Kedves {mezo_Keresztnév}!

 
 
 
 

Izgalommal zártuk a Spacebuzz kampányát: itt is, még utolsó nap is jöttek még támogatók! Olvass további induló kampányainkról, eseményeinkről, valamint a startup ökoszisztéma híreiről.

 
 
 
 

További heti témáink:

  • Ma 18 órától befektetői találkozót tart a Sztárüzenet! Gyere el, kérdezz a kampánygazdától, és nézd meg, mivel készülnek Mikulásra!

  • A Tőkeportál is hamarosan saját kampányt indít, így már nem csak az oldalon futó kampányokba, hanem a Tőkeportálba is befektethetsz!

  • Legutóbbi, 44. Kanapé Pitch adásunkról már elolvasható a részletes szakmai összefoglaló. Vendégünk Várdy Zoltán volt, a The Launch Code alapítója.

  • December 1-én pedig bepótolja múltkori bemutatkozását a Hungarian Startup University és a vadonatúj Express Innovation Agency!

  • Mentor miniinterjú-sorozatunk újabb résszel érkezett, ezúttal Csíki László, adatvezérelt növekedési tanácsadó mondta el véleményét a startup világról!

  • A DoBox meggyőzte az Origo.hu-t is. És hogy még kiket? Az a kampányoldalukon kiderül!

  • A Syrius olyan nagyvállalatokat szolgál ki, mint a Bosch, a Jabil vagy a Hungaro Invest. Törj be velük a nehéziparba!

  • A Blundee – az Enniakarok.hu alapjain új megoldást nyújt az éttermek digitalizációjára. Fektess restaurant techbe Te is!

 
 
 
 

#TŐKEPORTÁL

Hamarosan elindul a Tőkeportál saját kampánya

 
 
 
 

21 indulás óta eltelt hónap, 5500 követő, 3000 regisztráló, 44 Kanapé Pitch epizód és 13 kampány.

A kezdeti időszakokat rengeteg megpróbáltatás, verejtékcsepp és fáradozás jellemezte, különösen a pandémia hatásai nehezítették meg munkánkat. A nehezített terepen létrehoztunk egy „startup-márkát”, és a hazai piacon egyedüliként megoldást találtunk a részvénycélú közösségi finanszírozás megvalósítására, ami a korai fázisú startupok egyik kitörési pontja lehet, validált „utánpótlást nevelhet”, és nem csak a startup-finanszírozási piacot, hanem a hazai gazdaság tőkevonzó-, munkáltatási- és teljesítőképességét és válságállóságát is képes erősíteni!

November 11-én életbe lépett az EU tagállamokban hatályos közösségi finanszírozási szolgáltatókról szóló rendelet, amely még nagyobb lehetőségeket nyit meg az európai crowdfunding platformok, így a Tőkeportál számára is, hogy elősegítse a startup-ökoszisztémának és a gazdaság egészének a fejlődését. A jogszabály adta lehetőségeket szeretnénk jól kihasználni. Ezért jelentettük be előző heti Kanapé Pitch epizódunkban, hogy a Tőkeportál hamarosan saját crowdfunding kampányt indít!

Regisztrálj elő a kampányra, hogy első körben értesülhess a kampány indulásáról, és az aktualitásokról! Építsük együtt a hazai startup ökoszisztémát!
 
 
 
  Előregisztrálok a Tőkeportál kampányára!  
 
 
 

#KANAPÉ PITCH

Ilyen volt a 44. epizód! - Új Kanapé december 1-én!

Várdy Zoltán: The Launch Cod

Dengi Marcell, Hassan Khaled: Blundee powered by Enniakarok.hu

Toma Zoltán: A Syrius

Molnár Máté: A DoBox

 
 
 
 

Rögtön adásunk elején rendkívül izgalmas hírekkel jelentkezhettünk be Nektek! Mint azt már korábban többször is beharangoztuk, a november 11-e fordulónapot jelent, mind a Tőkeportál, mind az európai közösségi finanszírozás számára, hiszen életbe lépett az EU tagállamokban hatályos közösségi finanszírozási szolgáltatókról szóló rendelet, az első olyan alulról jövő jogszabály, ami a tőkepiaci unió irányába mozdítja az európai gazdaságot. Mindezt azzal a céllal teszi, hogy egyszerűbbé és hatékonnyá tegye a vállalkozások számára a tőkéhez jutást, és biztosítsa a lakosságnak a befektetési lehetőségekhez való hozzáférést.

Szakértő vendégünk ezúttal Várdy Zoltán volt, a több évtizedes nemzetközi tapasztalattal rendelkező, elsősorban B2B startupokat segítő vállalkozásfejlesztési mentor. Zoltánnal többek között az általa kialakított, ún. ’The Launch Code’ üzletfejlesztési keretrendszert jártuk körbe.

Összefoglalónkban részletesen olvashatsz továbbá új kampányaink értékajánlatáról is!

Ha lemaradtál volna az adásról, ne aggódj, hiszen visszanézhető a teljes felvétel a YouTube-csatornánkon vagy elolvasható a róla készült összefoglaló is!

És már most jegyezd fel a naptáradba: december 1-én 17 órától érkezik az újabb adás, ahol bemutatkozik a Hungarian Startup University és az Express Innovation Agency is!

 
 
 
  Olvasd el az összefoglalót itt!  
 
 
 

#MENTORPLATFORM

Miniinterjú Csíki Lászlóval

 
 
 
 

„A kezdő vállalkozások piacra jutásában fontos szerepe a Tőkeportálnak is, amelyik elérhetővé teszi ezen vállalkozásokat a befektetől számára; azzal együtt, hogy a az emberek sokkal nagyobb hajlandósággal szeretnek befektetni ígéretes, már árbevételt termelő vállalkozásokba, hiszen ilyenkor a bizonytalansági faktor is valamivel alacsonyabb és a megtérülési időtáv is rövidebb..”

Ha szeretnél még többet megtudni Lászlóról és mentori tevékenységéről, valamint kíváncsi vagy, hogy mit gondol a hazai innováció-finanszírozás helyzetéről, akkor olvasd el a teljes interjút!

 
 
 
  Elolvasom a teljes interjút!  
 
 
 

#DOBOX

Az Origo-t is meggyőzte a magyar startup

 
 
 
 

„A DoBox egy ténylegesen hiánypótló termék, hiszen az Apple meglehetősen zárt ökoszisztémájában ritkaság egy ilyen „svájci bicska”-szerűen mindentudó eszköz, aminek a segítségével gyakorlatilag egy asztali számítógép funkcionalitását érhetjük el úgy, hogy nem kell cserébe lemondanunk mondjuk a táblagépünk hordozhatóságáról és kényelméről. Mindezt annyi pénzért, amiből épphogy csak kijön egy legolcsóbb, gyári iPad billentyűzet” – írta meg az Origo

A DoBox most kampányt indított az új termékük, a DoBox Pro sorozatgyártásának beindítására, ami még inkább felülmúlja majd az eredeti terméket, mivel segítségével már az Ipad-et teljes értékű laptoppá lehet változtatni.

Ha nem csak DoBox tulajdonos szeretnél lenni, hanem részvényese is a vállalatnak, fektess be még most kampányukba! Ne feledd: a kampány zárásáig csak az előleget kell átutalnod, ami a kampány zárásáig visszavonható. Akkor miért is várnál?
 
 
 
  Befektetek a DoBox kampányába!  
 
 
 

#SZTÁRÜZENET

Ebben az évben a Sztárok lesznek a Mikulás szóvivői!

 
 
 
 

Szeretnéd, ha gyermekedet, testvéredet, vagy barátodat Mikulás alkalmából kedvenc énekese, színésze, vagy youtubere köszöntené? Ez most lehetséges, hiszen a Sztárüzenet összehozta a Mikulást és a Sztárokat! Legyen a videóüzenet kedves, vicces vagy biztató, a Sztárok mindent megtesznek azért, hogy a Mikulás szóvivőjeként örömteli pillanatokat okozzanak szeretteidnek! Nincs más dolgod, mint ellátogatni a Sztárüzenet oldalára, megrendelni a kedvenctől a videót, és a Mikulás csizma mellé tenni ezt a kreatív meglepetést is!

Ha nem csak a videókra vagy kíváncsi, hanem részesülni is szeretnél ebből a sikersztoriból, akkor most itt a lehetőség! A magyar sztárplatform megteremtésével a Sztárüzenet célja az volt, hogy a megrendelők és a tartalom készítők között egyfajta hidat építsen ki. A kreatív sztár-videók rendelése ennek viszont csupán az első lépése, hiszen a Sztárüzenet tervei között szerepel a teljes infrastruktúra kiépítése is!

Hogy ez mit is takar pontosan? Regisztrálj elő a kampányra, hogy Te is megtudhasd a részleteket, és fektess be még most, hogy Tiéd legyen a befektetői ajándékok egyike! Ha még bizonytalan vagy, akkor találkozzunk november 16-án 18 órakor a Sztárüzenet legelső befektetői találkozóján, ahol lehetőséged nyílik feltenni kérdéseidet maguknak az alapítóknak!

 
 
 
  Előregisztrálok a Sztárüzenet kampányára!  
 
 
 

#SYRIUS

Betörünk a nehéziparba is!

 
 
 
 

Bár a Syrius kampánya még csak a bemelegítési fázisban tart, folyamatosan zajlanak az előkészületek a kampányindítás kapcsán, és már most is különösen nagy az érdeklődés.

A SYRIUS-Tech több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a nehézipari hegesztéstechnika, vágástechnika és a gépgyártás területén, 2010-ben kezdték előállítani saját gépeiket, fejlesztéseiket. Azóta komplex szolgáltatáscsomagot kínálnak, ami kiemeli őket a versenytársak közül: a gyártás és a fejlesztések mellett szervizelnek, speciális hegesztési feladatokat és biztonsági felülvizsgálatokat végeznek, valamint termékeiknek és azok tartozékainak a kereskedelmét is ők bonyolítják le.

A Syrius termékei és szolgáltatásai iránt az elmúlt években rendkívül megnőtt a kereslet: olyannyira, hogy jelenlegi állapotok szerint csak nehézkesen képesek ügyfeleik megfelelő kiszolgálására. Emellett az elindult fejlesztések is megrekedtek, és a már fejben megszületett fejlesztések sem tudtak elindulni. Ezen nehézségek orvosolása céljából indít a Syrius közösségi finanszírozási kampányon belüli tőkebevonást! 50 és 150 millió Ft közötti tőkebevonást terveznek, amit elsősorban a készletek növelésére és a gépek és eszközök gyártására, fejlesztésére használnának fel.

A Syrius már bizonyított, hiszen jelenleg is 60 saját géptípusuk van, már többezer gépet értékesítettek, és olyan nagyvállalatokat szolgál ki, mint a Bosch, a Jabil vagy a Hungaro Invest. Szeretnél még többet megtudni róluk? Regisztrálj elő most, hogy elsők között értesülj a kampánnyal kapcsolatos aktualitásokról!

 
 
 
  Előregisztrálok a Syrius kampányára!  
 
 
 

#BLUNDEE

Az éttermek digitalizációjának megoldása

 
 
 
 

Régen elképzelni sem tudtuk volna, hogy amiket az éttermekben csináltunk, azokat valamikor lecserélik majd a mobilos applikációk a házhoz rendelés során: mobilunkon nézzük meg az éttermet és az étlapot. Az EnniAkarok fő célja viszont, hogy ne csak a házhozszállításban, de az éttermi étkezésben és az éttermi menedzsment során megjelenő technológiát is egyszerűbbé és hatékonyabbá tegye, hiszen aki nem tart lépést a digitalizációval, lemarad.

A Blundee a breakfast – lunch – dinner szavak kombinációjából ered, ami a vendégeknek egy olyan lehetőséget ad, hogy online lefoglalják az éttermi asztalokat, saját nyelvükön megtekintsék a menüt, majd a végén akár csoportosan is tudjanak fizetni.

A Blundee szoftverét könnyen lehet majd skálázni és lokalizálni, ennek eredményeképpen 1 hónapon belül Dániában is elindulhat egy pilot program, amivel az ottani lokalizációs problémákat szeretnék megismerni, utána pedig világ szinten terjeszkedni.

Ha Te is látsz jövőt a restaurant tech világában, regisztrálj elő a kampányukra, hogy az elsők között fektethess majd be!

 
 
 
  Előregisztrálok az Blundee kampányára!  
 
 
 

#TRIP

Shakespeare/37 II.évad

 
 
 
 

Egyeztetés, olvasópróba, forgatás... A munka nem állt meg. Alig ért véget a nagy sikerekkel záruló Shakespeare/37 első évada, a WebSzínház máris halad tovább, hiszen a második évad forgatásai már javában zajlanak!

De hogy addig se unatkozzunk, a WebSzínház Shakespeare 37-ben már kétszer is feltűnt Hirtling Istvánt kérdezte erről a projektről, valamint arról, hogy miért vállalt másodjára is szerepet.

„Shakespare borzasztó meghatározó számomra. A pályám kezdetekor végigjátszottam a királydrámasorozatot, pont szemben - mutat átellen – a Várszínházban. Ez azoknak érdekes, akik tudják, hogy mi az eredeti mű, hiszen ezekből nem feltétlen érti meg a néző, hogy Shakespeare mitől maradt fent 400 év múlva is. Abban lehet reménykedni, hogy ez inspirálja majd az embereket, hogy elolvassák ezeket a drámákat. Nagyon izgalmas ez a zanzásítás, tömörítés, parafrázis, kitekerés, csűrés-csavarás, hogy ma ez, hogy szól…és egyáltalán, hogy kinek mi jut eszébe ezekről a történetekről…hogy, és mit fog meg belőle egy mai író. Egy nagy játékhoz tudnám hasonlítani, majdnem olyan, mint egy skatch! 20 perc alatt, 1 kamerával. Mindenkinek egy nagy kihívás, szellemileg és fizikailag egyaránt!”

Ne csak üljünk a globális nézőtéren, hanem építsük is azt! Ha Neked is fontos a kulturális értékek teremtése és terjesztése, a közreműködő művészek tiszteletdíjának biztosítása, akkor legyél Te is WebSzínház támogató már akár 2000 Ft-tól!

 
 
 
  Támogatom a TRIP kampányát!  
 
 
 

#SPACEBUZZ

101%-on zárt a kampány!

 
 
 
 

Ezúton is hálásak vagyunk minden Támogatónak, akik beálltak egy nemes ügy mögé, és segítettek elérni a SpaceBuzz kampány célját, így tegnap 34 támogatóval a kampány túl is szárnyalta a kitűzött tőkecélját!

A projekt lényege, hogy a 10-12 éves diákok virtuális űrutazással egybekötött oktatási program keretében az űrhajósok által megélt élménnyel (overview effect: a Földünk látványa a világűrből) ismerkednek meg. Az utazásra felkészülés során fejlesztjük a természettudományos tárgyakban való jártasságukat, kommunikációs és együttműködési készségeiket. Az innováció lényege, hogy a tanulók saját iskolájába, ismert környezetükbe juttatjuk el a speciális, felkészítő anyagokat és technikát, a Spacebuzz Rakétát. Így itt a Földön élhetik át a virtuális valóság eszközeivel létrehozott űrutazás élményét.

Reméljük, Neked is sikerült felkerülnöd a támogatók közé! Akik pedig egy vagy két fős támogatási csomaggal járultak hozzá a kampány sikeréhez, ajándék helyet kaptak a 2022 áprilisában felszálló rakétára. Velük hamarosan felvesszük a kapcsolatot!

 
 
 
  Támogatom a SpaceBuzz kampányát!  
 
 
 

Kellemes befektetést és támogatást kívánunk!

Üdv,
a Tőkeportál csapata

 
 
 
 
 
 
 
 

Tájékoztatunk, hogy az e-mail címed oldalunkon való regisztrációdkor került rögzítésre.
Email-címed és egyéb személyes adataid kezelésénél teljes mértékben betartjuk a vonatkozó Adatvédelmi Törvény előírásait. Tájékoztatunk, hogy levelünk kiküldése során a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényekben, valamint az EU új általános Adatvédelmi rendeletében (GDPR) foglaltaknak megfelelően járunk el.

Kockázati Tájékoztató

tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak előre azonosított, az adott befektetési lehetőség iránt érdeklődő, a Kampánygazda által elfogadott  befektetők számára érhetőek el.
A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre; a hatályos jogszabályok keretein belül, a nemzetközi legjobb gyakorlatokat mintául véve alakította ki a zártkörű tőkebevonás platform-alapú folyamatát, aminek részleteit szabályzatai tartalmazzák.
A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti, illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják, amikről részletes, (de nem teljes körű) tájékoztatónk az ikonra kattintva olvasható.