Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Felkészülés-célú kampányunk sikerrel zárt, majdnem 100 befektetőnk lett! Na majd legközelebbelérjük ezt is! 🙂 Köszönetünket alább tesszük közzé!

Mit üzennél Nőnapra? Itt az ideje, hogy kipróbáld a Sztárüzenetet. Garantáljuk, hogy nem bánod meg legújabb akciójukat. Most akár Csonka Andrástól is kérhetsz üzenetet!

Eközben elindulhat a RECASH és a Syrius is! 🙂

Tovább folytatjuk a Mentoraink és Befektetőink sorozatot, most Pál Katával és Byssz Róberttel!

S hamarosan pedig már az 50. Kanapé Pitch adásra kerül sor. Most módosítunk a formátumon, a Te véleményed is számít – és még Tőkeportálos pólót vagy tollat is kaphatsz érte ajándékba.

 
 
 
 

KANAPÉ PITCH

Már az 50. epizódnál tartunk!

 
 
 
 

Mikor elindítottuk az első Kanapé Pitch adást, nem is sejtettük, hogy mennyi neves szakember fog ülni azon a bizonyos kanapén, hogy több száz utólagos megtekintésünk lesz, és hogy az 50. epizód ilyen hamar el fog érkezni! Mutatjuk is, hogy kik vesznek részt e jeles eseményen.


Moll János | Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület, Elnök

Az egyetem után a kiskereskedelemben, először, mint bolti eladóként dolgoztam, (ott volt boltvezető Baldauf László, a CBA alapítója), majd boltelszámoltatás, üzletirányítás, végül hálózatfejlesztés területekkel foglalkoztam. Innen származik az első krédóm: ismerd meg, vegyél részt a közvetlen (fizikai) végrehajtásban, gyűjts itt tapasztalatot, kellő elméleti felkészültséggel igen rövid idő alatt kiismerhetők az üzleti folyamatok, a rendszerek sajátosságai, problémái és legtöbbször lehet találni javító-fejlesztő megoldásokat.

A szakmai pályám során több ágazatban dolgoztam: a kiskereskedelemben, nagykereskedelemben, szervező intézetnél, iparvállalatnál, bejárva a ranglétrát a gyalog-dolgozótól az egységvezetőn át a vezérigazgató helyettesig. A munkaterületeket tekintve pedig a bolti eladástól a munkaszervezésen, beruházás előkészítésen át a pénzügy, könyvelés területeit követően vállalkozások-alapítása, -szervezése, majd a gazdasági igazgatói szakterületig. Innen származik a második krédóm: csinálj valami mást is, többet is mint amivel megbíztak, vegyél részt aktívan a szervezet életében, tedd magad vezetővé (vállalkozz és tedd magad vállalkozóvá), maradj jó kapcsolatban a beosztottakkal, segíts nekik (kibontakozni) és hasznosítsd a képességeiket, késztetéseiket, tudásukat.

A munka oktatói-kutatói állást vállaltam különböző egyetemeken, részt vettem több tantárgy kialakításában, bevezetésében, több kutatási téma kidolgozásában, tananyagok készítésében. Ezek alapján nyertem el a címzetes egyetemi docens címet. Alapító tagja vagyok egyesületünknek és a Spin off Klubnak. Miután nyugdíjba mentem, az oktatás megmaradt a BCE Kisvállalkozás szakirány nappali és tanári levelező szakon. Innen a harmadik krédó: folyamatosan képezd magad, nevelj másokat, törődj a fiatalokkal, a tanítás tanít. Rendkívül fontosnak tartom a fiatalok vállalkozási ismereteinek és képességeinek fejlesztését!

Horváth Balázs | Startup Grind, alapító

A turizmusban kezdtem a pályafutásomat, majd marketing és értékesítési területen folytattam. A technológia nyújtotta lehetőségeket kihasználva, mélyebben megismerkedtem a mobilapplikáció-fejlesztéssel, valamint különböző digitális platformokkal, s ez egyben belépő volt a startupok világába. Az elmúlt években több nemzetközi startup-közösség és -kezdeményezés hazai elindításában vettem részt, úgymint a Startup Grind Budapest, a Global Student Entrepreneur Awards, vagy a World Summit Awards.

Az idei évben elindítottuk a Tech In The City platformot, ami a különböző aktivitásainkat fogja össze, egyben lehetővé teszi, hogy még több terület és partner bevonásával dolgozzunk a magyarországi vállalkozói, startup és innovációs kultúrát építésén, fejlesztésén. A vállalkozói és startup közösségépítés mellett, olyan edukációs és networking tevékenységeken keresztül szeretnénk segíteni és támogatni a hazai ökoszisztéma szereplőit, mint a hamarosan induló European Startup Universe Hungary programsorozat. Kiemelt célunk, hogy minden fiatal vállalkozó és startup vállalkozást indító cég számára rendelkezésre álljon a megfelelő információ és erőforrás.


Csíki László | Bizdev.hu, alapító & üzletfejlesztési tanácsadó

Tíz éve kezdtem el innovációk piaci hasznosításának elősegítésével foglalkozni. Finanszírozási oldalon indult a karrierem 10 éve, először kifejezetten K+F alapú innovációkra fókuszálva hazai vállalkozásoknál és kutatóhelyeken, majd később egy kockázati tőkealap-kezelőnél. Gyorsan felismertem azonban, hogy a finanszírozási oldalt nem lehet leválasztani a vállalkozás egyéb folyamatairól: a termékfejlesztési, piacra viteli és egyéb stratégiától, illetve az eddig elért eredményektől. Azóta rendszerszemléletben, az összefüggésekre rávilágítva segítek kis és közepes vállalkozásokkal a tartós növekedés útjára lépni. A Bizdev.hu is ennek szellemében született.

Ha ki kellene emelnem egy nagyon fontos, általam leszűrt tanulságot az elmúlt évekből, az a következő: A legtöbb cégvezető nem látja a fától az erdőt, vagyis nem tervez annyira előre, hogy észrevegye, hogy mi vár rá két lépéssel távolabb. Sokszor stratégiai célok sincsenek megfogalmazva, és ha esetleg mégis, akkor nincsenek meghatározva a célokig vezető konkrét lépések. Ez induló vállalkozásokra és sajnos sok esetben a már piacon lévő, akár milliárdos árbevételű cégekre is egyaránt igaz. Míg az előbbieknél gyors bedőlést, addig az utóbbiaknál árbevétel ingadozást és csökkenő profitot okoz a stratégiai szemlélet hiánya.

Jelezd részvételi szándékod a március 9-én 17 órától kezdődő, 50. Kanapé Pitch adásra Facebook-on és LinkedIn-en is! Addig pedig olvasd el az esemény részletes programját, pitcheit!
 
 
 
  Elolvasom a 50. Kanapé Pitch összefoglalóját!  
 
 
 

#SZTÁRÜZENET

Befektetésedért most a Sztárüzenet állja a Nőnapi videó-ajándékot – akár Csonka Andrástól!

 
 
 
 

A Sztárüzenet egyik mottója, hogy ajándékozzunk tárgyak helyett élményt. Éppen ezért a Nőnap sem maradhat ki a meglepetésekből, így a Sztárüzenet Nőnapi akciót hirdetett a Befektetőknek!

Minden befektető, aki minimum 250 ezer forintot fektet be a Sztárüzenet kampányába, a platform jóvoltából ajándék meglepetés sztár-üzenetet kap, ami tökéletes lehetőség arra, hogy meglepd vele a párodat.

Ezen felül, minden befektető, aki minimum 500 ezer forintot fektet be a kampányba, szintén ajándékba kap egy sztár-üzenetet, amiben a sztárt a befektető választhatja ki a Sztárüzenet oldaláról!

A nőnapi akció során akár a következő sztároktól is jöhet az a személyre szóló videó:

Csonka András, Kollányi Zsuzsi, Szerednyey Béla, ... (hogy csak egy pár nevet említsünk), de természetesen érdemes szétnézni a platformon!

Ha Te is szeretnél befektetésed mellé egy ajándék videó-üzenetet kapni egyik kedvenc magyar sztárodtól, fektess be minimum 250 vagy 500 ezer forintot legkésőbb március 6-a éjfélig, a kuponkódhoz pedig írd be, hogy NŐNAP. Ezután az alapítók felveszik Veled a kapcsolatot, így az üzenet garantáltan megérkezik Nőnapig!

 
 
 
  Befektetek a Sztárüzenet kampányába!  
 
 
 

#MENTORPLATFORM

Miniinterjú Pál Katával

 
 
 
 

A Mentorplatform elkezdte működését, a foglalások száma pedig egyre csak nő. Így még fontosabb számunkra, hogy bemutassuk a nálunk szerződött mentorokat és munkásságukat, így örömmel mutatjuk most be Katát, nemzetközi üzletfejlesztési és innovációs vezetőt, tanácsadót!

„Véleményem szerint a legfontosabb a tudatos tervezés, a nyitottság és a hajlandóság az újra, a másra. Azon cégek, akik már az üzleti tervbe is beemelik a nemzetközi piaci terjeszkedést és a nemzetközi kapcsolatok fontosságát, azok már nagy lépéssel előrébb járnak a versenytársaiknál. A hazai KKV szektor legnagyobb kihívása most a GENERÁCIÓVÁLTÁS és a DIGITALIZÁCIÓ. Fontos és elengedhetetlen része a szervezeti kultúrájuk szemléletformálása és az innovációs lehetőségek kihasználása, akármilyen területen is tevékenykednek”.

Ha kíváncsi vagy a Kata többi válaszára is, olvasd el a vele készült teljes interjút! A többi mentorrral készült interjút a Mentorplatformon a profilokhoz linkelve is megtalálod! Ha Te is mentorunk lennél, írj a mentor@tokeportal.eu címre!:)

 
 
 
  Elolvasom a Pál Katával készült interjút!  
 
 
 

BEMUTATJUK BEFEKTETŐINKET

Byssz Róbert

 
 
 
 

Induló sorozatunkban bemutatjuk befektetőinket, akik velünk együtt vállalják az úttörést, hogy a tőkéhez jutást és a befektetési lehetőségek megteremtését szolgáló Tőkeportál és a hazai ökoszisztéma utolérje az élvonalban haladókat! 🚀


Szakacsits Szabolcs után Byssz Róbert következik!:)

Byssz Róbert, a Kifli.hu-t is tulajdonló Rohlik Group nemzetközi cégcsoport Head of Transformation pozícióban az egyik felsővezetője, valamint a CEU Executive MBA Programjának tanácsadó bizottságának tagja. Korábban a Philips globális startupprogramjának vezetőjeként több száz startupot világított át.

Cégeiben erős, siker-és innováció-orientált szervezeti kultúrát épített, ahol a humornak, a szórakozásnak is volt helye, ami mindig segített neki abban, hogy a legjobb tehetségeket vonzza be. Ezt a szemléletet közvetíti az általa mentorált startupoknak is. Maximálisan hisz a startup-ökoszisztéma építésének fontosságában, a Tőkeportál által képviselt értékekben, s ezt befektetésével is megerősítette.

Ha szeretnél ilyen és ehhez hasonló tartalmainkról hamarabb értesülni mind bárki más, csatlakozz a Közösségi Finanszírozás Facebook csoportunkba!

 
 
 
  Csatlakozok a Közösségi Finanszírozás Facebook csoportba!  
 
 
 

#TŐKEPORTÁL

126%-on sikeresen zárult a kampány!

 
 
 
 

Hétfőn este sikeresen lezárult a Tőkeportál saját kampánya. A befektetési kedv most is megmutatkozott: a kampány a minimum kitűzött tőkecéljának 126%-át gyűjtötte össze, ami több, mint 37,79 millió forintot jelent! Neves hazai és külföldi befektetők tették le a voksukat a Tőkeportál által képviselt, de korántsem csupán saját kútfőből merített értékek és stratégia mellé. Mint a világ legfejlettebb régióiban is, alapvető gazdasági szükséglet a kezdő-, és kisvállalkozások tőkéhez jutásának elősegítése, a befektetői kultúra és a részvétel növekedése, a piaci kockázatok növekedése nélkül. Ezt teszi lehetővé a közösségi finanszírozás!

És itt az ideje, hogy növekedjünk, a növekvő keresletet kiszolgáljuk. Már elkezdődtek azok a felvásárlások, amiknek célpontjává kellene válnunk pár éven belül. Ennek érdekében, 2022-ben ezeket:

  • megszerezzük az új európai közösségi finanszírozási jogszabály (ECSPR) szerinti tevékenységi engedélyt
  • További tőkét vonunk be és új szolgáltatásokat indítunk: a kölcsöncélú kampányokat is idén, de a másodlagos kereskedési lehetőséget is lehetővé tesszük
  • megpróbálunk felülni a „nemzetközi gyorsvonatra”, azaz olyan céget építeni, amely nemzetközi felvásárlási célpont is lehet viszonylag rövid időn belül, illetve, tőzsdére léphet. Ennek érdekében már most elkezdtünk építkezni. Úgy látjuk, hogy ugyanaz zajlik majd a piacon, illetve ez már el is kezdődött, mint a tőzsdék piacán 15-20 éve…

Terveinkről részletesebben a lezárt kampányok között továbbra is elérhető kampányoldalunkon lehet olvasni.

Minden befektetőnknek köszönjük a bizalmat!

 
 
 
 

#RECASH

Keress minket a RECASH app-ban

 
 
 
 

A RECASH a zsebedbe teszi a pénzt! Az alkalmazás segítségével mostantól folyamatos pénzvisszatérítésben részesülhetsz, szó szerint teendők nélkül. Nincs szükséged többé hűségkártyákra és hűségpontokra, hiszen a partnereitől szabadon felhasználható pénzt kapsz vissza vásárlásaid után. Töltsd le az alkalmazást, és zsebeld be a Neked járó cashback-et! Ha elég figyelmes vagy, a Tőkeportált is kiszúrhatod az alkalmazásban! Te találkoztál már velünk?

Ha pedig a RECASH-től részesedéseket is szereznél a cashback mellett, nincs más dolgod, mint előregisztrálni a kampányukra, és induláskor befektetni!

 
 
 
  Előregisztrálok a RECASH kampányára!  
 
 
 

#SYRIUS

Csillag a hegesztésben!

 
 
 
 

A Syrius versenyelőnye a legjobb ár-érték arány. Nagyon sok piaci szereplő van, ezek közül pedig nagyon sokat csakis kizárólag piaci szereplőnek tekintenek, versenytársaiknak már kevesebbet, ha erre a tényezőre gondolnak. Emellett a jó szervizszolgáltatásuk is egy nagyon jó támogatás.

Hogy pontosan miben jobbak még a versenytársaknál, és hogy milyen kitűzött céljaik vannak a jövőre nézve, azt bemutatták – számokkal alátámasztva – a legutóbbi Kanapé Pitchen. Nézd meg a videó-részletet, és hagyd, hogy Téged is meggyőzzenek a számok!

A kampány indulásáig már nem kell sokat várni, addig is regisztrálj elő a kampányra, hogy az elsők között jelezhesd befektetési szándékodat!

 
 
 
  Előregisztrálok a Syrius kampányára!  
 
 
 

#TRIP

Tévedések/Syracusa/Ephesus
 
 
 
 

"Hogy tudod nekem ezt mondani? Hogy beszélhetsz így a feleségeddel, hogy lehet, hogy… Most látsz először életedben?! Aha. Mert nem én ültem az ágyad mellett, amikor két hétig lázas voltál. Nem én hordtam helyetted az állatorvoshoz a kutyát. Nem én mosok, főzök, takarítok rád már vagy…" – részlet a Shakespeare 37 legújabb drámájából.

Vedd meg saját jegyed a darabra, de akár egy másik, jobban hozzád illőt is megtalálhatsz a WebSzínház műsortárában! Ha pedig úgy érzed, hogy Te is tennél a magyar kultúráért, és szeretnéd velük együtt építeni a globális webszínházat, támogathatod a kampányt 2000 Ft-tól még március 15-ig!

 
 
 
  Támogatom a TRIP kampányát!  
 
 
 

KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS

Szólj bele a Kanapé Pitch alakításába!

 
 
 
 

Már biztosan elég tapasztalatot gyűjthettél be a korábbi adásokból ahhoz, hogy tudd arra a kérdésre a választ, hogy hogyan alakítanád az adást!

Most, hogy közeledik az 50. adás, szeretnénk 5 rövid kérdésben megtudni, mi a véleményed néhány tervezett változásról. Minden 5. válaszadónak menő Tőkeportál pólót vagy értékes tollat küldünk! :)

A tervezett változások érintenék a kezdés időpontját, az adások gyakoriságát és a lejátszás módját is. Alakítsd a Kanapé Pitch-et, ehhez töltsd ki ezt a rövid kérdőívet!

 
 
 
  Kitöltöm a Kanapé Pitch-ről szóló kérdőívet!  
 
 
 

#ESEMÉNYAJÁNLÓ

Ecosystem Connect V. – Akcelerátorok és inkubátorok

 

Az eddigi Ecosystem Connect ökoszisztéma meetup sorozat folytatódik, immár az ötödik alkalommal. A téma ezúttal is izgalmas lesz: Hogyan működnek az akcelerátorok a világ vezető ökoszisztémáiban?

Mivel az akcelerátornak, mint tipikus köztes szereplőnek rendkívül fontos szerepe van az alapok lerakásában és a helyi normák megszilárdításában, ezért fontosnak tartják megvizsgálni azokat a legjobb gyakorlatokat, amelyeket kezdeti éveikben alkalmaztak, amivel mind a nagyvállalati szektort és a startupok sokaságát megszólították. Az esemény március 29-én 21 órától lesz megtartva Budapesten, a Király utcai HubHub-ban! Várják mindazokat, akik meg akarják ismerni az akcelerátorok iparágát, műfaját, az ökoszisztémákban elfoglalt szerepét, felépítését, első kézből azoktól, akik napi szinten résztvevői ezeknek a közösségeknek. Az esemény célja a széleskörű ismeretterjesztés a startup akcelerációról, tehát azoknak is való, akik csak most ismerkednek az alapfogalmakkal.

 
 
 
  Regisztrálok az Ecosystem Connect V. eseményre!  
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.