Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Tarts velünk holnap 17 órától a Kanapé Pitch 45. adásán, ahol szakmai vendégeink most az innováció és a befektetések világába kalauzolnak el minket! Csütörtökön pedig csatlakozz be az Infratrainer 19 órától kezdődő online találkozójához, ahol most a karácsonyi akciókról is lerántjuk a leplet!

 
 
 
 

További heti témáink:

  • Elindul az Év Startup Befektetője, az Év Startuppere és az Év Kampánygazdája szavazás!

  • Mentor-Miniinterjú sorozatunk következő részében Nagy Zoltán Lajos, vállalkozásépítésben és üzletfejlesztésben jártas mentor válaszolta meg a kérdéseinket!

  • A Sztárüzenet egyre nagyobb népszerűségnek örvend, legutóbb a LifeTv-ben tűntek fel. December 7-én pedig a Te képernyődön fognak, ha csatlakozol a befektetői találkozójukhoz!

  • Szerezd be Te is saját DoBox eszközödet! Fektess be a kampányba a megfelelő összeggel, és ajándékba kapsz egyet. Részletek lentebb!

  • Beszállnál egy régóta működő nehézipari vállalatba? A Syrius-nál lehetséges!

  • A vendéglátóipar innovációja? Az éttermek digitalizációja? Ezt hozza el nekünk a Blundee!

  • A TRIP-Webszínház Shakespeare/37 sorozatát akár ajándékba is adhatod!
  • Felsőoktatási képzésben tanulsz és van egy innovatív ötleted, de támogatásra van szükséged? Az Újbudai Hallgatói Startup Versenybe most Te is beszállhatsz!
 
 
 
 

#KANAPÉ PITCH

Találkozzunk holnap 17:00-kor a Kanapén!

 
 
 
 

2021. december

1.

 
 
 
 

Találkozzunk jövő szerdán 17:00-kor a Kanapén, ahol azt is megtudhatod, hogy hogyan tudsz részvényt ajándékozni karácsonyra!

A múltkori adásban már beharangoztuk, de álljon itt ismét:

Kölkedi Krisztián | A Hungarian Startup University program vezetője

Egy országos innovációs szolgáltató ügynökség vezérigazgató-helyetteseként feladatom, hogy átfogóan támogassam a teljes innovációs ökoszisztémát a legkisebb vállalkozásoktól a legérettebb fázisban lévőkig, a legváltozatosabb eszközrendszeren keresztül. Az egyetemi évek után Startup alapítóként és cégvezetőként, majd szervezetfejlesztő és senior üzletfejlesztési tanácsadóként dolgoztam. 

Új kihívás volt számomra a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban folytatott munkám, ahol a Startup terület támogatása és az innovációs szolgáltatási főosztály kiépítése volt a fő feladatom, amely később a jelenlegi innovációs ügynökséggé nőtte ki magát. A Hungarian Startup University Program (HSUP) egyik alapítójaként kiemelt feladatomnak érzem, hogy a középiskolás korosztály figyelmét felkeltsem az innováció iránt, valamint az egyetemistákat már aktívabban, összetettebb eszközrendszerrel (képzés, mentoráció, ösztöndíjak, kapcsolatrendszer, inkubáció, stb.) támogassam. Mindezekkel jelenlegi célom egy paradigmaváltás elősegítése, kezdve az utánpótlástól az országos innovációs ökoszisztémában, valamint egy olyan támogató környezet felépítése, ahol a lehető legtöbb tehetséges fiatalból, sikeres hazai vagy akár nemzetközi vállalkozó lehet az innováció segítségével.

 


Fuchs Balázs | Az Express Innovation Agency vezetője

Innovációs szolgáltató ügynökség vezérigazgatójaként üzleti elemzéssel, döntéstámogatással, piaci trendfigyeléssel külső és belső szakmai szolgáltatásnyújtással és munkafolyamatok támogatásával foglalkozom. Diplomáimat a Kossuth Lajos Tudományegyetemen, illetve a Budapesti Gazdasági Főiskolán szereztem. Több éves banki és 10 éves vezetői tapasztalattal rendelkezem az operatív cégvezetés, a cégképviselet, a pénzügyi koordináció, a projektmanagement, az ügyfélmanagement és a finanszírozási tanácsadás területén. Célom, hogy mindezen tapasztalattal a teljes hazai innovációs ökoszisztémát támogassam és előmozdítsam.

 


Nagy Kálmán | Concorde MB Partners

Az előző évezred utolsó évtizedének kezdetén kezdtem dolgozni befektetési bankárként – akkoriban a kis Zuckerberg még Atarin élesítette sarjadó oroszlánkörmeit, a sávszélességet kilobitben mérték, egy üveg sör (hazai) pedig 30 forint körül volt. Immár 25 éve a Concorde, illetve Concorde MB Partners csapatának tagjaként foglalkozom tranzakciós tanácsadással. vállalateladások, felvásárlások, tőkebevonások, tőzsdei be- és kivezetések lebonyolításában működünk közre. Sokféle iparággal foglalkozunk, évente 15 körüli ügyletet zárunk sikeresen. Ügyfeleink nagyobb része már érett vállalat, de a kockázati tőke finanszírozás csillogó világában is megmártózunk időről időre.

 
 
 
  Elolvasom az esemény programját és regisztrálok az eseményre!  
 
 
 

#MENTORPLATFORM

A mentorplatform olyan szolgáltatás, amely speciális szakértelmet, támogatást nyújt a tőkebevonást tervező startupoknak, a mentoroknak rálátást enged a még nem látható startupokra is. A mentorok munkáját támogatjuk, és számukra különböző szolgálatásokat – oktatás, netwörking lehetőség – nyújtunk. Jelentkezz mentornak, ha támogatnád a felkészülő startupok munkáját! 
Miniinterjú Nagy Lajos Zoltánnal
 
 
 
 

„Számomra az ügyfelek megtalálása, úgymond felfedezése a legizgalmasabb dolog, a kulcs mindenhez. A terra incognita kiszínezése kihívásokkal teli, lassú meló, de a munka során viszonylag gyorsan, folyamatosan kapod a visszajelzéseket, így, ha jól csinálod, akkor nem tévedsz el (nagyon). Hatalmas irodalma van a témának az elmélettől a konkrét interjú kérdésekig, de minden vállalkozónak saját útja van, amit be kell járnia. Nem egy startup indult el balra, majd a végén 180 fokos fordulás után jobbra talált boldogulást.”

Ha szeretnél még többet meg tudni Lajosról, és kíváncsi vagy arra, hogy mit jelent számára az értékteremtés, vagy utólag visszanézve miket tekint a legnagyobb nehézségnek vállalkozása felépítésében, akkor olvasd el a teljes interjút!

 
 
 
  Elolvasom a teljes interjút!  
 
 
 

#STARTUP SZILVESZTER

Szerinted ki 2021 legjobb startupja és befektetője?

 
 
 
 

Újra elérkeztünk az év azon szakaszához, amikor ünnepélyes keretek közt összegyűlnek a magyar startup-ökoszisztéma szereplői.

A Te véleményed is számít: szavazz az Év Startup Befektetőjére, az Év Startupperére és az Év Kampánygazdájára!

Rakd le voksod a választottad mellé 2021.12.15. éjfélig, és ünnepeljük meg együtt a szavazás nyerteseit. A nyertesek idén egy különleges ajándékban, pezsgő-csomagból részesülnek a londoni Pezsgő Világbajnokságon rekordszámú érmet beszerző Kárásztelek Pezsgőpincészet által!

Tudod ki volt tavaly a nyertes? És azt, hogy mit nyert? Olvasd el a tavalyi cikket is a lenti linken.

 
 
 
  Megnézem, ki volt a tavalyi győztes, és szavazok a mostani győztesre!  
 
 
 

#INFRATRAINER

Ajándékozz részvényt, ajándékozz élményt a Smart Infratrainerrel!

 
 
 
 

Egyre többen fedezik fel a Smart Infratrainer technológiájának hatékonyságát és akarnak részesedni az innovatív fitneszpiac növekedéséből, hiszen már több, mint 60-an jelezték befektetési szándékukat az Infratrainer közösségi finanszírozási kampányába! Köztük dr. Csisztu Zsuzsa, aki már korábban megkedvelte a gépet, nemrég pedig úgy döntött, hogy ő is befektet! Facebookon és Instagramon is kiemelte, hogy a gép nem csak rendkívül hatékony, de magyar innováció áll mögötte, ráadásul nem is akármilyen, hiszen a Smart Infratrainer az év leginnovatívabb fitnesz terméke is egyben.

És vérgre valami olyat adnál karácsonyra, aminek biztosan hasznát veszik a jövőben? Lepd meg szeretteidet, és ajándékozz nekik részvényt és élményt egyszerre! A Smart Infratrainer karácsonyi akciójáról az alábbi linken tudhatsz meg többet, valamint itt jelezheted érdeklődésedet is.

Az akció részleteivel kapcsolatban online találkozót tartunk az Infratrainer iránt érdeklődőknek, ahol a résztvevők elsőként értesülhetnek a további kedvezményeiről, és a karácsonyi akció pontos részleteiről is itt hull le a lepel! Akár befektetés érdekel, akár gépvásárlás vagy bérlés, tarts velünk csütörtökön 19 órától, hogy minél több információt megtudhass, és feltehesd kérdéseidet közvetlenül az Infratrainer alapítójának, Sándorfi Zoltánnak!

 
 
 
  Befektetek az Infratrainer kampányába!  
 
 
 

#SZTÁRÜZENET

Videóüzenetek magyar sztároktól

 
 
 
 

A Sztárüzenet segítségével bárki könnyen rendelhet magának, barátainak és szeretteinek videóüzenetet kedvenc magyar sztárjától, legyen szó születésnapról, karácsonyról vagy bármilyen ünnepről! Például a Mikulás is hamarosan itt van! 😉

A platform megalkotásával elindult a magyar szórakoztatóipar digitalizációja, de ez még csak a kezdet! Az első befektetői találkozójukon elhangzott, hogy nem állnak meg, növekedésük felgyorsításához, ismertségük növeléséhez és az új szolgáltatások bevezetéséhez 40-50M Ft tőke bevonása a céljuk.

Ha szeretnéd még jobban megismerni a jövőbeli terveiket, regisztrálj elő kampányukra, hogy megnézhesd az üzleti tervüket! Ha az oldal működéséről és jótékonysági akcióiról szeretnél hallani, nézd vissza a LifeTV-n való szereplésüket, ahol Csobán Éva Csórics Balázzsal kapott meghívást! És nem utolsó sorban: ha kérdéseidet szívesen feltennéd az alapítóknak, csatlakozz a december 7-én 18 órától kezdődő befektetői találkozójukra, amire az alábbi linken keresztül tudsz regisztrálni!

Aki pedig már most tudja, hogy szeretne egy szeletet a sikerükből, most fektessen be, hiszen az első 20 befektető ajándékban is részesül! 😎
 
 
 
  Előregisztrálok a Sztárüzenet kampányára!  
 
 
 

#DOBOX

Szerezd be a saját DoBox eszközöd!

 
 
 
 

A DoBox az első vezeték nélküli, hordozható dokkoló állomás Apple eszközök számára. Nemcsak összeköti az Apple eszközöket, de ezt vezeték nélkül, wifin keresztül teszi lehetővé, ráadásul a legolcsóbban: a DoBox ára csupán töredéke az összes őt helyettesítő termék árának. A DoBox termékek már kaphatóak az iStyle üzletekben, megkönnyítve az emberek életét.

Ha még nem rendelkezel vele, most ajándékba is megkaphatod saját DoBox eszközödet, ha legalább 1 millió forintot befektetsz a kampányba! De már akár 100 ezer forinttól rész(vény)ese lehetsz a vállalatnak!

Kérdeznél az alapítótól? Megteheted december 8-án 18 órától a befektetői találkozón!
 
 
 
  Befektetek a DoBox kampányába!  
 
 
 

#SYRIUS

A nehéziparba végre könnyen be lehet fektetni

 
 
 
 

Olyan vállalkozásba fektetnél be, ami már több éves sikeres múlttal rendelkezik? Akkor a Syrius-Weld kampánya neked való! 😉

A Syrius 11 éve működő nehézipari hegesztés- és vágástechnikai, gépgyártó és kereskedelmi vállalkozás. A tőkére azért van most szükség, mert nem tudjuk kielégíteni a keresletet. Specialitásuk a hegesztő- és a plazmavágógép-gyártás a kézi gépektől az ipari gépeken át a CNC vezérlésű gépekig. Szervizszolgáltatásuk, biztonsági felülvizsgálatuk és gépverifikálásuk márkafüggetlen.

Nézd meg legutóbbi Kanapé Pitch részletüket és győződj meg arról, hogy miért érdemes beszállni a nehéziparba. Utána pedig regisztrálj elő a kampányra, hogy elsők között értesülhess minden fontos információról!

 
 
 
  Előregisztrálok a Syrius kampányára!  
 
 
 

#BLUNDEE

A vendéglátóipar innovációját hozza el a Blundee!

 
 
 
 

A Blundee egy már a piacon lévő, sikeres platformnak az EnniAkaroknak az új szolgáltatása, amelynek célja, hogy véghez vigye az éttermek teljes digitalizációját, és így a vendégek egy teljesen új élményben részesülhessenek, megfelelően keverve a klasszikus és modern világát a vendéglátásnak.

Az EnniAkarok nem csak hazai babérokra tör; céljuk, hogy egy globális innovációs trendet indítsanak el a vendéglátásban, tehát világszinten átformálják és digitalizálják azt. Ennek megvalósításával búcsút mondhatunk az éttermek előtti hosszú sorban állásnak, a lassú és kényelmetlen rendelésnek és a nehézkes, rugalmatlan fizetésnek! Pár kattintás és a Blundee segít Neked, hogy megtapasztalhasd, milyen is az igazán nagyszerű éttermi élmény.

Nézd meg a róluk készült összefoglalót a legutóbbi Kanapé Pitch epizódból, és győződj meg arról, hogy a Blundee-ban kihagyhatatlan potenciál lakozik! Iratkozz fel a kampányra, hogy elsők között értesülhess a legfontosabb tudnivalókról és akciókról!

 
 
 
  Előregisztrálok az Blundee kampányára!  
 
 
 

#TRIP

Ajándékozz korlátlan kultúrát karácsonyra!
Itt a Shakespeare/37 2.0
 
 
 
 

A Shakespeare szezon is 12 epizódból fog állni, amiben a Webszínház a nagy reneszánsz író műveit eleveníti fel modernkori köntösben. Minden részben aktuális társadalmi dilemmákat vizsgálnak és kérdésekre reagálnak, és olyan nagynevű színészek tűnnek fel benne, mint Forgách András, Szilágyi Eszter Anna, Fabacsovics Lili vagy Egressy Zoltán.

A Deszkavízió a következőket írta az online sorozatról: „A virtuális társulat továbbra is kísérletezik és hangot ad az érzelmeinek, hogy szembeszálljon az aktuális trendekkel és lebontsa a színház és a film közötti konvenciókat. A Shakespeare 37-ben hasonlóképpen a nagy reneszánsz drámaíró hagyatékához: ahány mű, annyiféle feldolgozás születik meg, és ahány hős, annyi jellem és típus elevenedik meg előttünk.”

December 1-től az alábbi oldalon rendelheted meg jegyeidet vagy bérletedet, és lehetsz szemtanúja annak, hogy milyen Shakespeare műveket elevenednek meg a 2. évadban!

És most karácsonyra élményt is ajándékozhatsz: már 2000 Ft támogatásért online jegyet kaphatsz ajándékba, 80 ezer forinttól pedig a Shakespeare első évad korlátlan megtekintését. Bővebb információkat hamarosan közzéteszünk, de a TRIP Facebook oldalára is érdemes feliratkozni az újabb hírekért!

 
 
 
  Támogatom a TRIP kampányát!  
 
 
 

#ESEMÉNYAJÁNLÓ

Újbudai Hallgatói Startup Verseny

 
 
 
 

Újbuda Önkormányzata 2014. óta immár hetedik alkalommal hirdet 4*1 millió forint összdíjazású pályázatot innovatív ötleteken és fejlesztéseken alapuló, növekedésorientált ifjúsági vállalkozások létrehozására vagy korai fázisú támogatására. A pályázaton 35 év alatti, felsőoktatási hallgatók indulhatnak egyénileg vagy maximum öt fős csapatokban.

A pályázat négy darab nyertese 1-1 millió forint vissza nem térítendő támogatást és egy év ingyenes vállalkozásfejlesztési mentorálást kap Újbuda támogatásaként. A nyertes pályázókkal az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület köt támogatási szerződést.

Olvasd el a részleteket, és jelentkezz december 15 éjfélig, ha van egy jó ötleted, de támogatásra van szükséged! A gomb megnyomása után minden információhoz hozzájuthatsz a pályázat beadását illetően!

 
 
 
  Elolvasom a startup verseny részleteit!  
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.