja be.

Az előadások után networking beszélgetéssel várjuk vendégeinket, amellyel teret kívánunk adni a fintech ökoszisztéma szereplőinek személyes találkozására.

Regisztrálni az alábbi címen lehet: fintechszalon@djnkft.hu

 

Helyszín: Benczúr Ház, VI. Budapest, Benczúr utca 27.

Időpont: 2022. május 11. 17:00 – 19:00

 
 
 
  Regisztrálok az eseményre!  
 
 
 

HÁBORÚ

Segítsünk együtt a háborút elszenvedőknek!

 

Nyilván mindannyiunkat nyomaszt a hetek óta tartó háborús helyzet és az infláció. Nincs is más választásunk, mint a jobb jövőbe vetni a hitünket, s ennek megfelelően cselekedni. Ennek egyik lehetséges módja, ahogy egyik TikTok videónkban is alátámasztjuk, hogy a portfóliónkat, befektetéseinket jelentősen diverzifikáljuk, és a jövőben növekedni képes vállalkozásokba is befektetünk egy keveset. De közösen összefogva is van lehetőségünk jobbá tenni a világot!

A Tőkeportál továbbra is térítésmentesen indítja az ukrán háború megszüntetésére és a károk enyhítésére szolgáló kampányokat. Ha van ötletetek, ismertek ilyen kezdeményezést, amelynek gyűjtési célja van, és kihasználnátok a közösség erejét, írjatok nekünk a hello@tokeportal.hu címre!

 
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.