Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

A mai nagy szám a RECASH induló nyílt szakasza, aminek célja, hogy a később ébredők se maradjanak le a Mándó Milán által egyszerűen csak a „Hűségkártyák Revolutjának” nevezett befektetési lehetőségről, amely a tegnapi zárt szakaszi zárásig rekordszámú, 145 befektetőt mozgatott meg. Következik a nehézipar avagy a Syrius, és felkészül az élelmiszeripar is ;-) ! Szakmai blogposztunk az SPV struktúrát mutatja be, és megismerkedhettek egyik befektetőnkkel közelebbről is! 😊

 

További témáink:

  • Az április 20-i Kanapén egy különleges inkubátor mutatkozik be, ismerd meg a Lunar Programot és elhivatott alapítóit, a startup ököszisztéma-építőket.
  • Bemutatjuk befektetőinket sorozatunkban Sipos Zoltánt, a Kreatív Kontroll tartalommarketing-ügynökség alapítóját.
  • Startupok figyelem! Még jelentkezhettek a már korábban beharangozott Virgo Ventures ötletversenyére is az értékes Apple termékekért! És amennyiben BME-s hallgató is van a csapatban, akkor érdemes benevezni a Danube Cup-ra is!
 
 
 
 

KANAPÉ PITCH

Az 52. rész tartalmából

 
 
 
 

Április 20-i adásban a kampánygazdák pitchei mellett a Lunar Programmal ismerkedhetünk meg. Vendégünk lesz Kubicki János és Jankó Dániel a Lunar Program Inkubátortól, akik azzal a céllal alapították a programot, hogy segítsék a hazai és regionális start up-okat nagyban gondolkodni. Szeretnéd megtanulni, mit jelent startupperré válni? Vegyél részt a Lunar Program következő online eseményén holnap: Info Night for Students: a saját vállalkozás elindításának módja, amelyre itt tudsz jelentkezni!

A Kanapé Pitch 52. epizódjában újra a Tőkeportál irodájából jelentkezünk be, a legutóbb alkalommal is használt újfajta, hibrid módon: az epizód egy részét korábban felvettük, ugyanakkor az adás időzítésével ugyanúgy lehetővé tesszük a kérdezést élőben, a szereplők pedig online, real-time válaszolnak! Tehát, ha közvetlenül kérdeznél Tőlük, ne habozz feltenni a kérdéseidet Youtube-csatornánkon, Facebookon, Messengeren vagy akár chat-en

 
 
 
  Megnézem a teljes programot és megismerem a résztvevőket!  
 
 
 

#TŐKEPORTÁL BLOG

A speciális rendeltetésű társaságok (SPV) szerepe a közösségi finanszírozásban

 
 
 
 

A speciális rendeltetésű társaságokkal (Special Purpose Vehicle) sok helyen találkozni a globális pénzügyi világban. Nem alaptalanul, hiszen a komplex pénzügyi struktúrák, a kockázatkezelés, vagy akár a vállalat finanszírozás területén nem lehet az ilyen jellegű vállalkozások alkalmazásától eltekinteni elsősorban azért, mert általuk lehetővé válik olyan megoldások alkalmazása, amely az SPV nélkül elképzelhetetlen lenne. Gondoljunk például a részvény-célú közösségi finanszírozásra, amely során a részvénytársaságokban részvényesekhez juthatnak a befektetők. Az sem mindig szerencsés, ha túl hosszú vagy bonyolult a részvénykönyv, azaz a cap table. De mi a helyzet akkor, ha immobil eszközbe, azaz pld egy kft-be kellene tőkét bevonni úgy, hogy abból forgalomképes értékpapírt kapjon a befektető? Blogposztunkban a SPV-k szerepével foglalkozunk a közösségi finanszírozás területén.

 
 
 
  Elolvasom a blogposztot az SPV szerepéről  
 
 
 

#BEMUTATJUK BEFEKTETŐINKET

Sipos Zoltán

 

Sorozatunkban bemutatjuk befektetőinket, akik velünk együtt vállalják az úttörést, hogy a tőkéhez jutást és a befektetési lehetőségek megteremtését szolgáló Tőkeportállal karöltve a hazai ökoszisztémát együtt fejlesszük!

 
 
 
 

"A Kreatív Kontroll tartalommarketing-ügynökség alapítójaként, stratégiai tanácsadóként és interim marketingvezetőként dolgozom több vállalkozásban is – mutatkozik be Sipos Zoltán. Szakmai hitvallásom szerint az interaktív kommunikációra képes digitális technológia miatt a hagyományos reklámozási modell megszűnik. A rengeteg szakterületre szétbomló kommunikációs és marketingszakma pedig sok szabadúszót termel ki, akik számára a hagyományos ügynökségek már nem vonzók többé, így a jövőben szakmai közösségekkel, nem pedig komplex ügynökségekkel fogunk dolgozni. Ez a marketingtervezés, a marketingstratégák és projektmenedzserek munkájának felértékelődésével jár majd. A Tőkeportál is egy meglévő piacot céloz egy új modell segítségével, ezért éreztem úgy, hogy mindenképpen a befektetői közé szeretnék kerülni."

A sorozat korábbi posztjai:

 
 
 
 

#SYRIUS

Még lehetőség van megszerezni az 5% bónuszrészvényt!

 
 
 
 

Április 7-én a Syrius újabb befektetői találkozót tartott. A negyedik online befektetői találkozón a cég alapítója, Toma Zoltán mellett dr. Gáspár Marcell, a Miskolci Egyetem Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet vezetője is felszólalt. Zoltán a folyamatosan növekedő igényekről számolt be, amire a szakértő is reflektált és a befektetők is jó pár kérdést felvetettek. Az online találkozón többek között részletesen bemutatták a WeldoMetert, a Syrius legújabb, egyedülálló fejlesztését is. A kampány iránt egyre több az érdeklődő, amely a befektetői találkozón is megmutatkozott.

Te már meghallgattad a podcast adásukat?

Egy rendhagyó személyes befektetői találkozóra is meghívást kap a Tőkeportál összes befektetője, amely időpontjával kapcsolatban ki szeretnénk kérni a Ti véleményeteket! E linkre kattintva tudjátok jelezni, hogy melyik időpont lenne számotokra megfelelő, hogy a miskolci székhelyű vállalkozást jobban megismerjétek.

S ne felejtsétek, a hamarosan lejáró zárt szakaszban érdemes leginkább befektetni a bónuszrészvényekért!
 
 
 
  BEFEKTETEK a Syrius kampányában!  
 
 
 

#RECASH

Bemutatjuk vezető befektetőnket, a Startup World-öt!

A menő pulcsi még a héten a Tiéd lehet

 
 
 
 

A RECASH alkalmazás segítségével folyamatos pénzvisszatérítésben részesülhetsz, szó szerint teendők nélkül. Nem kell használni többé hűségkártyákat, gyűjtögetni hűségpontokat. Kapj vissza - szabadon felhasználható - pénzt a partnereknél történő vásárlás után. Légy részese ennek a kiváló ötletnek befektetőként!

Nagyszerű eredménnyel zárta a RECASH a kampány zárt fázisát: több, mint 70%-át már teljesítette a kitűzött kampánycélnak. 56 millió forintot meghaladó befektetési szándéknyilatkozat érkezett, alig két hét alatt. A kampány mostantól nyílt szakaszba lépett.

A múlt héten sikeresen megállapodott a Startup World-del a vezető befektetői szerep elvállalásáról, amely több ok miatt is remek hír a kampány számára: a Startup World a hazai startup szektor egyik kiváló szakértője, jelentős angyalbefektető hálózattal. A társaság egyedülálló startup portfólióval rendelkezik, jelenleg 6 hazai startup vállalkozásban van jelen tulajdonosi/részvényesi illetve stratégiai tanácsadói szerepkörben. A vezető befektetői szerepkört 10 millió forint befektetésével erősítik.

Fektess be még ma, hogy ne maradj le a Recash sikeréről!

 
 
 
  Befektetek a RECASH kampányába!  
 
 
 

#SZTÁRÜZENET

Még részese lehetsz az élménynek!

 
 
 
 

A csapatának a kreatív sztár-videók szolgáltatása csupán az első lépés. A Sztárüzenet alapításával nemcsak a legnagyobb és legátfogóbb magyar sztár-platform megteremtése a tervük az alapítóknak, de követve a nemzetközi trendet, egy teljes tartalomértékesítő infrastruktúra megépítése a céljuk. Vegyél részt ennek a víziónak az elérésében, fektess be akár 15 ezer forinttól ebbe a Magyarországon egyedülálló startupba!

Kíváncsi lennél Csonka Bandi, Bereznay Dani vagy Rekop Gyuri személyre szóló üzeneteire? Talán már a Te kedvenced is elérhető a platformon, nézz körül és találd meg a számodra ideális sztárt! 🙂
 
 
 
  Befektetek a Sztárüzenet kampányába!  
 
 
 

#TRIP

Hamarosan véget ér a Shakespeare 2. évadja
 
 
 
 

Második évadjának végéhez közeledik a Magács László rendező és Meister Natália operatőr nevéhez köthető Shakespeare/37 videósorozat, melyben kortárs magyar írók gondolják újra, írják tovább, vagy épp egy cselekmény szálat, egy szereplőt, egy jelenetet kiemelve készítenek új műveket Shakespeare színdarabjaiból. SZERETNI, AKIT NEM LEHET: Alexovic Gábor gondolta tovább a Minden jó, ha vége jó szereplőinek történetét.  A műből egyfajta választ kaphatunk, hogy mi történik, azután, ha egy nő erőnek erejével megszerzi az imádott férfit, akinek az érzései azonban nem kölcsönösek.

Milyen ez a házasság? Van-e olyan, hogy "Minden jó, ha vége jó?" A darabot megnézhetitek online, amihez jegyet itt lehet kapni, és ahol a korábbi művek is elérhetőek!

Ha pedig a munkájukhoz közvetlenül is hozzájárulnál, azért hogy a magyar kultúrát még több emberhez eljuttathassák, támogasd a kampányukat már 2000 Ft-tól!

 
 
 
  Támogatom a TRIP kampányát!  
 
 
 

VERSENYAJÁNLÓ

Startup Factory Ötletverseny

 

Szeretnénk ismét figyelmetekbe ajánlani a Virgo Venturest, az innovatív digitális megoldások inkubátora ötletversenyét, ami Startup Factory ötletverseny 2022 néven indul hamarosan!

Startolj velük, ha van egy digitális megoldást tartalmazó ötleted és szeretnél tovább fejlődni! Érdemes benevezni, mert azonnali visszajelzést kapsz arról, hogy az inkubátor mit gondol az ötletedről és fődíjként értékes APPLE termékekkel is gazdagodhatsz!  A szakmai zsűrit a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor igazgatósági tagjai alkotják.

Egyszerűen jelentkezhetsz, nincs más dolgod, mint kitölteni a jelentkezési adatlapot, ami magába foglalja a bemutatkozó leírást és a maximum 60 másodperces bemutatkozó videó linkjét is.       

És ne feledd: a jelentkezési határidő 2022. április 30! 

 
 
 
  Megnézem az ötletverseny részleteit!  
 
 
 

VERSENYAJÁNLÓ

DANUBE CUP 2022

Ahogy már szó volt róla a korábbi hírlevelünkben a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) közös szervezésében szervezett konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalkozói és startupképzés tendenciáira, megossza tapasztalatokat és ismereteket a vállalatismeret tématerületének oktatói és kutatói, valamint a nemzetközi startup ökoszisztémák szereplő: inkubátorok, akcelerátorok, befektetők, vállalkozásfejlesztési szakértők között.

A Danube Cup nemzetközi hálózat partneregyetemei 2022-ben 6. alkalommal is megszervezik a hallgatóknak szóló startup pitch versenyt. A magyar megmérettetésre 2022. április 19-ig olyan startup csapatok jelentkezését várják, amelynek tagjai nemzetközi szinten gondolkodnak, szeretnének sokat tanulni, fejlődni és széleskörű kapcsolatokra szert tenni, elképzeléseikről pedig nemzetközi grémium előtt is beszélnének. Olyan csapatok jelentkezését várják, akik már végeztek ötletük validálásul szolgáló piackutatást, legalább helyi szinten. A pályázóknak a versenyképességre való tekintettel érvényesíteniük kell üzleti elképzelésüket a potenciális ügyfelek/felhasználók körében. A terméknek egyedinek és innovatívnak kell lennie, és a helyi piaci trendektől függetlenül élveznie kell a növekedési potenciált. A hazai döntőt 2022. április 29-én a BME Q épületében rendezi meg az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület (IVE) a két egyetem megbízásából.

 
 
 
  Jelentkezek a pitch versenyre!  
 
 
 

HÁBORÚ

Segítsünk együtt a háborút elszenvedőknek!

 

Mindannyiunkat nyomaszt a hetek óta tartó háborús helyzet. Nincs is más választásunk, mint a jobb jövőbe vetni a hitünket, s ennek megfelelően cselekedni. Ennek egyik lehetséges módja, ahogy egyik TikTok videónkban is alátámasztjuk, hogy a portfóliónkat, befektetéseinket jelentősen diverzifikáljuk, és a jövőben növekedni képes vállalkozásokba is befektetünk egy keveset. De közösen összefogva is van lehetőségünk jobbá tenni a világot!

A Tőkeportál továbbra is térítésmentesen indítja az ukrán háború megszüntetésére és a károk enyhítésére szolgáló kampányokat. Ha van ötletetek, ismertek ilyen kezdeményezést, amelynek gyűjtési célja van, és kihasználnátok a közösség erejét, írjatok nekünk a hello@tokeportal.hu címre!

 
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.