Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Előző hírlevelünkben azt hittük, hogy már nem tudjuk fokozni a hangulatot, de úgy tűnik, mégis! A RECASH ma 18 órától megtartja első befektetői találkozóját. A napokban indulni készül a Syrius is! Emellett a Sztárüzenet gőzerővel dolgozik azon, hogy platformját kihasználva a leghatékonyabb módon segíthessen a háborúban szenvedőknek, ami mellé a Tőkeportál is beáll. Aki támogatáscélú kampányt indítana az ukrán háború kárainak enyhítésére, azonnal jelentkezzen, teljesen ingyen állunk rendelkezésre!

További témáink:

  • Zárjuk a márciust egy szuper Kanapé Pitch adással
  • A bemutatkozások most folytatódnak: Jean-Cristophe Fontot, svájci üzletembert, mentort, a Tőkeportál befektetőjét, és Farkas Zsuzsanna startuppert és mentort mutatjuk be
  • Újabb hangos blogposztunkat és induló TikTokunk új tartalmát is elérheted, továbbá egy kis Startup Safari infot is közlünk.
 
 
 
 

KANAPÉ PITCH

Vol51

 
 
 
 

Zárjuk a márciust egy szuper Kanapé Pitch adással. Március 30-án 17 órától a magyar startupok és a Microsoft kapcsolatát fogjuk megnézni, amiben segítségünkre lesz Berkovics Dalma, aki jelenleg a Microsoft for Startups globális program hazai vezetője, emellett vendégünk lesz még Szlavik Péter és Barathi Tamás is.

Berkovics Dalma | Microsoft for Startups

Üzletfejlesztési szakértőként a startup szcéna különböző területein dolgoztam az elmúlt 8 évben. Saját bőrőmön tapasztaltam meg a korai fázisú tech startup piacralépési kihívásait, voltam felelős nagyvállalati-startup kapcsolatokért és non-profit szervezetek (Ouishare, Makesense, Sharing Economy Association Hungary) keretein belül támogattam a társadalmi hatást előtérbe helyező kezdő vállalkozásokat. Szakmai tapasztalatom nagy részét nemzetközi piacon szereztem, a francia HEC üzleti MBA képzésének elvégzése után Párizsban, Chilében majd Madridban dolgoztam.

Jelenleg a Microsoft for Startups globális program hazai vezetőjeként számos nagy fejlődési potenciállal rendelkező magyar B2B fókuszú startupot segítek üzletfejlesztési és go-to-market kihívásaiban.


Szlavik Péter | EDUardo

Az EDUardo egy online üzleti szimulációs platform facilitált és nem facilitált online képzéshez, egyéni e-learninghez és készségfelméréshez. A tartalmat interaktív esettanulmányok formájában kínáljuk, amelyek könnyen integrálhatók a vállalatok, képzési intézmények és üzleti iskolák tanulási projektjeibe. Az EDUardo kezet nyújt az üzleti közösségünk tagjainak, hogy olyan összetartó tanulási környezetet hozzon létre, amely továbblendíti az iparágat.

 


Barathi Tamás | Blue Colibri App

A Blue Colibri intézményi és vállalati belső kommunikációs platformunknak köszönhetően jelenleg több HR, adminisztrációs, belső kommunikációs és online oktatási feladatot tudunk támogatni.

Felhőalapú, 100% biztonságot nyújtó multiplatformunk elérhető desktopról és mobilról is.  Egyszerre képes a számítógéppel és email címmel rendelkező szellemi munkakörben dolgozó és a non-desk munkavállalók hatékony, célzott és mérhető elérésére.

 

Olvasd el a teljes esemény leírását, vagy nézd meg a Facebook vagy LinkedIn eseményt. Az eseményt pedig kövesd majd online a YouTube-csatornánkon, és tedd fel vendégeinknek kérdéseidet március 30-án 17 órától. Ha pedig lemaradtál volna az előző adásról, nézd vissza blogposztunkat a Tőkeblogon!

 
 
 
  Megnézem élőben az 51. adást!  
 
 
 

BEMUTATJUK BEFEKTETŐINKET

Jean-Christophe Font

 
 
 
 

Legújabb sorozatunkban bemutatjuk befektetőinket, akik velünk együtt vállalják az úttörést, és segítik a tőkéhez jutást a befektetési lehetőségek megteremtését szolgáló Tőkeportálnak. Ezáltal lehetővé teszik hogy, a hazai ökoszisztéma utolérje az élvonalban haladókat. Eddig Berecz Krisztián, Verő Barbara, Byssz Róbert és Szakacsits Szabolcs mutatkoztak be, most pedig Jean-Christophe Font, azaz JC következik!


Jean Christophe Font svájci stratégiai tanácsadó a Kinetic Consulting Ltd-nél, és üzleti angyal befektető, aki széles körű nemzetközi vállalati tapasztalattal rendelkezik az üzletek, csapatok és vezetők fejlesztésében, valamint HR vezetői tapasztalattal az autóiparban, az egészségügyben és az élelmiszeriparban. Ezeket a képességeket olyan multinacionális vállalatoknál szerezte meg, mint a Nestlé, a Bayer vagy a Groupe PSA. JC nemrég áttért a stratégiai tanácsadásra, hogy átadja tapasztalatait a vállalkozásoknak. Valódi érdeklődést mutatott a startupok támogatása iránt, és már az elején rájött, hogy milyen fontos a megfelelő finanszírozás biztosítása ahhoz, hogy a nagy ötletek megvalósuljanak, emellett persze az alapítóik mentorálása is elengedhetetlen.

Ennek következtében lett angyalbefektető a Bindr-nél, egy brit startupnál, amit két magyar innovátor alapított, és a Tőkeportál saját crowdfunding kampányánál is, amit azért támogatott, mert a startup ökoszisztéma fejlesztésének elengedhetetlen része a crowdfunding, és a csapatba, sőt a mentorainkba vetett hitét így fejezte ki. Bízik abban, hogy a Tőkeportál sikeresen csatlakozik a nemzetközi fejlődéshez, és egy jól térülő befektetéssé válik a portfóliójában.

 
 
 
 

MENTORPLATFORM

Miniinterjú Farkas Zsuzsannával

 
 
 
 

„Számomra minden egyes új csapat egy új kihívást is jelent. Legalább annyit tanulunk mi is tőlük, mint amennyit át tudunk adni nekik. Óriási élmény látni, ahogy állnak össze a dolgaik, lépnek előre, és sikereket érnek el. Ha azt látom, hogy ehhez bármilyen kis módon tudtam segítséget nyújtani, az adja a legnagyobb motivációt”.

Ha kíváncsi vagy Zsuzsa többi válaszára is, olvasd el a vele készült teljes mentor interjút!

 
 
 
  Elolvasom a Farkas Zsuzsával készült mentor interjút!  
 
 
 

#TŐKEPORTÁL BLOG

Hangos blogposztban is elérhető a Woman-power

 
 
 
 

A hangos blogposztok segítségével egy perce sem kell megállnod a mindennapokban ahhoz, hogy megismerd a legújabb híreket.

Éppen ezért hoztuk el az egyik közkedvelt szakmai cikkünket hangos módban is, a Woman-power az üzleti életben, a befektetésekben és a közösségi finanszírozásban címmel! Hallgasd meg a női sikerekről szóló posztunkat akár otthon pihenésképpen, akár útközben egy kis motiváció gyanánt! Ha pedig női startupper vagy befektető vagy, próbáld ki magad a Tőkeportálon! 😊 Posztunk folyamatosan frissülni fog – várjuk észrevételeiteket a blog@tokeportal.eu címen!

 
 
 
  Meghallgatom a Woman-power szakmai blogposztot!  
 
 
 

TIKTOK

Vajon megéri háború közben befektetni?

 
 
 
 

Egyik legújabb TikTok videónkban erre a kérdésre kerestük a választ!

A türelmesebb befektetők hosszabb távra terveznek és fektetnek be startupokba, amely eszközosztály, így válságállóbb, azaz ennek eredményeként anti-ciklikusnak tekinthetőek. De hogy milyen indokaink vannak a háború közbeni befektetésre, azt megtudhatod, ha megnézed a teljes videót.

További, más platformokon nem látható szórakoztató és tanulságos tartalmakért kövesd be a Tőkeportál saját TikTok fiókját!  

 
 
 
  Bekövetem a Tőkeportált a TikTok-on!  
 
 
 

#SZTÁRÜZENET

Veled vagyok!

 
 
 
 

A Sztárüzenet alapításával nemcsak a legnagyobb és legátfogóbb magyar sztár-platform megteremtése a terv, de hidat építve a tartalom készítők és vásárlóik között, további cél a kereskedelmi aktivitások elősegítése és azokban való szerepvállalás is.

A letölthető extra tartalmakkal, mint például Szőcs Reni és Meggyes Csabi énekesek megvásárolható alkotásaikkal, a második lépcső is el kezdett épülni! A kampányoldalukon megtalálható pénzügyi terv szerint viszont az extra tartalmak nélkül is nyereséges lesz a startup 2023-ra. Mi lesz még akkor, ha tovább bővül a Sztárüzenet?

És hogy hogyan tegyél jót egy Veled Vagyok üzenettel? Hamarosan elmondja Nyics Viktor, a Sztárüzenet egyik alapítója a következő befektetői találkozón, március 30-án 18:30-tól. Tarts velük, regisztrálj most a befektetői találkozóra, hogy bekerülhessen a naptáradba az esemény! Meglepetés sztárvendég is csatlakozik! S ha élni kívánsz a befektetek+sztárüzenetet küldök csomagokkal, fektess be a Sztárüzenet kampányába most akár 15 ezer forinttól!

 
 
 
  Befektetek a Sztárüzenet kampányába!  
 
 
 

#SYRIUS

Szárnyal a Syrius!

 
 
 
 

Toma Zoltán, a Syrius tulajdonosa és kampánygazdája nagyszerű hírekkel jelentkezett be a legutóbbi Kanapé Pitch során, pontosabban számadatokkal. A tavalyi számok alapján a forgalom elérte a 250 millió forintot 37,8 millió forintos eredménnyel – ami bár nagyon jól hangzik, Zoltán céljait még nem érik el.

Bár a kampányindítást a tavalyi évre tervezték – ami a cégátalakulás bonyolult folyamata miatt nem történhetett meg – most már biztosak abban, hogy ha a kampánnyal elérik az ideális tőkeállapotukat, akkor a cég szárnyalni fog, így Zoltán mindenkit arra ösztönzött, hogy bizalom mellett pénzt is fektessenek a vállalkozásba. Erre a napokon belül induló kampány nyújt lehetőséget. Csatlakozz a kampányhoz legkésőbb az online befektetői találkozóig!

Ha pedig még nem tetted meg, most még lehetőséged van előregisztrálni a kampányra, hogy elsők között jelezhesd befektetési szándékodat!

 
 
 
  Előregisztrálok a Syrius kampányára!  
 
 
 

#RECASH

Ma befektetői találkozó!

 
 
 
 

A RECASH, ami egy olyan mobilapplikáció, amely a felhasználók szemszögéből teljesen automatikus, vásárlásokat követő cashback-et ad. Emellett egy olyan marketingplatform is, amely a programban résztvevő partnerek számára egy eddig nem létező marketingeszközt biztosít, mellyel rendkívül hatékonyan lehet a versenytárs vevőket targetálni, elcsábítani és hosszútávon megtartani, nemrég bejelentette, hogy kampányt indít a Tőkeportálon.

Eddig már több százan iratkoztak fel a Recash kampányára. Vajon mi lehet a sikerük titka? Csatlakozz a mai nap, csütörtökön 18 órától kezdődő online befektetői találkozójukra, és derítsd ki a sikerük kulcsát! Ha pedig még nem tetted meg, regisztrálj elő a kampányra az elsőbbségi hozzáférésért!
 
 
 
  Előregisztrálok a RECASH kampányára!  
 
 
 

#TRIP

A Shakesperare37 tovább folytatódik
 
 
 
 

Tévedések/Syracusa/Ephesus címmel látható a Shakespeare37 sorozat legutóbbi alkotása. Fabacsovics Lili a Tévedések vígjátékának főhősnőjét állította története középpontjába. A 20 perces, egy snittes felvételen Adriana monológja Radnay Csilla érzékeny, mély, fájdalmasan őszinte tolmácsolásában elevenedik meg Meister Natália kamerája előtt. A szerző, Fabacsovics Lili dramaturgként végzett, mellette ír és időnként rendez is. Az írásról, a sorozat rendezőjével, Magács Lászlóval való közös munkáikról és persze a Tévedésekről is szó esik a Színház Online interjúban.

Ha szívügyed a magyar kultúra megmentése, támogasd a WebSzínház munkáját már 2000 Ft-tól, hogy minél több színpadi élményt nyújthassanak a művészi világ kedvelőinek!

 
 
 
  Támogatom a TRIP kampányát!  
 
 
 

ESEMÉNYAJÁNLÓ

Startup Safari 2022

 

Végre újra élőben találkozhatunk a Startup Safarin!

A város legnagyobb startup fesztiválja és konferenciája ezúttal főhadiszállásaként a HubHubot választotta, ahol két napon keresztül a legmenőbb startupok alapítóival, a legnagyobb befektetőkkel és a legfontosabb nagyvállalatokkal is találkozhattok. Tudásmegosztás, networking, inspiráció - ne maradj le!

A részletek, a regisztráció és az előadók nevei hamarosan érkeznek. Addig is nézd meg a Facebook-os eseményüket, jelezd érdeklődésedet, és csatlakozz majd az eseményhez!

 
 
 
  Megnézem az idei Startup Safari eseményt!  
 
 
 

HÁBORÚ

Segítsünk együtt a háborút elszenvedőknek!

 

Nyilván mindannyiunkat nyomaszt a háborús helyzet és az infláció. Nincs is más választásunk, mint a jobb jövőbe vetni a hitünket. S ennek megfelelően cselekedni. Ennek egyik lehetséges módja, hogy a portfóliónkat, befektetéseinket jelentősen diverzifikáljuk, és a jövőben növekedni képes vállalkozásokba is befektetünk egy keveset. De közösen is van lehetőségünk jobbá tenni a világot!

A Tőkeportál ezennel felajánlja, hogy térítésmentesen indítja az ukrán háború megszüntetésére és a károk enyhítésére szolgáló kampányokat. Ha van ötletetek, ismertek ilyen kezdeményezést, amelynek gyűjtési célja van, írjatok nekünk a hello@tokeportal.hu címre!

 
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.