Kedves {mezo_Keresztn√©v}!

 
 
 
 

A kamp√°nyaink hatalmas lend√ľletet vettek! A RECASH eset√©ben elindult a visszasz√°ml√°l√≥, ugyanis a kamp√°ny z√°rt szakasza ma elindul! A z√°rt szakaszban nemr√©g elindult Syrius pedig alig p√°r nap alatt t√∂bb mint 10%-ot, azaz t√∂bb mint 6 milli√≥ forint befektet√©st gyŇĪjt√∂tt √∂ssze. A Szt√°r√ľzenet a ma 18:30-t√≥l kezdŇĎdŇĎ befektetŇĎi tal√°lkoz√≥j√°n pedig elmondja, milyen t√©nyezŇĎk indokolj√°k a siker√ľket. A mai 17 √≥r√°t√≥l kezdŇĎdŇĎ Kanap√© Pitchen mindenrŇĎl r√©szletesen t√°j√©koztatunk!

 

További témáink:

  • Sz√©p sikert aratott kv√°zi saj√°ttŇĎke-blogposztunk! Most elhoztuk a hangos verzi√≥j√°t is!
  • Olvasgasd a Napk√∂zit ‚Äď a napi k√∂z√∂ss√©gi finansz√≠roz√°st! A Te gondolatodat is sz√≠vesen k√∂z√∂lj√ľk!
  • M√°r jelentkezhetsz a Virgo Ventures √∂tletversenyre is az √©rt√©kes Apple term√©kek√©rt.
  • Ha k√≠v√°ncsi vagy, kik nyert√©k a Zsebp√©nz√ľgyes versenyt, j√≥ helyen j√°rsz!
  • Jelentkezhetsz az Ecosystem Connect leg√ļjabb esem√©ny√©re is.
  • Tan√ļs√≠tv√°nyt ad√≥ Mentork√©pz√©s√ľnk nagy sikerrel vette kezdet√©t, az elsŇĎ kurzus telt h√°zzal indult, m√°r a tanfolyam 2. fel√©n√©l tart. Legk√∂zelebbi t√©m√°ink a Hogyan legyek j√≥ befektetŇĎ?
  • Tov√°bbra is seg√≠t√ľnk a h√°bor√ļt elszenvedŇĎnek, seg√≠ts Te is egy kezdem√©nyez√©ssel
 
 
 
 

KANAP√Č PITCH

A mai 51. rész tartalmából

 
 
 
 

Ma j√∂v√ľnk a leg√ļjabb, 51. Kanap√© Pitch ad√°ssal, ez√ļttal a m√°r m√ļlt alkalommal megismert, hibrid m√≥don: az ad√°st m√°r elŇĎre felvett√ľk, de a vend√©gek k√©szen √°llnak arra, hogy a feltett k√©rd√©seitekre az ad√°s alatt v√°laszt adjanak. Teh√°t, ha k√∂zvetlen√ľl k√©rdezn√©l TŇĎl√ľk, ne habozz feltenni a k√©rd√©seidet Youtube-csatorn√°nkon, Facebookon, Messengeren vagy ak√°r chat-en!

A magyar startupok √©s a Microsoft kapcsolat√°r√≥l  Berkovics Dalma, a Microsoft for Startups glob√°lis program hazai vezetŇĎje fog besz√©lni, s vele egy√ľtt vend√©g√ľnk lesz Szlavik P√©ter az EDUardot√≥l √©s Barathi Tam√°s a Blue ColibritŇĎl is. K√∂lkedi Kriszti√°n pedig besz√°mol a Express Innovation Agency-rŇĎl √©s a Hungarian Startup University Programr√≥l. De term√©szetesen pitchelni fog a Szt√°r√ľzenet, a Syrius √©s a RECASH is!

Olvasd el a teljes programot √©s ismerd meg vend√©geinket, vagy n√©zd meg a Facebook √©s LinkedIn esem√©ny√ľnket. Az ad√°st pedig k√∂vesd majd online a YouTube-csatorn√°nkon, √©s tedd fel vend√©geinknek k√©rd√©seidet! ūüėä

Ha pedig lemaradt√°l volna az elŇĎzŇĎ ad√°sr√≥l, n√©zd vissza blogposztunkat a TŇĎkeblogon, ahol a v√°llalkoz√°sokat √©rintŇĎ k√©rd√©sekre helyezt√ľk a hangs√ļlyt!

 
 
 
  Megn√©zem a teljes programot √©s megismerem a r√©sztvevŇĎket!  
 
 
 

#TŇźKEPORT√ĀL BLOG

A ‚Äěkv√°zi-saj√°ttŇĎke‚ÄĚ finansz√≠roz√°s

 
 
 
 

Eml√©kszel m√©g elŇĎzŇĎ h√©trŇĎl, hogy mit jelent a kv√°zi-saj√°ttŇĎke finansz√≠roz√°s √©s hogy milyen t√≠pusai vannak? Ha fel szerten√©d friss√≠teni az eml√©kezeted, akkor itt az ideje, hogy ne csak olvas√°ssal tudj meg t√∂bbet errŇĎl a finansz√≠roz√°si m√≥dr√≥l, hanem hallgat√°ssal is ‚Äď ugyanis leg√ļjabb hangos blogposztunk √©ppen errŇĎl sz√≥l!

Hallgasd meg a kv√°zi-saj√°ttŇĎke finansz√≠roz√°sr√≥l sz√≥l√≥ szakmai blogposztunkat, √©s fejleszd a startup vil√°gr√≥l alkotott k√©pedet!

Ha pedig a TŇĎkeport√°l kulissz√°i m√∂g√© tekinten√©l be, a Napk√∂zi t√∂k√©letes megold√°st ny√ļjt erre

 
 
 
  Meghallgatom a kv√°zi-saj√°ttŇĎke finansz√≠roz√°sr√≥l sz√≥l√≥ hangos blogposztot!  
 
 
 

#SYRIUS

M√©g lehetŇĎs√©g van megszerezni az 5% b√≥nuszr√©szv√©nyt!

 
 
 
 

A m√ļlt h√©ten bombak√©nt robbant a h√≠r, miszerint a Syrius kamp√°nya elindult z√°rt szakaszban, a minimum c√©l pedig nem kevesebb mint 50 milli√≥ forint, de ak√°r 140 milli√≥ig is tarthat a kamp√°ny. Ennek legnagyobb r√©sz√©t a k√©szletek n√∂vel√©s√©re haszn√°ln√°k fel, ami jelenleg 70 milli√≥ forintot tesz ki, hiszen ezt a kereslet kiel√©g√≠t√©se √©rdek√©ben legal√°bb a dupl√°j√°ra k√≠v√°nj√°k n√∂velni. Ezenk√≠v√ľl a g√©pek √©s eszk√∂z√∂k gy√°rt√°s√°ra, fejleszt√©s√©re, valamint a Weldometer kifejleszt√©s√©re ford√≠tan√°k a forr√°sokat.

B√°r a legelsŇĎ kedvezm√©ny m√°r nem √©l, miszerint az elsŇĎ h√°rom napban befektetŇĎk 7,5% c√©g√©rt√©kkedvezm√©nyre jogosultak, a z√°rt szakaszban befektetŇĎk automatikusan 5% b√≥nuszr√©szv√©nyt kapnak k√©zhez a kamp√°ny lez√°r√°sa ut√°n! Erre a hamarosan kezdŇĎdŇĎ ny√≠lt szakaszban m√°r nem lesz lehetŇĎs√©g, √≠gy √©rdemes m√°r most megnyomnod azt a bizonyos gombot!
 
 
 
  Regisztr√°lok a Syrius kamp√°ny√°ra!  
 
 
 

#RECASH

Ma indul a kamp√°ny!

 
 
 
 

Tudtad, hogy m√°rciusban volt az √Ėtletek Nemzetk√∂zi H√≥napja?

A RECASH-nek volt egy mer√©sz √∂tlete, amit √©vek munk√°j√°val megval√≥s√≠tottak, √©s ezt m√°r Te is ott tarthatod a kezedben, a telefonodon! Neked is lenne elk√©pzel√©sed az app tov√°bbfejleszt√©s√©t illetŇĎen? BefektetŇĎk√©nt ak√°r erre is lesz lehetŇĎs√©ged, hiszen befektet√©sed√©rt cser√©be n√©vre sz√≥l√≥ r√©szv√©nyt kapsz a v√°llalkoz√°sb√≥l.

A z√°rt szakasz indul√°sig m√°r elindult a visszasz√°ml√°l√≥, ma rajtol a kamp√°ny! √Črdemes figyelni, elŇĎtte pedig elŇĎregisztr√°lni, hogy elsŇĎk√©nt √©rtes√ľlhess az indul√°sr√≥l, ugyanis az elsŇĎ befektetŇĎk 7,5%-os b√≥nuszr√©szv√©nyt kapnak befektet√©seik mell√©!

Ha pedig sz√≠vesen feltenn√©d k√©rd√©seidet az alap√≠t√≥nak ak√°r a befektet√©srŇĎl, ak√°r az alkalmaz√°sr√≥l, √°prilis 6-√°n 18 √≥r√°t√≥l megteheted az online befektetŇĎi tal√°lkoz√≥jukon, amire e linken lehet jelentkezni.
 
 
 
  ElŇĎregisztr√°lok a RECASH kamp√°ny√°ra!  
 
 
 

#SZT√ĀR√úZENET

Ne hagyd, hogy beelŇĎzzenek!

 
 
 
 

A szervezeti befektetŇĎk lassabb folyamatai miatt a kamp√°ny eg√©szen √°prilis 18-ig meghosszabbodott! Azt azonban, hogy a tŇĎkec√©lt n√©h√°ny nagyobb szervezeti befektetŇĎ bevon√°s√°val vagy t√∂bb lakoss√°gi befektetŇĎvel z√°rj√°k, hamarosan kider√ľl. Mindenesetre, am√≠g a "nagyokkal" k√∂t√∂tt szerzŇĎd√©seken nem sz√°radt meg a tinta, van idŇĎ a kisebb √∂sszegekkel val√≥ befektet√©sekre is.

B√°rhogyan is alakuljanak a t√∂rt√©nelmi esem√©nyek haz√°nkban vagy a szomsz√©dos orsz√°gokban, az alkot√°s √©s az √∂r√∂mszerz√©s a digit√°lis t√©rben folyamatosan n√∂vekszik, ahogyan a Szt√°r√ľzenet m√©rete √©s forgalma is. N√©zd csak meg Meggyes Csabi, √©nekes vide√≥j√°t!

Hogy milyen m√°s indokuk van a befektet√©sre, arr√≥l r√©szletesen is besz√°molnak majd az alap√≠t√≥k a ma 18:30-t√≥l kezdŇĎdŇĎ online befektetŇĎi tal√°lkoz√≥jukon is! Regisztr√°lj az ingyenes esem√©nyre, √©s k√©rdezz k√∂zvetlen√ľl az alap√≠t√≥kt√≥l. Ha pedig nem szeretn√©l tov√°bb v√°rni, m√°r ak√°r ma is jelezheted befektet√©si sz√°nd√©kod

 
 
 
  Befektetek a Szt√°r√ľzenet kamp√°ny√°ba!  
 
 
 

#TRIP

Hamarosan a véget ér a Shakespeare 2. évadja
 
 
 
 

‚ÄěM√°sodik √©vadj√°nak v√©g√©hez k√∂zeledik a Mag√°cs L√°szl√≥ rendezŇĎ √©s Meister Nat√°lia operatŇĎr nev√©hez k√∂thetŇĎ Shakespeare37 vide√≥sorozat, melyben kort√°rs magyar √≠r√≥k gondolj√°k √ļjra, √≠rj√°k tov√°bb, vagy √©pp egy cselekm√©ny sz√°lat, egy szereplŇĎt, egy jelenetet kiemelve k√©sz√≠tenek √ļj mŇĪveket Shakespeare sz√≠ndarabjaib√≥l. Legut√≥bb p√©ld√°ul Egressy Zolt√°n A sziget tele van hangokkal c√≠mŇĪ filmje deb√ľt√°lt a websz√≠nh√°zon. A vihart feldolgoz√≥ alkot√°sban a Pesti Magyar Sz√≠niakad√©mia m√°sod√©ves oszt√°ly√°nak tagjai l√°that√≥ak, Halasi D√°niel √©s Szab√≥ Attila n√∂vend√©kei ‚Äď √≠rta meg a Sz√≠nh√°z.Online.

A darab m√°r el√©rhetŇĎ a MŇĪsort√°rban, amihez jegyet itt lehet kapni, ahol a kor√°bbi mŇĪvek is el√©rhetŇĎek! Ha pedig a munk√°jukhoz k√∂zvetlen√ľl is hozz√°j√°ruln√°l, hogy a magyar kult√ļr√°t m√©g t√∂bb emberhez eljuttathass√°k, t√°mogasd a kamp√°nyukat m√°r 2000 Ft-t√≥l!

 
 
 
  T√°mogatom a TRIP kamp√°ny√°t!  
 
 
 

VERSENYAJ√ĀNL√ď

Startup Factory √Ėtletverseny

 

A Virgo Ventures, az innovatív digitális megoldások inkubátora ötletversenyt szervez startupok számára Startup Factory ötletverseny 2022 néven!

Startolj vel√ľk, ha van egy digit√°lis megold√°st tartalmaz√≥ √∂tleted √©s szeretn√©l tov√°bb fejlŇĎdni! √Čs hogy mi√©rt √©ri meg jelentkezni? Mert visszajelz√©st kapsz arr√≥l, hogy az inkub√°tor mit gondol √∂tletedrŇĎl √©s fŇĎd√≠jk√©nt √©rt√©kes APPLE term√©kekkel gazdagodhatsz!  A szakmai zsŇĪrit a Virgo Ventures Technol√≥giai Inkub√°tor igazgat√≥s√°gi tagjai alkotj√°k.

A jelentkez√©shez nincs m√°s dolgod, mint kit√∂lteni a jelentkez√©si adatlapot, ami mag√°ba foglalja a bemutatkoz√≥ le√≠r√°st √©s a maximum 60 m√°sodperces bemutatkoz√≥ vide√≥ linkj√©t is.       

√Čs ne feledd: a jelentkez√©si hat√°ridŇĎ 2022. √°prilis 30!                     

 
 
 
  Megn√©zem az √∂tletverseny r√©szleteit!  
 
 
 

ESEM√ČNYAJ√ĀNL√ď

Ecosystem Connect V. ‚Äď √ļj idŇĎpont

 

Hogyan mŇĪk√∂dnek az akceler√°torok a nagy √∂kosziszt√©m√°kban? Erre a k√©rd√©sre adja meg a v√°laszt a k√∂vetkezŇĎ Ecosystem Connect esem√©ny!

Az esem√©ny azoknak sz√≥l, akik meg akarj√°k ismerni az akceler√°torok ipar√°g√°t √©s mŇĪfaj√°t, az √∂kosziszt√©m√°kban elfoglalt szerep√©t, fel√©p√≠t√©s√©t, elsŇĎ k√©zbŇĎl azokt√≥l, akik napi szinten r√©sztvevŇĎi ezeknek a k√∂z√∂ss√©geknek. Az esem√©ny c√©lja a sz√©lesk√∂rŇĪ ismeretterjeszt√©s a startup akceler√°ci√≥r√≥l, teh√°t azoknak is val√≥, akik csak most ismerkednek az alapfogalmakkal.

Az esemény a HUBHUB-ban lesz megtartva április 11-én 18 órától! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 

 
 
 
  Jelentkezek az Ecosystem Connect V esem√©nyre!  
 
 
 

ESEM√ČNYAJ√ĀNL√ď

Zsebp√©nz√ľgyes

 

Tegnap kezdet√©t vette az √©v egyik legizgalmasabb tanulm√°nyi verseny√©nek, a Zsebp√©nz√ľgyesnek a d√∂ntŇĎje!

Az imm√°r 4 √©ves m√ļltra visszatekintŇĎ vet√©lkedŇĎ c√©lja, hogy bŇĎv√≠tse a 16 √©vn√©l idŇĎsebb k√∂z√©piskol√°s di√°kok p√©nz√ľgyi-gazdas√°gi ismereteit, terjessze a tudatos p√©nz√ľgyi gondolkod√°st, √©s a feladatokat sikeresen teljes√≠tŇĎ gyŇĎztes r√©sztvevŇĎket t√°rgynyerem√©nyekkel jutalmazza, ezzel is seg√≠tve tanulm√°nyaikat.

A Zsebp√©nz√ľgyes Top 3 csapat√°ra id√©n is menŇĎbbn√©l menŇĎbb nyerem√©nyek v√°rtak. Az elsŇĎ helyezett csapat tagjai laptopot, a m√°sodik√© okostelefont, a harmadik√© pedig f√©nyk√©pezŇĎg√©pet zsebelhettek be. Term√©szetesen iskol√°ik sem maradhattak ki a j√≥b√≥l: ŇĎk egy-egy 100.000 forint √©rt√©kŇĪ MediaMarkt utalv√°nnyal gazdagodtak.

De hogy kik jutottak a d√∂ntŇĎbe, √©s kik vitt√©k el a sikert? N√©zd vissza a teljes d√∂ntŇĎt, √©s tanulj a fenntarthat√≥s√°gr√≥l!
 
 
 
  Megn√©zem a Zsebp√©nz√ľgyes esem√©nyt!  
 
 
 

MENTORK√ČPZ√ČS

Telt h√°zzal indult az elsŇĎ k√©pz√©s!

 

Az √∂t alkalmas, vizsg√°val z√°rul√≥ mentork√©pz√©st a startup √∂kosziszt√©ma egyik legismertebb szakembere, a TŇĎkeport√°l egyik mentora, Hild Imre tartja a TŇĎkeport√°l t√∂bbi mentor√°nak, akik maguk is mesterei szakm√°juknak!

A k√©pz√©sen t√∂bbek k√∂z√∂tt r√©szt vesz Balogh-Simon Zs√≥fia, Farkas Zsuzsa, Mucs√°nyi Zolt√°n, Sz√©p Zolt√°n, Szab√≥ Eszter √©s T√≥th Annam√°ria is. B√°r k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szakter√ľletekrŇĎl √©rkeztek, a c√©l k√∂z√∂s: megfejteni, hogy mitŇĎl is v√°lhat egy mentor kiemelkedŇĎv√©.

A tan√ļs√≠tv√°nyt ad√≥ k√©pz√©s telt h√°zzal indult! Ennek k√∂sz√∂nhetŇĎen m√°r gondolkozunk a k√∂vetkezŇĎ k√©pz√©s szervez√©s√©n is, aminek t√©m√°ja most nem a mentorok, hanem a befektetŇĎk lesznek! Te is izgatottan v√°rod m√°r? Szerinted mitŇĎl v√°lhat valakibŇĎl j√≥ befektetŇĎ? A k√©pz√©s r√©szleteirŇĎl a h√≠rleveleinkben is h√≠rt fogunk adni, √©rdemes figyelni! ūüėä
 
 
 
 

H√ĀBOR√ö

Seg√≠ts√ľnk egy√ľtt a h√°bor√ļt elszenvedŇĎknek!

 

Nyilv√°n mindannyiunkat nyomaszt a hetek √≥ta tart√≥ h√°bor√ļs helyzet √©s az infl√°ci√≥. Nincs is m√°s v√°laszt√°sunk, mint a jobb j√∂vŇĎbe vetni a hit√ľnket, s ennek megfelelŇĎen cselekedni. Ennek egyik lehets√©ges m√≥dja, ahogy egyik TikTok vide√≥nkban is al√°t√°masztjuk, hogy a portf√≥li√≥nkat, befektet√©seinket jelentŇĎsen diverzifik√°ljuk, √©s a j√∂vŇĎben n√∂vekedni k√©pes v√°llalkoz√°sokba is befektet√ľnk egy keveset. De k√∂z√∂sen √∂sszefogva is van lehetŇĎs√©g√ľnk jobb√° tenni a vil√°got!

A TŇĎkeport√°l tov√°bbra is t√©r√≠t√©smentesen ind√≠tja az ukr√°n h√°bor√ļ megsz√ľntet√©s√©re √©s a k√°rok enyh√≠t√©s√©re szolg√°l√≥ kamp√°nyokat. Ha van √∂tletetek, ismertek ilyen kezdem√©nyez√©st, amelynek gyŇĪjt√©si c√©lja van, √©s kihaszn√°ln√°tok a k√∂z√∂ss√©g erej√©t, √≠rjatok nek√ľnk a hello@tokeportal.hu c√≠mre!
 
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

√údv,
a TŇĎkeport√°l csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

T√°j√©koztatunk, hogy az e-mail c√≠med oldalunkon val√≥ regisztr√°ci√≥dkor ker√ľlt r√∂gz√≠t√©sre.
Email-c√≠med √©s egy√©b szem√©lyes adataid kezel√©s√©n√©l teljes m√©rt√©kben betartjuk a vonatkoz√≥ Adatv√©delmi T√∂rv√©ny elŇĎ√≠r√°sait. T√°j√©koztatunk, hogy level√ľnk kik√ľld√©se sor√°n a gazdas√°gi rekl√°mtev√©kenys√©g alapvetŇĎ felt√©teleirŇĎl √©s egyes korl√°tair√≥l sz√≥l√≥, az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyekben, valamint az EU √ļj √°ltal√°nos Adatv√©delmi rendelet√©ben (GDPR) foglaltaknak megfelelŇĎen j√°runk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektet√©si lehetŇĎs√©ggel kapcsolatos teljes k√∂rŇĪ √©s √°tfog√≥ inform√°ci√≥k csak elŇĎre azonos√≠tott, az adott befektet√©si lehetŇĎs√©g ir√°nt √©rdeklŇĎdŇĎ, a Kamp√°nygazda √°ltal elfogadott  befektetŇĎk sz√°m√°ra √©rhetŇĎek el.
A TŇĎkeport√°l nem ny√ļjt befektet√©si tan√°csokat, nem tesz aj√°nl√°sokat a befektet√©sre; a hat√°lyos jogszab√°lyok keretein bel√ľl, a nemzetk√∂zi legjobb gyakorlatokat mint√°ul v√©ve alak√≠totta ki a z√°rtk√∂rŇĪ tŇĎkebevon√°s platform-alap√ļ folyamat√°t, aminek r√©szleteit szab√°lyzatai tartalmazz√°k.
A kezdŇĎ v√°llalkoz√°sokba t√∂rt√©nŇĎ befektet√©s jelentŇĎs kock√°zattal j√°r, amelynek eredm√©nyek√©ppen a befektetŇĎ a befektetett √∂sszeg egy r√©sz√©t vagy eg√©sz√©t elvesz√≠theti, illetve v√°rhat√≥an t√∂bb √©vig nem f√©r hozz√° a befektetett tŇĎk√©j√©hez. Felh√≠vjuk Felhaszn√°l√≥ink figyelm√©t arra, hogy kiz√°r√≥lag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon el√©rhetŇĎ v√°llalkoz√°sokba, ha a felmer√ľlŇĎ kock√°zatokat v√°llalni tudj√°k, amikrŇĎl r√©szletes, (de nem teljes k√∂rŇĪ) t√°j√©koztat√≥nk az ikonra kattintva olvashat√≥.