Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Sikeres volt a húsvéti befektetési, és „tojáskeresési” akciónk. Közel 3 millió forint befektetés érkezett a futó kampányokra. Mindenki kap 3000 Ft értékű bónuszpontot, és 3 Startup Safari jegy jár a top 3 befektetőnek.

 

További témáink:

  • A mai, április 20-i Kanapén a Lunar Program Inkubátorral beszélgetünk arról, hogy ők hogyan segítik a helyi és regionális startupokat nagyban gondolkodni.
  • Szakmai blogposztunkban a rendkívül sikeres kölcsoncélú platform, a Mintos legfrissebb eredményeinek jártunk utána a Covid és a háború viszontagságai közepette.
  • Bemutatjuk befektetőinket sorozatunkban Kathi Sándor üzletiintelligencia-tanácsadót ismerhetitek meg.
  • Last Call! Végéhez közeledik a Virgo Ventures ötletversenyének jelentkezési határideje. Ne maradj le az értékes Apple termékekről!
  • Eseményajánló rovatunkban az április 27-én megrendezésre kerülő Startup Világbajnokságbudapesti elődöntője invitálunk!
  • A Spacebuzz beváltja kampányígéretét: április 30-án lehet részt venni a virtuális űrtúrán!
  • Ma este RECASH befektetői találkozó. Április 29-én online, május 13-án pedig offline, gyári partival egybekötött Syrius befektetői találkozó!
 
 
 
 

KANAPÉ PITCH

Az 52. rész tartalmából

 
 
 
 

Április 20-i adásban a kampánygazdák pitchei mellett a Lunar Programmal ismerkedhetünk meg. Vendégünk lesz Kubicki János és Jankó Dániel a Lunar Program Inkubátortól, akik azzal a céllal alapították a programot, hogy segítsék a hazai és regionális start up-okat nagyban gondolkodni. Szeretnéd megtanulni, mit jelent startupperré válni? Vegyél részt a Lunar Program következő online eseményén holnap: Info Night for Students: a saját vállalkozás elindításának módja, amelyre itt tudsz jelentkezni!

A Kanapé Pitch 52. epizódjában újra a Tőkeportál irodájából jelentkezünk be, a legutóbb alkalommal is használt újfajta, hibrid módon: az epizód egy részét korábban felvettük, ugyanakkor az adás időzítésével ugyanúgy lehetővé tesszük a kérdezést élőben, a szereplők pedig online, real-time válaszolnak! Tehát, ha közvetlenül kérdeznél Tőlük, ne habozz feltenni a kérdéseidet Youtube-csatornánkon, Facebookon, Messengeren vagy akár chat-en

 
 
 
  Megnézem a teljes programot és megismerem a résztvevőket!  
 
 
 

#BEMUTATJUK BEFEKTETŐINKET

Kathi Sándor

Sorozatunkban bemutatjuk befektetőinket, akik velünk együtt vállalják az úttörést abban, hogy a tőkéhez jutást és a befektetési lehetőségek megteremtését szolgáló Tőkeportállal karöltve fejlesszük a hazai ökoszisztémát!

 
 
 
 
Tanácsadóként, valamint projektvezetőként tevékenykedek az üzleti intelligencia (BI) és az adattárházak területén. Az utóbbi években többek között az autóipar, az energiaszektor és a gyógyszeripar vezető vállalatainál dolgoztam sikeres projekteken. Fontos számomra a folyamatos fejlődés az élet minden területén, keresem az új kihívásokat és a lehetőséget, hogy tágítsam a látókörömet. Közgazdászként a befektetések témaköre is közel áll hozzám. A Tőkeportál kampányába való befektetéssel az volt a célom, hogy közelebb kerüljek a startupok világához, és hogy egy újabb megtérülő befektetéssel bővítsem a portfóliómat."

A sorozat korábbi posztjai:

 
 
 
 

#TŐKEPORTÁL BLOG

Mintos: a Kelet és a Nyugat közti kamatpiac-arbitrázsra épülő modell viszontagságai

 
 
 
 

Nehéz, de sikeres évet tudhat maga mögött a Mintos, a Crowdcube-on 2020-ban egy rendkívül sikeres kampányban több, mint 6,5 millió euró tőkét gyűjtő platform, amely a keleti országok magas kölcsönkamatát a nyugati befektetőknek vonzóvá tevő P2P kölcsönök újrafinanszírozását teszi lehetővé. A kampányba összesen több, mint 6000 fő fektetett be, az 1 millió eurós kampánycélt 6x-osan túlteljesítve. A Mintoson már 10 eurós befektetéssel be lehet szállni távoli országokban, például Kazahsztánban kihelyezett személyi kölcsönök újrafinanszírozásába, a nyugati befektetetők számár igen vonzó, átlagosan 10.21%-os kamatot jelentő hozamon.

A 2022-es év nem indult jól azon platformok számára, amelyek orosz vagy ukrán hiteleredeztetőkkel működtek együtt. Miután kezdett kilábalni a Mintos a Covid-19 járvány okozta vis major helyzetből, egy újabb krízisben találta magát. A múltbéli eredmények bizakodásra adhatnak okot, hiszen az elmúlt év tapasztalatai jól jöhetnek a nem-fizető hitelek behajtásának esetén, de kérdés, hogy a befektetők mennyire bíznak a Mintos helyzetkezelő képességében.

 
 
 
  Elolvasom a blogposztot a Mintosról  
 
 
 

#RECASH

Bemutatkozik a vezető befektető, a Startup World a mai befektetői találkozón

 
 
 
 

A RECASH alkalmazás segítségével folyamatos pénzvisszatérítésben részesülhetsz, szó szerint teendők nélkül. Nem kell használni többé hűségkártyákat, gyűjtögetni hűségpontokat. Kapj vissza - szabadon felhasználható - pénzt a partnereknél történő vásárlás után. Légy részese ennek a kiváló ötletnek befektetőként!

A RECASH kampánya a nyílt szakaszban is rendkívüli érdeklődésnek örvend: már 78%-át teljesítette a kitűzött kampánycélnak. Több mint 170-en gondolták úgy, hogy részesei lesznek a sikernek. Így már 62 millió forintot meghaladó befektetési szándéknyilatkozat érkezett.

Ma 18:00-kor kerül megrendezésre a RECASH harmadik online befektetői találkozója, ahol bemutatkozik a jelentős angyalbefektetői hálózattal rendelkező Startup World mint vezető befektető. Az együttműködés a Recash számára remek lehetőség, hiszen a Startup World a hazai startup szektor egyik kiváló szakértője, aki már most is egyedülálló startup portfólióval rendelkezik.

Gyere el Te is és kérdezz az alapítóktól! Az eseményre itt tudsz regisztrálni.

Fektess be még ma, hogy ne maradj le a Recash sikeréről!
 
 
 
  Befektetek a RECASH kampányába!  
 
 
 

#SYRIUS

Április 29-én online, május 13-án személyes befektetői találkozó!

 
 
 
 

Most egy közel 15 éve jól működő "válságálló" vállalatból van lehetőségetek részesedést vásárolni. A kampány ugyan még zárt szakaszban van, de már 8 millió forintot meghaladó befektetés érkezett, ez az egyre növekvő érdeklőés az utóbbi befektetői találkozón is megmutatkozott. Te már meghallgattad a podcast adásukat?

Május 13-án egy nyílt nap keretében van lehetőséged ellátogatni a rendhagyó személyes befektetői találkozójukra. Az eseményen vendégül látják a potenciális befektetőket és bemutatják egyedülálló tudásukat a hegesztéstechnika és gépgyártás területén. Már korábban kiküldtek egy kérdőívet, hogy kinek, melyik dátum felel meg. A beérkezett válaszok alapján az április 29-i esemény lesz online, és a május 13-i pedig személyes. A miskolci, vendéglátással egybekötött találkozóra itt tudsz regisztrálni. A következő online találkozó pedig 29-én pénteken lesz, amire Zoomon lehet regisztrálni.

S ne felejtsétek, a napokon belül lejáró zárt szakaszban érdemes leginkább befektetni a bónuszrészvényekért!
 
 
 
  BEFEKTETEK a Syrius kampányában!  
 
 
 

#HANGOS BLOGPOSZT

Miért jó befektetés a fintech?

 
 
 
 

A Revolutot 2015-ben alapította egy pénzügyi szektorban jártas csapat. Nikolay Storonsky és Vlad Yatsenko alapítókat a pénzmozgással kapcsolatos nehézségek és rejtett költségek frusztrálták. 10 hónappal az indulást követően a brit fintech meghaladta a 200 ezres felhasználói számot, valamint 170 milliárd forintnak megfelelő tranzakciós volument. 2017-ben, egy évvel a Crowdcube kör után, a Revolut meghirdette a második közösségi finanszírozási körét, ezúttal a Seedrs-en immáron 124 milliárd forintos értékelésen, ezzel a brit fintech startup kevesebb, mint 1 év leforgása alatt több, mint 6x-osára növelte cégértékét. A legutóbbi, 2021-es befektetési körben 276 milliárd forintot kaptak több, mint 11 ezer milliárd forintos ($33 milliárd) értékelésen, ami az 5 évvel korábbi 18 milliárdos értékeléshez képest közel 800-szoros növekedést jelent.

Nem akarod lekésni a következő meghökkentő lehetőséget? A „hűségkártyák Revolutja”, azaz a RECASH nemrég indította a részvénycélú közösségi finanszírozási körét a Tőkeportálon, amelybe most te is befektethetsz!

 
 
 
  Meghallgatom a hangos blogposztot a Revolutról  
 
 
 

VERSENYAJÁNLÓ

Startup Factory Ötletverseny

 

Már csak jövő szombat éjfélig van lehetőségetek benevezni az innovatív digitális megoldások inkubátora, a Virgo Ventures, által meghirdetett ötletversenyre, a Startup Factory 2022-re!

Jelentkezz, ha van egy digitális megoldást tartalmazó ötleted és szeretnél tovább fejlődni! Érdemes benevezni, mert azonnali visszajelzést kapsz arról, hogy az inkubátor mit gondol az ötletedről és fődíjként értékes APPLE termékeket nyerhetsz! A szakmai zsűrit a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor igazgatósági tagjai alkotják.

Egyszerűen jelentkezhetsz, nincs más dolgod, mint kitölteni a jelentkezési adatlapot, ami magába foglalja a bemutatkozó leírást és a maximum 60 másodperces bemutatkozó videó linkjét is.       

Ne feledd, hamarosan itt a jelentkezési határidő: 2022. április 30!

 
 
 
  Megnézem az ötletverseny részleteit!  
 
 
 

ESEMÉNYAJÁNLÓ

Startup világbajnokság

Április 27-én kerül megrendezésre a Startup Világbajnokság budapesti elődöntője, ahol 10 startup verseng a san franciscói döntőbe jutásért. Central European University. A programban a verseny mellett szakmai kerekasztal-beszélgetéseket is meghallgathatsz Stewart Rogers moderálásával. A networking programban mentorainkkal és befektetői partnereinkkel is találkozhatsz. Az eseményen jelen lesz a Pegasus Tech Ventures nagykövete - Michail Lapidus, a Draper Startup House társalapítója - Henrique Pereira, a Cheung Kong Graduate School of Business Európai főképviselője - Bo Ji és a CEU iLab részéről Kozma Andrea.

Az eseményt a CEU Aulájában tartjuk. Az esemény ingyenes, de a Pozi.io felületén regisztrálni kell.
 
 
 
  Jelentkezek az eseményre!  
 
 
 

#SIKERES KAMPÁNYESEMÉNY

SpaceBuzz

 

A Spacebuzz kampány támogatói részt vehetnek a SpaceBuzz VR űrutazáson. Az eseményre 2022.04.30-án szombaton 16:40-kor kerül sor Budapesten, a Városháza téren. Erről minden támogatót értesített a Kampánygazda emailen már. Kérjük legalább 15 perccel hamarabb érkezzetek meg, hogy tartani tudjuk a nagyon szoros az ütemtervet. A beszállástól a kiszállásig kb. 20 perces lesz az esemény.

További információigény esetén a kampány fórumán is lehet kérdezni.

Jó Űrutazást kívánunk!:)

 
 
 
 

#SZTÁRÜZENET

Nem sikerült elérni a tőkecélt, a sztárok tovább várják a megkereséseteket!

 
 
 
 

A nagy érdeklődés ellenére nem sikerült a Sztárüzenet csapatának elérnie a tervezett tőkecélt. A munka tovább folyik, az alapítók célja nemcsak a legnagyobb és legátfogóbb magyar sztár-platform megteremtése, de követve a nemzetközi trendet, egy teljes tartalomértékesítő infrastruktúra megépítése.

Talán már a Te kedvenced is elérhető a platformon, nézz körül és találd meg a számodra ideális sztárt! 🙂

 
 
 
 

#TRIP

Hamarosan véget ér a Shakespeare 2. évadja
 
 
 
 

Második évadjának végéhez közeledik a Magács László rendező és Meister Natália operatőr nevéhez köthető Shakespeare/37 videósorozat, melyben kortárs magyar írók gondolják újra, írják tovább, egy cselekmény szálat, egy szereplőt, vagy épp egy jelenetet kiemelve készítenek új műveket Shakespeare színdarabjaiból. Az Athéni Timón Shakespeare egyik legkeserűbb, legkiábrándultabb drámája. Kiderül belőle, hogy a jótékonyság nem azonos a jósággal, és a bőkezűség vajmi keveset ér emberismeret nélkül. Annak a mai szerzőnek, aki újra akarja gondolni Shakespeare drámáját, nem annyira magából a drámából, inkább az említett kútfőkből kell merítenie – és már meg is kapjuk a mi korunk valóságának egyik igen rémes, de kétségkívül színpadra kívánkozó vetületét.

A darabot megnézhetitek online, amihez jegyet itt lehet kapni, és ahol a sorozat további művei is elérhetőek!

Ha pedig a munkájukhoz közvetlenül is hozzájárulnál, azért hogy a magyar kultúrát még több emberhez eljuttathassák, támogasd a kampányukat már 2000 Ft-tól!

 
 
 
  Támogatom a TRIP kampányát!  
 
 
 

HÁBORÚ

Segítsünk együtt a háborút elszenvedőknek!

 

Mindannyiunkat nyomaszt a hetek óta tartó háborús helyzet. Nincs is más választásunk, mint a jobb jövőbe vetni a hitünket, s ennek megfelelően cselekedni. Ennek egyik lehetséges módja, ahogy egyik TikTok videónkban is alátámasztjuk, hogy a portfóliónkat, befektetéseinket jelentősen diverzifikáljuk, és a jövőben növekedni képes vállalkozásokba is befektetünk egy keveset. De közösen összefogva is van lehetőségünk jobbá tenni a világot!

A Tőkeportál továbbra is térítésmentesen indítja az ukrán háború megszüntetésére és a károk enyhítésére szolgáló kampányokat. Ha van ötletetek, ismertek ilyen kezdeményezést, amelynek gyűjtési célja van, és kihasználnátok a közösség erejét, írjatok nekünk a hello@tokeportal.hu címre!

 
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.