Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Februárra Friss Fintech hírekkel érkeztünkJ Jön a ReCash, a pénzvisszatérítő app kampánya. Új szakmai cikkünk a kockázatitőke-piac történetéből villant fel érdekes epizódokat, és megint van egy új hangosposztunk is. Február 9-én, szerdán két eseményünk is lesz: a Sztárüzenet első születésnapi partija és a Syrius második befektetői találkozója – természetesen mindkettő online.

 

További témáink:

  • Már a 49. Kanapé Pitch epizód következik február 16-án 17 órától, ahol két szakértő fog sziporkázni, az inkubáció és a fintech fontosságáról.

  • Új szakmai cikk jelent meg a kockázatitőke-piac történetéről a TőkeBlogon! És itt van még egy hangos blogposzt, az európai közösségi finanszírozási együttműködésekről.

  • Segítsd a Startup Hungary felmérését!
 
 
 
 

#KANAPÉ PITCH

Jön a 49. epizód!

2022. február

16.

 
 
 
 

Már nem kell sokat várni, és újra jelentkezünk a Kanapéról február 16-án szerdán 17 órától!

Vendégeink ezúttal Kozma Andrea, a CEU InnovationsLab igazgatója és Suppan Márton, a Peak Financial Services alapító igazgatója lesz! Andrea bemutatja a legújabb cohortjukat és számos sikertörténetüket, Márton pedig a pénzügyi technológia újdonságaiba ad betekintést testközelből.


dr. Kozma Andrea | CEU InnovationsLab, igazgató

Kétszeres CEU alumniként 2016 óta vezetem a CEU InnovationsLab-et, amely 2017-ben a legjobb inkubátorház címet is megkapta. LLM diplomával rendelkezem nemzetközi üzleti jogból és az MBA diplomámat is a CEU-n szereztem.  A London Business School vállalati pénzügy szakja és az amerikai Babson College ’Entrepreneurial Mindshift’ kurzusai után, jelenleg a Vrije Universiteit Amsterdam doktori iskolájának hallgatója vagyok, kutatási területem a korai fázisú vállalkozásfejlesztés.

A CEU InnovationsLab (iLab), igazgatójaként egy olyan módszert terveztem, amely piacképes projektek létrehozására, szűrésére, fejlesztésére és mentorálására szolgál.

Az iLab módszer integrálja a CEU egyetemi programjait és a korai fázisú vállalkozásfejlesztési folyamatot a hallgatói szakmai gyakorlatokkal. A közös iLab és tanszéki programok révén az iLab aktívan támogatja a fiatal startupok tanulási lehetőségeit az egyetem különböző mesterképzéseire építve, miközben ‘learning-by-doing’ platformot kínál a mester- és alapszakos hallgatóknak.

Az iLab-et megelőzően több mint 20 évet töltöttem vezető jogi pozíciókban különböző globális amerikai vállalatoknál, többek között a Squire Patton Bogs-nál, a CME-nél és az HBO-nál az Egyesült Királyságban és Magyarországon.

Jelezd részvételi szándékod Facebook-on és LinkedIn-en is! Addig pedig olvasd el az esemény összefoglalóját!

 
 
 
  Megnézem a 49. Kanapé Pitch összefoglalóját!  
 
 
 

#TŐKEBLOG

A kockázati tőke történelme az itáliai reneszánsztól – 1. rész
avagy hogyan járulj hozzá a kockázatitőke befektetés a vállalkozások növekedéséhez, a vagyonfelhalmozáshoz és az innovációhoz
 
 
 
 
A kockázati tőke a 20. század „amerikai ügyeként” született és nőtt fel. Az új vállalkozásokat eleinte főként az északkeleti bankok finanszírozták, majd a technológiai ökoszisztéma növekedése után a nyugati partra is átterjedt. Tom Nicholas könyve meggyőzően mutatja be az iparág gyökereit a részvénybefektetések kezdete előtt, egészen a 18. századig. Raymond De Roover, a harvardi történész 1963-ban publikált könyve azonban nem Amerikában találja a kockázati tőke születését. A The Rise and Decline of the Medici Bank (1397--1494), azzal a kijelentéssel kezdődik, hogy a magántulajdonon alapuló modern kapitalizmust olasz kereskedők és bankárok találták ki - a középkor messze legaktívabb üzletemberei.

Részvénytársaságok ugyan az 1600-as évekig nem léteztek, de a firenzei Medici Bank, amely a 15. századi Európa legfontosabb pénzintézete volt bizonyos értelemben feltalálta a tőkeági finanszírozást.

 

Ha kíváncsi vagy a kockázatitőke teljes történetére, olvasd el a legújabb szakmai cikkünket az új TőkeBlogon! Ha pedig nem szeretsz vagy nincs időd olvasni, hallgasd meg legújabb hangos cikkünket, a Crowdfunding partnerségek előmozdítása európai szinten!

 
 
 
  Elolvasom a legújabb blogposztot!  
 
 
 

#FACEBOOK

Közösségi Finanszírozás | Crowdfunding

 
 
 
 

Legutóbbi szavazásunk lezárásra került! Mi kérdeztünk, Ti válaszoltatok, hozzuk az eredményeket!

A kérdésünk az volt, hogy melyik téma érdekel a Tőkeportál képzési stratégiájának kialakításában?

A legtöbb válasz a Hogyan indítsam be startupomat? és a Hogyan fektessek be startupokba? válaszokra érkezett a legtöbb szavazat. Mi pedig ilyen tartalmakat fogunk hozni a jövőben.

Lépj be a csoportba, hogy Te is formáld a stratégiánkat!

 
 
 
  Belépek a Facebook csoportba!  
 
 
 

#SZTÁRÜZENET

Ünnepeld befektetőként a Sztárüzenet szülinapját!

 
 
 
 

Hamarosan itt az idő, hogy meggyújtsuk a Sztárüzenet képzeletbeli tortáján az első gyertyát, ugyanis szerdán, február 9-én egy éves lesz a sztárplatform! Egy születésnapot pedig ahogy illik, meg kell ünnepelni, éppen ezért szeretettel várunk minden Befektetőt és Partnert 19 órától az online ünneplésen, ahol felidézzük a kezdeteket, és az eddigi legnagyobb bejelentésre is itt kerül sor elsőként! Van már tipped, hogy mi lehet az?

Ha elsőként szeretnéd megtudni a nagy hírt, fektess be a kampányba már 15 ezer forinttól, és biztosítsd be magad az eseményre, amire az alábbi linken keresztül regisztrálhatsz!

 
 
 
  Befektetek a Sztárüzenet kampányába!  
 
 
 

#TŐKEPORTÁL

Nyílt szakaszba lépett a kampány 90%-al!

 
 
 
 

2022-ben a Tőkeportál új vizekre evez, és megannyi új tervet állított fel maga elé, amiknek eléréséhez új befektetőkre van szükségünk.

A befektetők bíznak víziónkban, és látják a Tőkeportál startup ökoszisztémára gyakorolt jelenlegi és jövőbeli hatását is, éppen ezért nem véletlen, hogy ilyen rövid időn belül elérte a kampány a kitűzött tőkecél 90%-át, és ezzel egyidőben nyílt szakaszba is lépett!

Bár a zárt szakaszban érvényes 5% cégértékkedvezmény már nem él a befektetők számára, a további akciók, mint a 10% cégértékkedvezmény 5 millió forint feletti befektetésnél vagy a saját Tőkeportálos póló 100 ezer forint feletti befektetésnél még igen!

Terveink:

  • Itt az idő, hogy nagyságrendileg növekedjünk, kapacitást növeljünk, hogy a növekvő keresletet egyre jobban kiszolgáljuk. A mostani felhasználószámot triplázni, a tőkebevonást 4-5x-zni szeretnénk.
  • Márkánkat és cégünket továbbépítve, szeretnénk azt regionálisan is erőssé tenni, hogy komoly partnerré váljunk a terjeszkedő fejlett platformszolgáltatóknak. Ennek érdekében:
  • megszerezzük az új európai közösségi finanszírozási jogszabály, az ECSPR szerinti tevékenységi engedélyt
  • új szolgáltatásokat indítunk: a kölcsöncélú kampányok lehetőségét már most vizsgáljuk, és elindítjuk a másodlagos kereskedést támogató szolgáltatást is.
  • megpróbálunk felülni a „nemzetközi gyorsvonatra”, azaz olyan céget építeni, amely nemzetközi felvásárlási célpont is lehet viszonylag rövid időn belül, illetve, tőzsdére is léphet.

 

Légy Te is a magyar startup kultúra oszlopos tagja, légy Te is Tőkeportál befektető!

 
 
 
  Befektetek a Tőkeportál saját kampányába!  
 
 
 

#SYRIUS

Az első befektetői találkozó után máris érkezik a második!

 
 
 
 

Első befektetői találkozónkon a Syrius múltjára, jelenére és jövőjére is kitértünk. Kezdetekben még csak hegesztőgépek és elektromos kéziszerszámok értékesítésével foglalkoztunk, majd a nagy ugrás, 2010 után érkezett, amikor saját fejlesztésű hegesztő és plazmavágó berendezések gyártásával bővítettük a tevékenységünket.

A hosszú távú tervek kapcsán az a mottónk, hogy „azzal főzünk, ami van”, tehát a beérkező tőke függvényében hajtjuk majd végre a megfelelő kereskedelmi fejlesztéseket. Egyrészről a hegesztőanyagok kereskedésével szeretnénk ismét foglalkozni, mert ott kimagasló árréssel lehet nagy volument értékesíteni. Ezenkívül a lézerhegesztési berendezések fejlesztését is tovább szeretnénk vinni és az értékesítését növelni, mert ennek nagy jövője van szerintünk.

Ha most véletlenül lemaradtál, akkor jövünk is a jó hírrel, ugyanis szerdán, február 9-én 18 órától újabb találkozóra kerül sor. Regisztrálj a Zoom-eseményre, addig pedig gyűjtsd össze kérdéseidet. Mindenre választ fogsz kapni!

 
 
 
  Előregisztrálok a Syrius kampányára!  
 
 
 

#BLUNDEE

Ismerd meg a Blundee csapatát!

 
 
 
 

Először Khaledet mutattuk be, aki az EnniAkarok CEO-ja és fejlesztője is. Most pedig bemutatjuk Marcit, társalapítót és társtulajdonost.

Sziasztok! Marci vagyok, az EnniAkarok társalapítója és társtulajdonosa. Pozíció szerint én vagyok a "Head of Business development", így az üzleti, szervezeti és kommunikációs stratégia kialakításában és kivitelezésében is részt veszek.

Elég korán elkezdtem dolgozni az építőiparban, így még gyerekként beleláttam a vállalkozói lét alapjaiba.

Ekkor kezdett el igazán érdekelni az üzleti élet és rájöttem, hogy vállalkozásokat legalább annyira érdekes és nehéz építeni, mint házakat. Folyamatosan üzleti könyveket olvastam, kurzusokat hallgattam és esetoldó versenyekre is jártam. A kőműveskedés mellett dolgoztam salesesként, poltikai és üzleti tanácsadóként is, de elkezdtem saját vállalkozásokat is indítani. Az egyikben például azon dolgozunk, hogy egy fenntarthatóbb társadalmat építsünk, így ezt az irányt az EnniAkaroknál is elkezdtük gyakorlatba ültetni, hogy ne csak modernebbé, de fenntarthatóbbá is tegyük a vendéglátást.

 
 
 
  Előregisztrálok a Blundee kampányára!  
 
 
 

#RECASH

Új kampány: Visszatesszük a zsebedbe a pénzt!

 
 
 
 

Az elérhető kampányaink palettáját egyre jobban kiszélesítjük, most a pénzügyi világból érkezik legújabb kampányunk, a RECASH!

A RECASH elsőként Európában a banki adatvagyon hasznosítására egy marketingeszközként funkcionáló mobilapplikációt épített. Ez egy olyan mobilalkalmazás, amely a Felhasználók szemszögéből teljesen automatikus, vásárlásokat követő pénzvisszatérítést (cashback-et) ad, valamint egy olyan marketing platform, amely a programban résztvevő Partnerek számára egy eddig nem létező marketingeszköz, mellyel rendkívül hatékonyan lehet a versenytárs vevőket targetálni, elcsábítani és hosszútávon megtartani.

 

A már jelenleg is stabilan működő alkalmazás 2021 nyarára jutott abba a fázisba, hogy el tudta kezdeni a nagyobb magyar bankok integrálását, tekintettel azok mintegy másfél éves késedelmére a PSD2 alkalmazásában. Jelenleg - tisztán organikusan – 22 ezret meghaladó Felhasználói regisztrációnál, valamint 100-at meghaladó Partnernél járunk; első marketingkampányunk éppen a napokban indul. Már most érdekel a kampány? Regisztrálj elő, hiszen még sok hasznos információ vár az érdeklődőkre!

 
 
 
  Előregisztrálok a RECASH kampányára!  
 
 
 

#TRIP

Kezdődik a második felvonás!
 
 
 
 

Február 9-én 20 órától jön a Shakespeare/37 2. évadjának 6. része, a Lóvátett lovagok!

Shakespeare azonos című vígjátékából Csurgó Csaba írt keserédes komédiát, amiben a szereplők közt megjelenik Szántó Balázs, Ertl Zsombor, Ember Márk és Csiby Gergely is.

Ha szeretnél egy kis ízelítőt az epizódól, nézd meg a WebSzínáz rövid videóját, és hangolódj rá a remekműre!

Vagy vegyél jegyet valamelyik másik Shakespeare darabra, és élvezd a színházak világát otthonodból! Ha pedig hozzájárulnál a WebSzínház munkájához, támogasd a kampányt már 2000 Ft-tól!

 
 
 
  Támogatom a TRIP kampányát!  
 
 
 

#ESEMÉNYAJÁNLÓ

A Startup Hungary éves jelentése

 

Tavaly márciusban jelent meg a Startup Hungary első, átfogó iparági jelentése, egy pár hete pedig megkezdték az előkészületeket az idei, második kiadvány elkészítésére. A hazai induló vállalkozásoknak mától adott a lehetőség, hogy részesei legyenek a kutatásnak, és megválaszolják a cégükkel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket változatos témakörökben, az alapítók hátterétől kezdve, a startupok teljesítményén át a nehézségekig.

A Startup Hungary tehát idén is elindította az éves startup felmérését, melynek célja, hogy pontosabb képet kapjunk az ökoszisztéma helyzetéről, a kihívásokról és kiugrási lehetőségekről. Ha szeretnél még többet megtudni a felmérésről, kattints ide! Ha pedig szeretnél részt venni a kutatásban, töltsd ki a kérdőívet, és segítsd munkájukat egy megosztással!

 
 
 
  Kitöltöm a Startup Hungary idei felmérését!  
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.