Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Úgy gondoljuk, hogy bár egy nehéz évet tudhatunk magunkénak, a startup ökoszisztéma tovább épült Magyarországon, amihez a Tőkeportál befektetői is nagyban hozzájárultak! Éppen ezért idén is lehetőség volt megszavazni az év legjobbjait, akikről hamarosan lerántjuk a leplet!😊

 

Heti témáink:

  • Lehull a lepel! Tarts velünk a Kanapé Pitch évzáró különkiadásán, ahol többek között az is kiderül, hogy ki nyerte el az Év Befektetője, az Év Startuppere és az Év Kampánya címet 2021-ben! 🍾

  • Mi a receptje egy sikeres közösségi finanszírozási kampánynak? Olvasd el új blogposztunkat!

  • Újabb mentor interjút hoztunk, most Simon Balázs tőkepiaci szakembert, vállalkozásfejlesztési tanácsadót mutatjuk be Neked!

  • A Smart Infratrainer most egyedülálló lehetőséget mutat be! Már 70-en befektettek kampányukba, amin a mostani, gépvásárlásra igénybe vehető pályázati támogatás még nagyobbat lendíthet!

 
 
 
 

#STARTUP SZILVESZTER

Ünnepeljünk együtt!

 
 
 
 

Remek társaságban hirdetjük ki a Karácsonyig tartó Startup Szilveszter szavazás nyerteseit, tehát az Év Startup Befektetőjét, az Év Startupperét és az Év Közösségi finanszírozási kampányát!

A nyertesek már a sokszorosan díjazott CARASSIA díjnyertes pezsgővel koccinthatnak Szilveszter éjszaka!

Ne maradj le, kövesd élőben az eseményt Facebookon, Youtuben vagy LinkedInen december 29-én 17 órától!

 
 
 
 

2021. december

29.

 
 
 
 

Mándó Milán | Alapító, Minner.hu

Havonta 100 ezer cégvezető, vállalkozó, vagy éppenséggel még csak vállalkozást tervezgető olvassa a Minnert.hu-t. Ezt a portált közel 7 éve üzemeltetem, már több mint 3000 cikkel, tartalommal láttam el a követőim. Egy speciális üzleti modellt is rátelepítettem a média oldalamra, online videós kurzusokat értékesítek. Már 13 szakértő készíti a videóanyagokat, hogy még jobb vállalkozásokat üzemeltethessenek a hazai vállalkozók. A szakmában 10-ből 7 ember ismeri, de ha megkérdezünk véletlenül 10 embert az országban 3 tudja, hogy létezik a Minner, és olvasott már rajta tartalmat. Szemmel tartom, aktívan kutatom és bemutatom cikkeimben azokat a vállalkozásokat, marketing fogásokat, amelyek ismerete válság idején segítheti a következő szintre juttatni vállalkozásodat.

 


Müller Tamás | Pozi.io, Women Startup Competition

Startup geek, mentor, üzleti elemző és angyalbefektető vagyok. Digitális, szociális és növekedési hacker marketing területről érkeztem, és a múltban a legnagyobb digitális ügynökségekkel és kiadókkal dolgoztam együtt.

A Start it @K&H szakmai tanácsadója és a több mint 50 hackaton Hackathon-in-the-box rendezvénysorozat főszervezője voltam.

A Women Startup Competition Europe 6 évados rendezvénysorozatot 2014-ben kezdtem. A rendezvény célja az volt, hogy mentoringgal és kapcsolatokkal segítsük azokat a női vállalkozókat és ötletgazdákat, akik addig csak “mutatóban” voltak az európai startup színtéren. Ma már több mint 10 városban Londontól – Moszkváig és Kotkától Tel-Avivig tartunk elődöntőket és az azokat megelőző mentorálásokat.

Azonban ezeket a versenyeket maximum évente egyszer tudjuk megtartani, pedig el kellene az állandó segítség a piacon lévő startupoknak folyamatosan. Ezért kezdtem bele 2 jóbarátommal a Pozi.io fejlesztésébe, amely az induló ökoszisztéma online, nyílt, ingyenes innovációs platformja. Mára több mint ezer tagot, beleértve a többszáz startupot és ötletet tartalmazó közösséggé alakultunk.


Ivánka Iván | Ivanka Group

Az elmúlt évtizedben éltem Kanadában, az USA-ban és Nyugat-Európában is, számos vállalkozást építettem és adtam is el. Szakmámat tekintve marketinges vagyok, azonban tudásomat igyekszem üzletfejlesztési szakértőként számtalan hazai és nemzetközi projektben kamatoztatni.

Küldetésemnek tekintem a vállalkozók sikerekhez való juttatását, ezért száznál is több startupnak és vállalkozónak segítettem már tőkét szerezni, üzleti problémát megoldani, vagy éppen üzlettársat/ügyfelet találni. Társaimmal együtt a világ legnagyobb korai fázisú akcelerátorának hazai fiókjának megalapítását is a vállamra vettem, így jött el hozzánk Silicon Valleyből a Founder Institute Magyarországra. Jelenleg is a magyar chapter igazgatójaként és ökoszisztéma vezetőjeként tevékenykedem.

Szabadidőmben imádok számítógépen játszani és aktív e-sport rajongó is vagyok, de mostanság mindennapjaim a sikerek építésével telnek, még egy innovációs és vállalkozásfejlesztési alapítvány létrehozásán is dolgozom. Jelmondatom: Ötletből pénzt.


Berkovics Dalma | Microsoft for Startups

Üzletfejlesztési szakértőként a startup szcéna különböző területein dolgoztam az elmúlt 8 évben. Saját bőrőmön tapasztaltam meg a korai fázisú tech startup piacralépési kihívásait, voltam felelős nagyvállalati-startup kapcsolatokért és non-profit szervezetek (Ouishare, Makesense, Sharing Economy Association Hungary) keretein belül támogattam a társadalmi hatást előtérbe helyező kezdő vállalkozásokat. Szakmai tapasztalatom nagy részét nemzetközi piacon szereztem, a francia HEC üzleti MBA képzésének elvégzése után Párizsban, Chilében majd Madridban dolgoztam.

Jelenleg a Microsoft for Startups globális program hazai vezetőjeként számos nagy fejlődési potenciállal rendelkező magyar B2B fókuszú startupot segítek üzletfejlesztési és go-to-market kihívásaiban.


dr. Urbán Viktor | Digitális Jólét Program

Jogász, projektmenedzser vagyok, 10 éven át voltam a kormányzati informatikai csúcsszervek munkatársa, illetve IT és e-ügyintézési vonatkozású projektekben láttam el menedzsment feladatokat. 2017-től megismerkedtem a fintech és blockchain technológiákkal, részt vettem a Blockchain Competence Center indításában, társ-alapítója vagyok az Insurwiz startup-nak. Hivatalos tevékenységeim mellett civil területen is aktív vagyok: alapító tagja az Infotér és InfoTárs egyesületeknek, elnöke az Intelligens Társadalomért Országos Szövetségnek.

 
 
 
  Elolvasom a részleteket, és jelzem részvételemet a Startup Szilveszteren!  
 
 
 

#TŐKEPORTÁL BLOG

Hogyan lehet sikeres a közösségi finanszírozási kampányod?
 
 
 
 

„A potenciális befektetők gyűjtését korán, már jóval a kampány indulása előtt el kell kezdeni. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy létrehozzák a kampányoldalt, hátradőlnek, mint aki jól végezte dolgát és várják, hogy az emberek befektessenek. Azonban itt is rendkívül nagy a hangsúly a proaktivitáson – barátaid, ismerőseid megkérdezésétől, bevonásától kezdve, a közösségi felületeken való folyamatos kommunikáción át, angyalbefektetők közvetlen felkereséséig nagyon széles a tárháza a jövőbeli befektetők gyűjtésének.”

A Tőkeportál csapata több, mint 3 éve foglalkozik a nemzetközi crowdfunding szakirodalommal, amely hétről-hétre bővül újabb tudományos kutatással. Ezek, illetve 10 sikeresen lezárt kampány tapasztalatai alapján azonosítottuk azon kritériumokat, amik nem csak a sikeres tőkegyűjtéshez, hanem a branded építéshez is hozzásegíthetnek! Ha közösségi finanszírozási kampány indításán gondolkozol, vagy akár csak kíváncsi vagy, hogyan lehet sikerre vinni egy ilyen kampányt, olvasd el a teljes blogposztot!

 
 
 
  Elolvasom a teljes blogposztot!  
 
 
 

#MENTORPLATFORM

Miniinterjú Simon Balázzsal
 
 
 
 

„Fontosnak tartom erősíteni a transition thinking széleskörű megismertetését nemcsak a fejlesztőkkel és a startup vállalkozókkal, hanem a befektetőkkel is. A fenntartható fejlődés lesz véleményem szerint a következő minimum 50 év meghatározó iránya a startup világában is. Ezt a szemléletet tartanám fontosnak fejleszteni idehaza.”

Ha szeretnél még többet megtudni Balázsról, és kíváncsi vagy arra, hogy executive coach-ként mit jelent számára a mentorálás, akkor olvasd el a teljes interjút
 
 
 
  Elolvasom a teljes interjút!  
 
 
 

#INFRATRAINER

Már 70 befektetőnél tart a Smart Infratrainer kampánya!

 
 
 
 

Mozgalmas évet tudhat maga mögött az Infrartainer Global. 2021-ben a pandémia okozta első sokk után újraéledt a fitnesz piac. A Smart Infratrainerre, vagyis az infralámpákkal kombinált fekvőbicikli okos változatára a szakma is felfigyelt, melyet az Év Innovatív Fitnesz Terméke díj elnyerése koronázott meg szeptemberben. A magyar találmány nemzetközi piacra lépéséhez szükséges tőke összegyűjtésére pedig közösségi finanszírozási kampányt indítottak, amelynek már több, mint 50%-a összegyűlt, eddig összesen 70-en jelezték befektetési szándékukat.

Januárban pályázati támogatást is lehet igénybe venni a gép vásárlására, amely újabb lendületet adhat a márka elterjesztésének. Akár szalont nyitsz, akár bővítesz vagy újítasz, most lehetőséges nyílik akár 70%-os kedvezménnyel is Infratrainert vásárolni! Az alábbi linken találod a részleteket, valamint itt kérhetsz részletes tájékoztatást magáról a pályázatról és a feltételekről.

 
 
 
  Befektetek az Infratrainer kampányába!  
 
 
 

#TŐKEPORTÁL

Indul az SK, azaz a saját kampány!

 
 
 
 

A közösségi finanszírozás az online kommunikáción keresztüli tőkebevonást jelenti. A kampányt indító vállalkozás a Tőkeportál oldalán 4-10 héten át futó kampány keretében egy rövid videóban, deckben és az üzleti tervben mutatja be, hogy milyen célból, és feltételekkel mennyi tőkét keres. A nemzetközi legjobb gyakorlatnak és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a befektetési lehetőséget csak előre azonosított, és befektetői tesztet kitöltő felhasználók láthatják, így platformunk tulajdonképpen egy online befektetési klub, amelynek tagsági követelményeit, valamint a még zártkörű, privát társaságokba történő tömeges befektetést jogszabályok szabályozzák.

A Tőkeportál új vizekre is evez 2022-ben. Megszerezzük az új utat mutató európai jogszabály szerinti tevékenységi engedélyt, és regionális kapacitást építünk, új szolgáltatásokat indítunk, kapacitás- és ügyfélélmény növelést is tervezünk. Köszönjük, hogy eddig is bíztatok bennünk! Hálánk jeléül, most meghívunk, hogy légy az első befektetők között, amihez még bónuszrészvényekkel szeretnénk meghozni  a kedvedet.

 
 
 
  Előregisztrálok a Tőkeportál kampányára!  
 
 
 

#SYRIUS

Hatékony hegesztéstechnikai megoldások

 
 
 
 

A Syrius nagy múlttal rendelkezik: több, mint 11 éve működő nehézipari hegesztéstechnikai, gépgyártó és kereskedelmi vállalkozás, amely a hegesztéstechnikai gépektől a hegesztőpisztolyokon át egészen a CNC vezérelt gépekig rengeteg termékkel és szolgáltatással áll az érdeklődők rendelkezésére.

Azért döntöttek közösségi finanszírozási kampány indítása mellett, mert tőkére van szükségük kapacitásaik növeléséhez, hogy minél hatékonyabban és jobban ki tudják elégíteni az egyre csak növekvő keresletet. Hogy mi különbözteti meg a Syrius-t versenytársaitól? Minőségben a versenytársak mellett vannak, viszont azt gyakran akár féláron is tudják kínálni, így egyértelmű, hogy a piacon ők rendelkeznek az egyik legjobb ár/érték aránnyal.

Te is befektetnél a nehéziparba? Regisztrálj elő a kampányra most, hogy az elsők között értesülhess minden fontos információról!

 
 
 
  Előregisztrálok a Syrius kampányára!  
 
 
 

#BLUNDEE

Év végi visszatekintés a Blundee-val

 
 
 
 

„Ahogy a korlátozások feloldódtak, és a piac elkezdett visszaállni a régi működésébe, számos eddig nem tapasztalt nehézség jelentkezett a vendéglátásban. Ezeket realizálva rájöttünk, hogy nem csak az éttermek online helyzetével, de a jelenlegi, éttermen belüli problémák megoldásával is foglalkoznunk kell. Egész nyáron étteremről étteremre járva kérdezgettük a vendéglátásban dolgozókat, hogy milyen problémáik vannak. Szinte mindenhol az általuk használt éttermi rendszer hiányosságait, illetve a munkaerőhiányból adódó problémákat emelték ki. Éppen ezért elkezdtünk egy rendszert fejleszteni, ami digitalizálja a jelenleg problémát okozó folyamatokat és egy használható alternatívát kínál bármely étterem számára. Ennek részeként egy olyan felületet is létrehozunk az applikációnkon belül, melynek részeként az éttermen belül is élvezhetik a vendégek az online rendelés élményét.

A még félkész szoftver, már csak koncepció szinten is hatalmas érdeklődést váltott ki a felhasználók és az éttermesek körében is. Emiatt úgy döntöttünk, hogy bővítjük a céget, hogy minél hamarabb kész legyen a szoftver, és ezzel a szolgáltatással is el tudjunk indulni a piacon. Ezért elkezdtünk együttműködni a Tőkeportállal, hogy ne csak egy kis extra tőkét, de szakmai mentorálást is kapjunk.

Januárban sem fogunk unatkozni, ugyanis elindul a különleges ajánlatokat tartalmazó kampányunk, melynek részeként olyan menüket lehet egy baráti áron rendelni, ami kizárólag az EnniAkarokon található meg. Ennek részeként leszerződtettük a Pizza King-et és a Király utcai Trófea éttermet is.”

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogyan változik meg a működésük, nézd meg az erről készült videót.

 
 
 
  Előregisztrálok a Blundee kampányára!  
 
 
 

#TRIP

Shakespeare
 
 
 
 

Már közel a 4 millió forintos össztámogatási összeg, és emellett nagy sikerrel zárult a Shakespeare 37 nevű webszínház-sorozat első évadja is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy már zajlanak a forgatások a második évadra, erről a folytatásról pedig az RTL Reggeli című műsorában faggatták Oroszlán Szonját. Nézd vissza az adást!

Az első évad visszanézhető, nézd csak meg az online műsortárukat, és válts jegyet kedvenceidre! Ha pedig szeretnéd segíteni munkájukat, hogy még közelebb kerüljenek a kitűzött cél felé, támogasd a kampányt már akár 2000 Ft-tal!

 

 
 
 
  Támogatom a TRIP kampányát!  
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.