Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Minden héten izgalmas hírekkel érkezünk, de ez erre a hétre még inkább igaz, hiszen fejest ugrunk a mély vízbe, a cápák közé!

 

Heti témáink:

  • Ma 17 órakor a Kanapé Pitch élő adásában adjuk át az Év Startup Befektetője díjat Balogh Petyának, az Év Startupja díjat a Péntechnek és az Év Közösségi finanszírozási kampánya díjat a Solarbnbnek! A díj a Carassia pezsgő, amit a pincészet egyik tulajdonosa, Kovács Zoltán ad át.

  • Főműsoridőben Máté Krisztina producerrel beszélgetünk a befektetések világáról és a Cápákról – Balogh Petyával együtt!

  • Az új TőkeBlogon új rovatok érhetőek el: a Napközi (na mi lehet az?) és a Hangos cikkek. De új szakmai blogposzttal is érkeztünk!

  • Ha eddig nem lettél aktív, most legyél Smart Infratrainer bérletes és befektető!

  • Gyönyörűen nő a Tőkeportál kampányára előregisztrálók száma!
  • Megtartja első befektetői találkozóját a Syrius, de hamarosan Sztárüzenet befektetői találkozó is lesz!
 
 
 
 

#KANAPÉ PITCH

Beugrunk a mély vízbe - a cápák közé!

 

2022. január

12.

 
 
 
 

Várunk a Tőkeportál online befektetői találkozó és pitch eseménysorozat 47. részén 2022. január 12-én!

A mostani vendégünk Máté Krisztina lesz, a Cápák között című műsor producere és Balogh Petya, az egyik cápa!

A 2019-ben indult Cápák között üzleti showműsor idén a negyedik évadját indította el január elején, amit a kiváló nézettségi adatok miatt már főműsoridőben lehet nézni. A műsor célja, hogy a startupperek, kkv vállalkozók megtalálják azokat a befektetőket, akik segítenek megvalósítani ötletüket, vagy növelni már meglévő vállalkozásukat.  “A nemzetközileg is elismert, milliárdos befektetők, azaz a Cápák, pedig olyan innovatív vállalkozásokat keresnek, amelyekkel berobbanhatnak a startupok világába.”  

Máté Krisztina | Producer, Cápák között

A TV2 1997-es indulásától műsorvezetőként, szerkesztőként, főszerkesztőként dolgoztam a csatornánál, több műsort is vezettem egészen 2009-ig. Utána átálltam a kamera másik oldalára és az RTL Klubon producerként kezdtem dolgozni. Az egyik legismertebb műsor, aminek a készítése az én felelősségem, a Cápák között, amelynek épp a negyedik évada látható. Az egyetemi tanítás és a tévés tevékenységek mellett Liluval közösen működtetek egy webshopot, a Liluland-et, de több más cégben is résztulajdonos vagyok.

 

Balogh Petya | Angyalbefektető, tech vállalkozó

Amikor Máté Kriszta felkért, hogy legyek az egyik Cápa, gondolkodás nélkül mondtam igent. Nem azért, mert szerettem volna tévében szerepelni. Nem is azért, mert az évezred üzletét a kamerák előtt fogom megkötni. Hanem azért, mert ez egy kiváló lehetőség arra, hogy alakítsam, formáljam a hazai gondolkodást a vállalkozásokról és hozzáállást az üzlethez. És egy esély arra, hogy a most felnövő generáció a vállalkozó szó hallatán ne a kapzsi gazembert, hanem a világot megváltoztatni akaró, bátor üzletembert értse.

 

Nálunk egy startup-téma sem ússza meg szárazon!

Ismerd meg a közösségi finanszírozási kampányokat, és légy a sikerük részese! Nézd meg az adást Facebook-on, LinkedIn-en vagy YouTube-on! Addig pedig olvasd el az esemény összefoglalóját!

 
 
 
  Elolvasom az esemény összefoglalóját!  
 
 
 

#TŐKEBLOG

Az FFF-től a tőzsdére lépésig – a crowdfunding szerepe a vállalatfinanszírozásban
 
 
 
 

„Közösségi finanszírozás mindig is létezett, és létezni fog: az emberek mindig kérnek pénzt ötleteikre másoktól, támogatásként, kölcsönbe, előlegként vagy üzletrészért cserébe. Régen csak azoktól tudtak kérni, akiket offline, helyben elértek: családtól, barátoktól, szomszédoktól, azok ismerőseitől, hirdetéseken keresztül. Számos anekdota és dokumentált legenda szól az „első” közösségi finanszírozási kampányról Mozart kottakiadatási módszereitől a Szabadság-szobor felállításán át a Marillion zenekar gyűjtéséig, de a mai értelemben vett közösségi finanszírozáshoz két tényező kellett: az internet elterjedése és egy hatalmas válság, ami a húsába vágott az összes döntéshozónak”.

Ha szeretnél még több érdekes információt megtudni a közösségi finanszírozás történetéről, olvasd el legújabb blogposztunkat!

 
 
 
  Elolvasom a teljes blogposztot!  
 
 
 

#TŐKEBLOG

Indul a Napközi és a Hangos cikkek!

 
 
 
 

A TőkeBlog indulása azért is nagy öröm számunkra is, mivel a szakmai cikkek és blogposztok mellett más extra rovatok is megtalálhatóak benne, hogy még inkább élvezetes legyen a felhasználók számára!

Elindult például a Napközi rovat! A Napközi a Napi közösségi finanszírozás szójátéka, ahol lehetősége lesz minden érdeklődőnek belelesnie a Tőkeportál színfalai mögé! A Napközi rovatát a Facebook csoportban közöljük először. Csatlakozz be oda is!:) Beszámolóinkból közelebbről megismerheted folyamatainkat és csapatunkat, és néha jókat is mosolyoghatsz rajtuk! 😊

 
 
 
  Csatlakozz a Közösségi Finanszírozás Facebook csoporthoz  
 
 
 

#INFRATRAINER

Újabb oldal számolt be a Smart Infratrainer sikeréről!

 
 
 
 

Magyar találmány lett a 2021. év leginnovatívabb fitneszterméke – számolt be róla már a Seniorplus is!

A fitneszgép rendkívül ízületkímélő, így akár az idősebb korosztály is bátran igénybe veheti. Az infralámpáknak köszönhetően pedig méregtelenítő hatással is bír.

Ha Te is látsz lehetőséget a Smart Infratrainer globális méretű terjeszkedésében, akkor érdemes megfontolni a befektetést is, ugyanis közösségifinanszírozási kampányunk során, akár belőled is lehet részvényes!

Azokat pedig, akik saját gépre vágynak, és jelentkeztek a pályázatunkra, hamarosan értesítjük az eredményről! De ne csüggedj, ha nem leszel alkalmas a pályázatra, hiszen minden befektetőnek jár kedvezmény a gép árából, amit a kampányoldalon fel is tüntettünk! Ilyen lehetőség nem lesz több, nem érdemes elszalasztani!

 
 
 
  Befektetek az Infratrainer kampányába!  
 
 
 

#SZTÁRÜZENET

Építsünk hidat a sztárok és a rajongók közé

 
 
 
 

A kreatív sztár-videók rendelése csupán az első lépés. A Sztárüzenet alapításával nemcsak a legnagyobb és legátfogóbb magyar sztár-platform megteremtése az alapítók terve, de hidat építve a tartalom készítők és vásárlóik között, céljuk további kereskedelmi aktivitások elősegítése és azokban való szerepvállalás is. Miközben a nemzetközi trend szerint a tartalom-kereskedelem felett egyre nagyobb mértékben szereznek irányítást maguk a művészek, szinte semmilyen hazai infrastruktúra nem létezik a magyar szórakoztatóipar számára. Ezért elhatározták, hogy megépítjük azt! 

Légy Te is hídépítő, szerezz részesedést a tervük megvalósításában. Fektess be még ma!

A harmadik online befektetői találkozó időpontja január 19, 19 óra! Jelezd részvételi szándékod, hisz izgalmas témákat fognak boncolgatni!

 
 
 
  Befektetek a Sztárüzenet kampányába!  
 
 
 

#TŐKEPORTÁL

Vajon melyik nap indul a Tőkeportál "Saját Kezű" Kampánya? Ha feliratkoztál, időben megtudod!

 
 
 
 

 
 
 
 

A Tőkeportál 2022-ben új vizekre evez, még több szolgáltatással bővül, annak érdekében, hogy felélénkítse a magyarországi startup ökoszisztémát!

Az előregisztrálók az elsők közt fektethetnek be, amivel külön kedvezmények járnak. A közösségi finanszírozás szabályai szerint, a befektetési szándék a kampány során visszavonható, és természetesen bárki befektethet a kampányba, hogy oszlopos tagja lehessen a magyar startup világnak!

Tarts velünk, hisz eljött az online befektetések ideje!

 
 
 
  Nézd meg a Tőkeportál saját kampányának részleteit!  
 
 
 

#SYRIUS

Ismerd meg a hatékony hegesztéstechnikai megoldásokat!

 
 
 
 

A Syrius 60 saját géptípussal rendelkezik, amik nem csak, hogy az egyik leghatékonyabb hegesztéstechnikai eszközök, hanem még ár-érték arányban is kiemelkednek a piacon! Nézd csak meg a teljes kínálatot!

De ha nem csak szuper gépeket szereznél, hanem részvényeket is egy 11 éve működő vállalkozásban, akkor regisztrálj elő a kampányra, hogy az elsők között jelezhesd majd befektetési szándékod!

És még egy jó hír: megtartja első befektetői találkozóját a Syrius január 26-án 18 órától! Jelezd részvételi szándékod az alábbi linken, hiszen minden fontos információt elmondanak a vállalatról és a kampányról.
 
 
 
  Előregisztrálok a Syrius kampányára!  
 
 
 

#BLUNDEE

Az éttermek jövője

 
 
 
 

Az EnniAkarok három részből álló szolgáltatása segítségével megalkotta a világ első okosétterem szoftvercsomagját, amellyel nemcsak az éttermek, hanem a felhasználók is egy teljesen új élmény részesei lehetnek.

Legújabb szolgáltatásuk, a Blundee hamarosan elérhetővé válik, viszont addig is töltsd le a saját applikációjukat, hogy bármikor és bárhol könnyedén rendelhess magadnak egy finom ételt! És persze ne felejts el előregisztrálni a kampányra!

 
 
 
  Előregisztrálok a Blundee kampányára!  
 
 
 

#TRIP

Elérhető a Shakespeare/37 II. évad
 
 
 
 

A WebSzínház célja, hogy a film, a zene, az irodalom és a digitális kultúra jegyeinek beépítésével újraértelmezzék és kitágítsák a színház hagyományos kereteit – új, crossover műfajok bevezetésével komplex, unikális színházi élményt nyújtsanak, reagálva ezáltal a megváltozott világ kihívásaira.

A Shakespeare 37 első évadja annyira sikeresnek bizonyult, hogy máris itt van a második évad!

Január 12-én pedig érkezik a 4. epizód, a Téli rege című dráma újragondolása Szilágyi Eszter Anna által.

Vedd meg jegyed az online darabra, és élvezd a színházak világát otthonodból! Ha pedig hozzájárulnál a munkájukhoz, támogasd a kampányt már 2000 Ft-tól!

 
 
 
  Támogatom a TRIP kampányát!  
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.