Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Figyelem!

Startupjainknál felgyorsultak az események: a Syrius és a RECASH kampánya hamarosan elstartol. A leendő, előregisztrált befektetők figyeljenek: le ne csússzanak az első befektetőknek járó kedvezményekről! Eközben a Sztárüzenet jó okkal hosszabbít, és befektetői találkozót hirdet. További kampányok a Mentorplatformon készülnek fel a kampányindításra!

További témáink:

  • Nagyon várjuk a következő Kanapét, ahol két igazi, eredményes ökoszisztéma-építő szervezettel ismerkedünk meg részletesebben: a HSUP beszámol az első félévről és a jövőbeli terveikről, és a Microsoft for Startups bemutatja új stratégiáját és két sikeres startupját!
  • Újabb befektetői találkozók a láthatáron: csütörtökön, március 24-én 18 órától jön a Syrius, március 30-án 18:30-tól pedig a Sztárüzenet
  • Megnyílt a regisztráció a Startup Factory-ra. Már most érdemes regisztrálni a Virgo Ventures által szervezett ötletversenyre.
  • Igazi szakmai csemegét rejt új blogposztunk: a kvázi-tőke fogalmát ismerhetjük meg.
  • Ha támogatnád az ukrajnai háborúban szenvedőket, a kampányindítás költségeit a Tőkeportál állja – segítsünk együtt!
  • Mentorplatformunk első képzése sikeresen rajtolt, s hamarosan meghirdetjük a következő képzést is
 
 
 
 

KANAPÉ PITCH

Vol51

 
 
 
 

Zárjuk a márciust egy szuper Kanapé Pitch adással! Március 30-án 17 órától a magyar startupok és a Microsoft kapcsolatát fogjuk megnézni, amiben segítségünkre lesz Berkovics Dalma, aki jelenleg a Microsoft for Startups globális program hazai vezetője, s vele együtt vendégünk lesz Szlavik Péter az EDUardotól és Barathi Tamás a Blue Colibritől is. Kölkedi Krisztián pedig beszámol az Express Innovation Agency-ről a Hungarian Startup University Programról. De természetesen pitchelni fog a Sztárüzenet, a Syrius és a RECASH is.

Kölkedi Krisztián | Express Innovation Agency, HSUP

Egy országos innovációs szolgáltató ügynökség vezérigazgató-helyetteseként feladatom, hogy átfogóan támogassam a teljes innovációs ökoszisztémát a legkisebb vállalkozásoktól a legérettebb fázisban lévőkig, a legváltozatosabb eszközrendszeren keresztül. Az egyetemi évek után startup-alapítóként és cégvezetőként, majd szervezetfejlesztő és senior üzletfejlesztési tanácsadóként dolgoztam.

 

A Hungarian Startup University Program (HSUP) egyik alapítójaként kiemelt feladatomnak érzem, hogy már a középiskolás korosztály figyelmét felkeltsem az innováció iránt, és az egyetemistákat már aktívabban, összetettebb eszközrendszerrel (képzés, mentoráció, ösztöndíjak, kapcsolatrendszer, inkubáció stb.) támogassam.

Célom egy paradigmaváltás elősegítése az utánpótlástól kezdve egy olyan támogató környezet felépítése, ahol a lehető legtöbb tehetséges fiatalból, sikeres hazai vagy akár nemzetközi vállalkozó lehet az innováció segítségével. A Tőkeportállal és más piaci szereplőkkel együttműködve nagyságrendekkel szeretnénk növelni a startup ökoszisztémát.


Berkovics Dalma | Microsoft for Startups

Üzletfejlesztési szakértőként a startup szcéna különböző területein dolgoztam az elmúlt 8 évben. Saját bőrőmön tapasztaltam meg a korai fázisú tech startup piacralépési kihívásait, voltam felelős nagyvállalati-startup kapcsolatokért és non-profit szervezetek (Ouishare, Makesense, Sharing Economy Association Hungary) keretein belül támogattam a társadalmi hatást előtérbe helyező kezdő vállalkozásokat. Szakmai tapasztalatom nagy részét nemzetközi piacon szereztem, a francia HEC üzleti MBA képzésének elvégzése után Párizsban, Chilében majd Madridban dolgoztam.

Jelenleg a Microsoft for Startups globális program hazai vezetőjeként számos nagy fejlődési potenciállal rendelkező magyar B2B fókuszú startupot segítek üzletfejlesztési és go-to-market kihívásaiban. Remélem, lesznek crowfdfundingoló startupjaink is.


Szlavik Péter | EDUardo

Az EDUardo egy online üzleti szimulációs platform facilitált és nem facilitált online képzéshez, egyéni e-learninghez és készségfelméréshez. A tartalmat interaktív esettanulmányok formájában kínáljuk, amelyek könnyen integrálhatók a vállalatok, képzési intézmények és üzleti iskolák tanulási projektjeibe. Az EDUardo kezet nyújt az üzleti közösségünk tagjainak, hogy olyan összetartó tanulási környezetet hozzon létre, amely továbblendíti az iparágat.

 


Barathi Tamás | Blue Colibri App

A Blue Colibri intézményi és vállalati belső kommunikációs platformunknak köszönhetően jelenleg több HR, adminisztrációs, belső kommunikációs és online oktatási feladatot tudunk támogatni.

Felhőalapú, 100% biztonságot nyújtó multiplatformunk elérhető desktopról és mobilról is.  Egyszerre képes a számítógéppel és email címmel rendelkező szellemi munkakörben dolgozó és a non-desk munkavállalók hatékony, célzott és mérhető elérésére.

 

Olvasd el a teljes esemény leírását, vagy nézd meg a Facebook vagy LinkedIn eseményt. Az eseményt pedig kövesd majd online a YouTube-csatornánkon, és tedd fel vendégeinknek kérdéseidet március 30-án 17 órától. Ha pedig lemaradtál volna az előző adásról, nézd vissza blogposztunkat a Tőkeblogon!

 
 
 
  Megnézem élőben az 51. adást!  
 
 
 

#TŐKEPORTÁL BLOG

A „kvázi-sajáttőke” finanszírozás

 
 
 
 

Az egyik legnagyobb kihívás - amellyel az európai tőkepiacok szembesülnek a világjárvány és az orosz-ukrán konfliktus időszakában - az európai KKV szektor feltőkésítésének problémája. Annak érdekében, hogy e vállalatok növekedése biztosított legyen elengedhetetlen a finanszírozáshoz való hozzáférés. Az Európai Strukturális és Befektetési Alap alatt működő fi-compass által javasolt tőkealapú kkv finanszírozási modellje megoldást kínálhat a KKV-k fenntartható finanszírozására.

 
 
 
  Elolvasom a kvázi-tőke szakmai blogposztot!  
 
 
 

#SYRIUS

Szerdán indul a Kampány!

 
 
 
 

A szakmai és pénzügyi befektetőknek egy azért egyedülálló lehetőség a SYRIUS, mert jelenleg is egy stabilan és nyereségesen működő vállalkozás. A nehézipar számára hegesztés- és vágástechnológiai gépeket fejlesztenek és értékesítenek. Vevőik tevékenysége nagyon szerteágazó, de célpiacuk nagyon erős.

Ha szívesen beszélgetnél akár Toma Zoltánnal, az alapítóval vagy éppen Petró Anitával, a gazdasági vezetővel, regisztrálj a március 24-én 18 órától kezdődő online befektetői találkozójukra, ahol a vendégek között lesz még Bercsényi Miklós, a vállalat nagykövete is.

A beszélgetés során szó lesz az induló kampányukról, a cég céljáról és víziójáról, a 2021-es év számadatairól és a 2022-es kitűzött célokról is. És megsúgjuk, hogy a kampányindítás dátuma is fókuszba fog kerülni!

Ha pedig még nem tetted meg, most még lehetőséged van előregisztrálni a kampányra, hogy elsők között jelezhesd befektetési szándékodat, hiszen az első kedvezmények csak három napig lesznek elérhetőek!
 
 
 
  Előregisztrálok a Syrius kampányára!  
 
 
 

#RECASH

Hamarosan startol a kampány!

 
 
 
 

A RECASH múlt héten megtartotta első befektetői találkozóját, ami egy igazi befektető klubbá vált abban a másfél órában, amiről hamarosan összefoglaló hírlevél is készül. A teljes esemény interaktív volt, ahol nem csak Zádor Balázsé, a RECASH alapítójáé volt a főszerep, hanem a résztvevőké is, ugyanis kérdéseikkel elárasztották a kampánygazdát! Hogy mikor várható a szlovákiai indulás, vagy hogy egyes kártyatípusok befolyásolják-e a kedvezmény megszerzésének lehetőségét, egytől egyig megválaszolásra kerültek. Nézd meg a korábbi Kanapé-videojukat újra!

A RECASH-nél az események felgyorsultak, hamarosan bejelentik a kampány zárt szakaszának indulását! Ha még nem tetted meg, regisztrálj elő a kampányra az elsőbbségi hozzáférésért, hogy részesülj a csak az első napon befektetőknek járó kedvezményből.
 
 
 
  Előregisztrálok a RECASH kampányára!  
 
 
 

#SZTÁRÜZENET

Meggyes Csabi is bemutatta a kampányt!

 
 
 
 

Bár a Sztárüzenetről elsőre mindenkinek az jut eszébe, hogy egy kiváló platform arra, ha az ember meg szeretné lepni szerettét egy általa kedvelt magyar sztár üzenetével. De mi mást is jelent a Sztárüzenet?

Például egy kiváló lehetőséget is biztosít arra, hogy részvényessé válj már 15 ezer forinttól, és részt vegyél a magyar szórakoztatóipar digitalizálásából. Részvényed értékének növekedését pedig az is támogatja, hogy a Sztárüzenet csak az első lépcső ebben a folyamatban. Ugyanis ezután érkezik a többi elem: a letölthető.hu vagy a pótolhatatlan.hu, ami már egészen az NFT-ig szárnyal majd.

Ha még több biztatásra van szükséged a befektetéssel kapcsolatban, nézd meg Meggyes Csabi, énekes videóját a lehetőségről, ami már több mint 800 ember tetszését nyert el!

Hogy ezt a tervet hogyan fogják megvalósítani az alapítók, arról részletesen is beszámolnak majd a március 30-án 18:30-tól kezdődő online befektetői találkozójukon is! Regisztrálj az ingyenes eseményre, és kérdezz közvetlenül az alapítóktól. Ha pedig nem szeretnél tovább várni, már akár ma is jelezheted befektetési szándékod!

 
 
 
  Befektetek a Sztárüzenet kampányába!  
 
 
 

#TRIP

A Shakesperare37 tovább folytatódik – Athéni Timón
 
 
 
 

A WebSzínház gőzerővel dolgozik a Shakespeare37 sorozat legújabb darabjain! Nemrég még a Sziget tele van hangokkal (A vihar) című darabot mutatták be, de máris megérkezett a következő dráma, a 2. évad 9. része, az Athéni Timón a Szabadkai Népszínház társulatának közreműködésével.

A darab már március 23-tól elérhető a Műsortárban, amihez jegyet itt lehet kapni, ahol a korábbi művek is elérhetőek! Ha pedig a munkájukhoz közvetlenül is hozzájárulnál, hogy a magyar kultúrát még több emberhez eljuttathassák, támogasd a kampányukat már 2000 Ft-tól!

 
 
 
  Támogatom a TRIP kampányát!  
 
 
 

VERSENYAJÁNLÓ

Startup Factory Ötletverseny

 

A Virgo Ventures, az innovatív digitális megoldások inkubátora ötletversenyt szervez startupok számára Startup Factory ötletverseny 2022 néven!

Startolj velük, ha van egy digitális megoldást tartalmazó ötleted és szeretnél tovább fejlődni! És hogy miért éri meg jelentkezni? Mert visszajelzést kapsz arról, hogy az inkubátor mit gondol ötletedről és fődíjként értékes APPLE termékekkel gazdagodhatsz!  A szakmai zsűrit a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor igazgatósági tagjai alkotják.

A jelentkezéshez nincs más dolgod, mint kitölteni a jelentkezési adatlapot, ami magába foglalja a bemutatkozó leírást és a maximum 60 másodperces bemutatkozó videó linkjét is.       

És ne feledd: a jelentkezési határidő 2022. április 30!
 
 
 
  Kitöltöm a Virgo Ventures ötletverseny jelentkezési adatlapját!  
 
 
 

HÁBORÚ

Segítsünk együtt a háborút elszenvedőknek!

 

Nyilván mindannyiunkat nyomaszt a hetek óta tartó háborús helyzet és az infláció. Nincs is más választásunk, mint a jobb jövőbe vetni a hitünket, s ennek megfelelően cselekedni. Ennek egyik lehetséges módja, ahogy egyik TikTok videónkban is alátámasztjuk, hogy a portfóliónkat, befektetéseinket jelentősen diverzifikáljuk, és a jövőben növekedni képes vállalkozásokba is befektetünk egy keveset. De közösen összefogva is van lehetőségünk jobbá tenni a világot!

A Tőkeportál továbbra is térítésmentesen indítja az ukrán háború megszüntetésére és a károk enyhítésére szolgáló kampányokat. Ha van ötletetek, ismertek ilyen kezdeményezést, amelynek gyűjtési célja van, és kihasználnátok a közösség erejét, írjatok nekünk a hello@tokeportal.hu címre!

 
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.